Wien och Carmen under bar himmel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev en fantastisk operaföreställning under bar himmel på vår tur till vidunderliga Wien

Upplev opera under bar himmel på Europas största naturliga operascen.
Vi inleder resan i det kejserliga Wien där imponerande palats och byggnader förtrollar besökaren. Vi ska uppleva Bizets Carmen mitt ute i naturen med St. Margarethens stenbrott som rustik kuliss. Vi tar också en tur bland storkar på landet och ger oss ut med båt på stäppsjöarna i Burgenland, på gränsen till Ungern. Givetvis ska vi också fira vinskörden på traditionellt vis med en klassisk Heuriger-afton med lokal mat och österrikiskt vin. För den nyfikne finns det också tid att besöka slottet Schönbrunn i Wien.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dagar
Dag 1
Ankomst till Wien
Dag 2
Stadsrundtur i Wien och operan Carmen i stenbrottet St. Margarethen
Dag 3
Burgenland och Heurigen-afton
Dag 4
Tid på egen hand. Hemresa

Hotell

NH Danube City Hotel

Mysigt hotell beläget lite utanför centrum inom gångavstånd från tunnelbanan, där du kan ta en direkt tunnelbanelinje till Wiens centrum på bara 10 minuter. 
Rummen på hotellet är trevliga och enkelt inredda. Badrummen har badkar med dusch. Dessutom finns det en TV, kassaskåp, hårtork och gratis internet på rummen.

Wagramer Strasse 21
1220 Vienna Austria
Tel.: + 43 1 260 200
nhdanubecity@nh-hotels.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till Wien
Wien är känt sin vackra arkitektur

VI anländer till Österrikes storslagna kejserliga huvudstad Wien, som väntar med praktfulla palats och imponerande byggnader. Från flygplatsen kör vi till hotellet där vi lämnar vårt bagage innan vi ska ut och uppleva den fascinerande storstaden där sevärdheterna väntar på att bli sedda.

Vårt hotell är beläget lite utanför centrum på andra sidan Donau-floden. Det finns en tunnelbanestation på gångavstånd och på 10 minuter tar man sig in till centrum av Wien med en direkt tunnelbanelinje. Under denna resa använder vi tunnelbana som transportmedel eftersom det är ett enkelt och snabbt sätt att ta sig runt i staden.

Efter att vi lämnat vårt bagage på hotellet, tar vi tunnelbanan med reseledaren in till staden och går på en liten informell promenad och njuter sommaren i Wien. Det finns tid att äta lunch på egen hand.

På kvällen äter vi en gemensam middag. Kanske blir det en klassisk Wienerschnitzel?

Dag 2
Stadsrundtur i Wien och operan Carmen i stenbrottet St. Margarethen

Idag ska vi uppleva mer av Wiens historiska och charmiga stadskärna. Efter frukost tar vi tunnelbanan in till centrum och inleder vår stadsrundtur.

I centrum av Wien ligger imponerande habsburgska palats och gröna parker. Här går tradition och förnyelse hand i hand: det spelas Strauss-valser också när 20-åringarna går på bal och de före detta kejserliga stallen har återuppstått som ett överraskande och mycket levande museikvarter.

Wiens gamla stadsdel ligger vackert omgärdad av Ringstrasse-boulevarden med många praktfulla byggnader. Flera av byggnaderna är ritade av den danska arkitekten Theofil Hansen, adlad von Hansen! Vi tar en tur med reseledaren innanför Ringstrasse.

Här väntar den imponerande, gotiska katedralen Stephansdomen och en promenad längs den eleganta Graben – en av Wiens huvudgator. Vi går från Michaelerplatz, där arkeologerna har hittat ruiner från romartiden, och vidare mot Hofburgskomplexet till Heldenplatz. Här ser vi två ryttarstatyer av Österrikes stora hjältar, prins Eugen och ärkehertig Karl. I Hofburg ligger också Spanska Ridskolan, där man fortfarande värnar om de gamla ridtraditionerna som går 400 år tillbaka i tiden. 

Vi tar vägen förbi det imponerande och världsberömda operahuset, Wiener Staatsoper, som förutom opera också ger balettföreställningar. Operahuset i Wien anses vara ett av de viktigaste operahusen i världen tillsammans med The Metropolitan i New York och La Scala i Milano. Under kriget 1945, skadades operahuset allvarligt under ett flyganfall och under de följande 10 åren renoverades byggnaden till sin forna prakt. Operan öppnade igen 1955 och har sedan dess uppfört de viktigaste operorna med föreställningar nästan dagligen.

En annan mäktig byggnad är Parlamentsbyggnaden som utmärker sig med sina 45 grekiska marmorpelare och anses vara en av de viktigaste byggnaderna på Ringstrasse.

På eftermiddagen kan den som har lust följa med reseledaren till slottet Schönbrunn, som var sommarresidens för habsburgfamiljen och framförallt kejsarinnan Elisabeth, som är bättre känd som Sisi. Slottet finns med på UNESCO’s lista över världskulturarv och har 1441 rum. Det är ett av Österrikes viktigaste arkitektoniska, kulturella och historiska monument och slottets historia sträcker sig över 300 år och speglar de olika monarkernas smak och intressen (entré ej inkluderat, pris från 22 euro).
 
På kvällen väntar oss en fantastisk operaföreställning under bar himmel i stenbrottet St. Margarethen, cirka en timmes körsträcka från Wien, i Burgenland på gränsen till Ungern. Vi äter en tidig middag på hotellet innan vi lämnar Wien och sätter kurs mot stenbrottet St. Margarethen.

Vi ska se Georges Bizets Carmen, som handlar om den vackra, förföriska kvinnan Carmen, som trollbinder man efter man. Operan är i korta drag en fantastisk men också rå historia om en kvinna som sätter sin personliga frihet över allt annat. De många män som förälskar sig i henne betalar priset, tills dess att hon själv får betala det ultimata priset. Det är en berättelse om lidelse, kärlek, besatthet, förförelse och svartsjuka.

Stenbrottet inrymmer Europas största naturliga operascen. De vackra stenväggarna, doften från naturen och områdets unika flora och fauna gör upplevelsen ännu större. Här finns plats för 4700 åskådare och vi njuter den vidunderliga akustiken som stenväggen som kuliss skapar. När man sätter sig tillrätta och solen långsamt går ner medan naturens ljud blandas med orkestern, så förstår man varför så många återkommer till denna unika scen.

Operan börjar kl 20.30 och varar ca. 2 timmar och 45 minuter inklusive en paus. Bizets Carmen sjungs givetvis på franska med tyska undertexter. Uppsätningen är en modern utgåva av Carmen.

Efter operaföreställningen kör vi tillbaka till hotellet.

Dag 3
Burgenland och Heurigen-afton
Esterhazy-palatset

Idag sover vi länge och sent på förmiddagen styr vi kosan söder om Wien, nu för att uppleva Burgenland.

Vi ska inte långt utanför Wien innan vi möter det idylliska stäpplandskapet omkring Nauseidler-sjön som är Centraleuropas enda stäppsjö. Här ska vi ut på en liten båttur.
I den vackra våtmarken häckar ett stort antal fågelarter och det relativt grunda vattnet blir fort varmt på sommaren och lockar till sig fåglar men också människor som vill svalka sig en varm sommardag.

Vi befinner oss på gränsen till Ungern och efter ett besök i kompositören Haydns stad Eisenstadt med det stora Esterhazy-palatset finns det möjlighet att njuta lite fritid i den lilla staden Rust som kallas stork-staden, känd för sin storkkoloni. Staden är också känd för sin vinproduktion och kanske får man lust på ett litet glas av det lokala rödvinet Blaufränkisch eller den vita Neuburger.

På kvällen väntar oss en trevlig Heuriger-afton, som bjuder på god och lokal mat med österrikiskt vin. En Heuriger-afton är det traditionella firandet av årets vinskörd. Till det lokala vinet serveras oftast bröd, ost och en så kallad Heurigenplatte med lite olika sorters snacks. Vi får givetvis också något sött efter maten.

Dag 4
Tid på egen hand. Hemresa

Beroende på flygtiderna, finns det tid att på egen hand uppleva det sista av Wien, innan vi kör från hotellet till flygplatsen.

Uppgradering av sittplatser för operaföreställning

I resans pris ingår platser i kategori 4. Du har möjlighet att köpa platser i kategori 2 mot ett tillägg. Se pristillägg under Prisinformation. 

Vi rekommenderar starkt att du väljer kategori redan när du bokar resan. Den senaste tidpunkten för uppgradering till kategori 2 är vid restbetalning av resan, vanligtvis 75 dagar före avresa. Vid köp av resa närmare på avgångstiden köps uppgradering direkt, dock senast 30 dagar före avresa.

Prisinformation

Uppgradering av sittplats till operaföreställning

650,- kr pr pers.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Wien t/r
 • Utflykter enl. program
 • Biljetter till operaföreställning, kategori 4 
 • Inkvartering på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost och 3 middagar 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte

Avbeställningsförsäkring 7% av resans pris
Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
Tillägg för enkelrum
Tillägg för bättre platser till operaföreställning, kategori 2
Entré till Schönbrunn Slott
Personliga förnödenheter
Personlig dricks, till exempelvis chaufför (beräkna 7 euro)
Administrationsavgift på 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Körtider

Resan från Wiens flygplats till hotellet i stadens centrum tar ca 1/2 timme.

Bagage

Du kan ta med 1 bagage per person. max 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets mått får inte överstiga totalt 118 cm (längd x bredd x höjd = t.ex. 55 cm x 40 cm x 23 cm). 

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska för utflykter och resdagar, där du vanligtvis inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med en handduk.

Klädsel

Det kan vara kyligt morgon och kväll och regnskurar kan förekomma. När det gäller att klä sig på kvällarna på restauranger och liknande är österrikare inte särskilt formella, men vanlig snygg klädsel kommer att vara lämplig. De är dock väldigt snyggt klädda på helgdagar och för stora festliga tillfällen, så de kommer att vara riktigt snyggt klädda för konserten. Kom ihåg att ta med ett par bra skor för promenader i naturen och i städerna.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Unik Carmen i unik miljö Er beskrivning av resan infriades med råge. Reseledaren var mycket kunnig och var en god berättare. Jag upplever att de flesta, som vi, gillade hennes sätt att ta hand om oss.
Date published: 2023-07-24
Rated 4 out of 5 by from Lyckat besök i Wien med omnejd Reseledaren Birgitta Kreisinger skall ni komma ihåg. Bra hotell med fin frukost men gruppmiddagen var bedrövlig. Båtturen i Burgenland överflödig, kändes som en utfyllnad i programmet. Heurigeraftonen en riktig turistfälla med urusel service. Operabesöket underbart.
Date published: 2023-07-24
Rated 4 out of 5 by from Carmen- oper im steinbruch och Wien Bästa reseledaren Birgitta Kleisinger, henne skall ni komma ihåg! Bra hotell, frukosten toppen men gruppens middag där bedrövlig. Heurigerbesöket en riktig turistfälla med urusel service. Båtturen i Burgenland gav inte så mycket, kändes som en utfyllnad i ett i övrigt bra program.
Date published: 2023-07-24
Rated 4 out of 5 by from Mycket för pengarna Ändrad guide, som var bra, men som inte kände till resans program. Fick info om att låna dynor till stolarna vid Carmen-föreställningen - stämde tyvärr inte. God mat första 2 kvällarna, men Heuriger-aftonens "jultallrik " bedrövlig.
Date published: 2023-07-24
Rated 4 out of 5 by from Bra upplagt med aktiviteter o egen tid Toppenbra det märktes att hon var skicklig och kunde hoppa in på kort varsel.
Date published: 2023-07-23
Rated 4 out of 5 by from Positivt att uppleva Carmen i den omgivningen! Det positiva är framförallt Carmen och en proffsig och mycket trevlig guide. Den första dagen var lite förvirrande tom innan den gemensamma middagen. Stämde inte med programmet. Sedan blev det två längre bussresor till i stort sett samma områden, Burgenland vilket kändes lite märkligt. Kanske ska Schönbunn ingå eftersom det måste bokas i förväg för att slippa 3 timmars kö. I stort var resan bra, men lever inte riktigt upp till den nivå vi är vana vid från Albatros.
Date published: 2023-07-23
Rated 4 out of 5 by from Prisvärd och bra resa. Vi tycker att det var en mycket prisvärd resa med fina upplevelser! Vår guide Birgitta var strålande! Kunnig och lättsam. Hotellet var väldigt bra och det var ju inte långt till t-bana för att ta sig in till stan. Dock har jag några synpunkter: Det borde kunna gå att kombinera utflykten till Burgenland med operabesöket som just låg i Burgenland. Nu blev det två hyfsat långa bussresor åt samma håll. Gör man en kombination av dessa utfärder så skulle man kunna ordna ett besök på Schönbrunn istället. Sedan tycker vi att båtturen på steppsjön inte direkt var någon hit. Dock var staden Rust en fantastisk liten stad som man inte får missa!
Date published: 2023-07-23
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa, fina sevärdheter och där resans höjdpunkt var operan Carmen Vår reseledare Birgitta, utmärkt och informativ, högsta betyg
Date published: 2023-07-23
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_sv_SE, sid_ATROP01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor