Europas sagolika naturskatt med kultur i Prag och Dresden

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Knyt vandringsskorna och upptäck en av Europas bäst bevarade hemligheter – nationalparken mellan Tyskland och Tjeckien. Med kulturupplevelser i Dresden & Prag

På båda sidor av gränsen mellan Tyskland och Tjeckien gömmer sig en av Europas bäst bevarade hemligheter – nationalparkerna Böhmiska Schweiz och Saxiska Schweiz – ett fantastiskt och sagolikt naturområde. Inne i de djupgröna skogarna ska vi vandra mellan porlande bäckar, små vattenfall och fascinerande sandformationer, vyer som har inspirerat många konstnärer som bland annat tyska Caspar David Friedrich.

Vi beundrar ett av naturens mästerverk, den naturliga bron Pravčická, åker båt längs med Kamenice-floden och besöker den mäktiga fästningen Königstein, som med sina 800 år gömmer en värld av spännande historier. I vackra Prag går vi en rundvandring i den pampiga borgen och vi reser med tåg till kulturstaden Dresden – Elbes Florens – en stad vars kultur återuppstod efter bombningarna under andra världskriget. Här ser vi den berömda Frauenkirche och barockanläggningen Zwinger.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta CZK, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst Prag. Rundvisning på borgområdet. Vidare till böhmiska Schweiz
Dag 2 Saxiska Schweiz. Unika naturfenomen i nationalparken och den pampiga Königstein-fästningen
Dag 3 Tåg till det återuppståndna Dresden. Stadsrundtur och möjlighet till båttur på Elbe
Dag 4 Böhmiska Schweiz. Vandring och båttur i nationalparken
Dag 5 Hemresa

Hotell

Hotel Praha

Hotellet ligger vackert nära nationalparken Böhmiska Schweiz i Tjeckien, nära den tyska gränsen och är en perfekt utgångspunkt för vandringar i området och utflykter till Tyskland.

Rummen är stora och inredda med komfortabla trämöbler, satellit-tv, telefon och minibar. Det är gratis trådlöst internet i hotellets reception och restaurang.

I detta område är naturen i fokus och det är därför begränsat med aktiviteter utanför hotellet. Vid vackert väder kan man sitta utanför på terrassen och njuta av omgivningarna.

Hotel Praha 407 17,
Hřensko Tjekkiet
+420 412 554 006
recepce-hotelhrensko@email.cz

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
8 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst Prag. Rundvisning på borgområdet. Vidare till böhmiska Schweiz
Sankt Vitus-katedralen

Vi flyger från Stockholm till Prag. Från flygplatsen kör vi till det pampiga borgområdet och dess flera tusen år gamla historia i Prag. 

Borgen anses vara Prags största sevärdhet och dess historia går hela vägen tillbaka till cirka 870. I över tusen år har den varit en viktig symbol för folket och dess ledare, och idag fungerar den bland annat som arbetsplats för Tjeckiens president. Borgen är enorm och pampig och rymmer historiska palats, kyrkor, kloster och kapell. År 1618 ägde en viktig begivenhet rum på borden när den katolske kejsarens statshållare kastades ut från ett fönster av protestanter. Detta blev inledningen till 30-åriga kriget.

Under vårt korta besök på borgområdet ser vi bland annat den imponerande Sankt Vitus-katedralen där de tjeckiska kronjuvelerna finns förvarade och där Prags ärkebiskop verkar. Konstruktionen av katedralen påbörjades år 1344 av kejsar Karl IV och katedralen är en enorm byggnad. 

Efter vårt besök på borgområdet fortsätter vi till vårt hotell som ligger i nationalparken Böhmiska Schweiz. Här bor vi mitt i den fantastiska naturen, endast 10 minuters resa från den tyska gränsen. Här kan vi koppla av och njuta av omgivningarna. 

Böhmiska Schweiz är en nationalpark norr om Prag, vid den tyska gränsen. Här finns en fantastisk natur som bjuder på både vandring och båtturer genom raviner.  

På andra sidan gränsen fortsätter den karakteristiska naturen in i Tyskland, och denna del av nationalparken kallas för Saxiska Schweiz. Under de kommande dagarna ska vi uppleva både den tjeckiska och tyska delen av nationalparken, som trots sin skönhet fortfarande är okänd för många. 

Ikväll intar vi en gemensam middag på hotellet. 

Dag 2
Saxiska Schweiz. Unika naturfenomen i nationalparken och den pampiga Königstein-fästningen
Här har många konstnärer blivit inspirerade

Vi lämnar Tjeckien för en stund för att inleda vårt äventyr i nationalparken på den tyska sidan, Saxiska Schweiz. Namnet på nationalparken kommer från de två schweiziska konstnärer som tyckte att de höga klippformationerna påminde dem om landskapet hemma i Schweiz, och därför valde att namnge parken efter deras hemland.  

Vi korsar gränsen till Tyskland och med floden Elbe på ena sidan närmar vi oss ett otroligt klipplandskap. På den här sidan av nationalparken ska vi besöka en absolut höjdpunkt, den berömda Basteibron. Sandstensbron är 76,5 meter lång och hjälper till att förbinda de stora sandstensklipporna i det särpräglade landskapet med varandra. 

Redan efter det första steget på bron möts vi av en makalös utsikt över något som påminner om sydvästra USA. Vi korsar bron och har längs vägen utsikt mot klipporna, floden Elbe och Königstein-fästningen som reser sig på en bergstopp i fjärran. Vid slutet av bron, mellan klipporna, hittar vi ruinerna efter det gamla klippslottet Neurathen som en gång i tiden var det största klippslottet i Saxiska Schweiz. Vi hinner vandra runt i området och njuta av den makalösa utsikten. En utsikt som under flera år har inspirerat konstnärer som bland annat H.C. Andersen. Vandringen till Basteibron och tillbaka igen är endast ett par kilometer lång och förhållandevis enkel med bra och säkra stigar, och det finns ett räcke att hålla i vid brantare partier.

Efter en trevlig promenad i Saxiska Schweiz fortsätter vi till den stora och imponerande Königstein-fästningen som ligger på en bergstopp höjd över staden Königstein. Fästningen, som byggdes på 1200-talet, är en av Europas största, och var under många år ett fängelse där både politiker och författare som hamnat i onåd kastades in i de mörka fängelsecellerna. I tider av politisk instabilitet höll man den saxiska statskassan skyddad bakom fästningens solida murar, och själva uppfinnaren av Meissen-porslinet, Johann Friedrich Böttger, hölls under en tid skyddad här. 

Med en yta stor som 13 fotbollsplaner och över 50 byggnader och blomstrande trädgårdar finns det mycket att se. Det kommer även att finnas tid att äta lunch och studera platsen närmare på egen hand, samt njuta av den vackra utsikten över landskapet och floden. Kanske kan vi till och med få syn på nationalparkens karakteristiska klippor härifrån? På eftermiddagen kör vi hem till vårt hotell där vi njuter av en gemensam middag på kvällen. 

Dag 3
Tåg till det återuppståndna Dresden. Stadsrundtur och möjlighet till båttur på Elbe
Frauenkirche

Efter frukost stiger vi ombord på lokalfärjan som på bara några minuter tar oss till Tyskland på andra sidan floden. Vi stiger på tåget och lutar oss tillbaka och bara njuter av resan, medan vårt pålitliga tåg målinriktat tar oss genom landskapet till storstaden Dresden. 

Väl framme hoppar vi av tåget och inleder vår stadsrundtur i staden som även är känd som Elbes Florens. Denna arkitektoniska pärla och skönhet i Sachsen beskrevs så här av H.C Andersen under hans resa från Messien till Dresden: ”Ju längre härifrån man kommer desto högre blir bergen, och snart ser man, som genom ett skimmer, Tysklands motsvarighet till Florens; Dresden, precis framför ögonen med dess höga torn och kupoler”. Tyvärr totalförstördes denna romantiska bild då staden under andra världskriget föll offer för en av historiens mest omtalade bombräder. I februari 1945 träffades staden av hela fyra angreppsvågor vilket ledde till tusentals dödsfall och en stad i ruiner. Merparten av den gamla stadsdelen gick från att vara vacker och beundransvärd till ännu ett offer för krig och ödeläggelse. Sedan dess har man under flera årtionden arbetat för att bygga upp de historiska byggnaderna igen, och idag har Dresden återuppstått som en fågel Fenix.

En berömd byggnad vi passerar under vår stadsrundtur är Frauenkirche som förmodligen är Dresdens mest kända sevärdhet. Kyrkan blev precis som många andra av stadens byggnader totalförstörd under bombningarna 1945. År 1994 inledde man återuppbyggnaden av kyrkan och år 2005 kunde den slutligen öppnas för allmänheten igen. Med modern teknik har man lyckats rekonstruera och återanvända de bevarade stenarna precis som de låg innan kyrkan förstördes. Man kan säga att kyrkan är en symbol för vad Dresden en gång var och håller på att bli igen – berömd för sin arkitektur och känd som Elbes eget Florens. Ett annat betydelsefullt byggnadsverk vi passerar på vägen är den stora barockanläggningen Zwinger. Den uppfördes på initiativ av kurfursten August den starke. Frauenkirche, Zwinger, Semperoperan och Hokirche är bara några av alla sevärdheter vi ska se idag.

Efter vår stadsrundtur kan vi äta lunch på egen hand och ytterligare utforska staden. ”Jag tog en gondol för att resa hemåt längs Elbe. Augustusbron speglade sig i vattnet och Dresden själv reste sina torn och kupoler i luften: det var skuggbilder på gyllene mark”. Precis som H.C. Andersen kan vi också välja att låta oss ledas längs med Elbe på eftermiddagen, när alla som vill kan följa med på en trevlig båttur (cirka 1,5 timme).  

Efter en trevlig dag i Dresden stiger vi återigen på tåget för att åka tillbaka till Böhmiska Schweiz och vårt hotell. Ikväll äter vi middag tillsammans.

(Båtturen är ett tillköp och ska bokas och betalas hemifrån senast 45 dagar före avresa. Pris 290 kr). 

Dag 4
Böhmiska Schweiz. Vandring och båttur i nationalparken
Böhmiska Schweiz är en nationalpark norr om Prag

Även på den tjeckiska sidan av gränsen hittar vi en unik natur, Böhmiska Schweiz, som vi har turen att bo i. Idag ska vi uppleva mer av den natur som finns mitt framför näsan på oss. Vi spänner på oss vandringskängorna och ger oss ut på en vacker vandring mellan höga och fascinerande klippformationer, genom tunnlar skapade av naturen och över trevliga men smala gångbroar, till ljudet av porlande vatten. I två omgångar ska vi transporteras på Karmenice-floden i små båtar, omgivna av den vilda naturen och små vattenfall som får oss att känna det som att vi är ute på ett riktigt äventyr. De två platserna längs rutten har sedan 1800-talet endast kunnat korsas via floden. Något som bidrar till att göra upplevelsen ännu mer unik, eftersom floden anses vara ett av parkens vackraste områden. Under vandringen stannar vi till vid en restaurang i parken. Här kan vi äta lunch och vila benen innan vi fortsätter. Vandringssträckan är sammanlagt 6 kilometer lång och genomförs i lätt terräng genom skogen. Det krävs ändå att du kan gå utan besvär.  

När vi har vandrat genom parkens två raviner stiger vi på lokaltåget och sätter kurs mot ett av naturens mästerverk, en av tjeckernas stora stoltheter och den mest dominerande platsen i Böhmiska Schweiz, nämligen bron Pravčická, som är den högsta och största naturstensbron i Europa och är helt unik. Ända sedan 1700-talet har bron lockat till sig konstnärer från hela världen, som alla har funnit den väldigt inspirerande. Även H.C. Andersen har passerat den berömda platsen för att hämta inspiration. Även i filmvärlden har man fått upp ögonen för inte bara Pravčická-bron utan även själva nationalparken. Bland annat har delar av sagofilmen Narnia spelats in i området, och precis här på Pravčická-bron utspelas en scen med hjältarna Peter, Susan och Lucy som tillsammans med de små bävrarna rör sig över bron på flykt från den vita häxan och hennes vargar. 

Vandringen fram och tillbaka till Pravčická är sammanlagt 4,5 kilometer lång. Den som är trött i benen och hellre tillbringar eftermiddagen med att bara koppla av kan ta tåget ytterligare ett stopp efter att gruppen har stigit av för att komma tillbaka till hotellet. 

Efter vårt besök vid Pravčická-bron vandrar vi på eftermiddagen tillbaka till vårt hotell, där vi kan vila benen innan vi på kvällen äter en sista gemensam middag. 

Dag 5
Hemresa

Idag lämnar vi nationalparken och kör till Prag varifrån vi ska flyga hem. 

Prisinformation

Resans pris

Från 8 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
998:–
Priset inkluderar
 • Svensktalande lokalguide
 • Flyg Stockholm - Prag t/r
 • Utflykter enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Tillägg för enkelrum
 • Båttur på Elbe i Dresden 
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks. Exempelvis till chaufför
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Man får ta med 1 bagage per person. Max 20 kg + handbagage (handbagage: max vikt 8 kg). Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm). Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter. Du behöver inte ta med handduk.

Ej lämplig för personer med rörelsehinder

För att få delta på denna resan är det ett krav att du är fullt rörlig och kan färdas utan hjälp eftersom vi kommer att ge oss ut på många vandringar. En av dagarna kan den som vill vandra upp till 10,5 kilometer.

Klimat och klädsel

Under våren och hösten kan det vara kyligt på morgonen och kvällen och det kan även regna. Ta därför med en tröja eller en tunn jacka. Kom ihåg att ta med bra gymnastikskor eftersom vi kommer att promenera en hel del under resan.

Svensktalande lokalguide

Reseledaren på denna resa är en svensktalande lokalguide som är bosatt på destinationen, och därför har djupgående kunskaper om området, och gärna delar med sig av tips och rekommendationer. Lokalguiden är givetvis med vid alla schemalagda aktiviteter.

Mer om ditt resmål

Klicka här nedan om du vill läsa mer om de länder som resan går till.

Tjeckien: https://www.albatros.se/resmal/europa/tjeckien

Tyskland: https://www.albatros.se/resmal/europa/tyskland

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

21CZRTR02ASE2208