Sydamerikas hjärta

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Brasilien och Uruguay

Upplev det bästa av Sydamerika – kulturella Argentina, livliga Brasilien och kanske lite okända Uruguay.

Rio de Janeiro - bara namnet  för tankarna till soliga dagar på Copacabana, den berömda Kristusstatyn och rytmisk samba. Buenos Aires och stadens vackra Colón-teater, breda avenyer och rosa presidenthus.

Du bestämmer om du vill ha lite tid på egen hand eller köpa utflyktspaketen, så att du får den kompletta upplevelsen i de två städerna.

I Uruguay reser vi tillbaka i tiden när vi seglar till UNESCO-skyddade Colonia del Sacramento och utforskar historien om staden som grundades av portugiserna 1680. 

Storslagen natur är också att se fram emot: hela två dagar är öronmärkta för de mäktiga Iguazúfallen, som vi ser från både den argentinska och brasilianska sidan.
 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianska real, uruguayanska peso

Dagsprogram 13 dagar
Dag 1
Avresa till Rio de Janeiro
Dag 2
Rio. Sockertoppen med linbana
Dag 3
Rio de Janeiro. Båttur i Guanabara-bukten (och besök på sambaskola som tillköp)
Dag 4
Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundvandring med Rios berömda stränder
Dag 5
Tid på egen hand(eller utflykt till favela som tillköp). Flyg till Iguazú, Brasilien
Dag 6
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan.
Dag 7
Iguazúfallen, den argentinska sidan 
Dag 8
Stadsvandring i Buenos Aires (och tangoshow med middag som tillköp
Dag 9
Heldagsutflykt till Colonia del Sacramento i Uruguay
Dag 10
Buenos Aires. Extra stadsrundtur i Buenos Aires med omnejd
Dag 11
Buenos Aires. Pampas, gauchos och ranchlunch (tillköp)
Dag 12
Buenos Aires. Hemresa.
Dag 13
Ankomst till Sverige

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

NH Buenos Aires City

 • 200 rum
 • 0 km till centrum
 • 24-timmarsreception
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss
 • Wi-Fi (överallt på hotellet – gratis)
 • Gym

NH Buenos Aires City är ett hotell där komfort, bekvämlighet och elegans möts för att erbjuda en oförglömlig vistelse i den pulserande staden Buenos Aires. 
Hotellet är strategiskt beläget i stadens centrum och är det perfekta valet bara några steg från de främsta sevärdheter, teatrar, restauranger och shoppingområden.

Hotellet erbjuder utsökta kulinariska upplevelser på sin restaurang, som har en varierad meny med argentinska och internationella rätter. Ta ett dopp i takpoolen, som erbjuder fantastisk utsikt över staden.
Det är det perfekta sättet att ladda upp efter en dag i vackra Buenos Aires.

Rum
NH Buenos Aires City erbjuder ett urval av vackert inredda rum och sviter designade för att ge dig maximal komfort och avkoppling under din vistelse på resan. 
Njut av lyxiga sängar, moderna faciliteter och en hisnande utsikt över staden.

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.nh-hotels.com/en/hotel/nh-buenos-aires-city

JL By Bourbon

 • 220 rum
 • Reception dygnet runt
 • Bar
 • Hiss
 • Liten pool
 • Wi-Fi (gratis)
 • Litet gym

Hotellet ligger på Avenida Costa e Silva och är inrett i modern stil och med bra faciliteter. Det finns ett litet poolområde och gratis wifi i hela hotellet.

Rum:

Bekväma rum med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Alla rum har luftkonditionering, kassaskåp, TV, minibar (extra avgift) och hårtork. WiFi är gratis i alla rum.

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.bourbon.com.br/hotel/jl-hotel/?lang=en#TheHotel

Americas Copacabana

 • 205 rum
 • 10 minuters promenad till Copacabana-stranden
 • Liten pool
 • Gratis WiFi
 • Restaurang
 • Dygnsöpben reception

Americas Copacabana  är ett av de nyare hotellen i Rio och ligger endast tre gator från Copacabana. Det är även tre gator till närmaste tunnelbanestation så att man enkelt kan komma runt i Rio. Hotellet är inrett i modern stil och har bra faciliteter. Det finns ett litet pool-område på taket, med fri tillgång till liggstolar, där man även har en fin utsikt över Copacabana-området.Hotellet har även restaurang, poolbar, lobbybar och ett litet gym. Gratis Wi-fi finns på hela hotellet. 

Läs mer om hotellet här:
http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

Rum
Moderna och bekväma rum med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Alla rum har A/C, säkerhetsbox, TV, hårfön samt Wi-Fi.

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
48 998:–
Göteborg
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
48 998:–
Stockholm
45 998:–
Göteborg
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
45 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Rio de Janeiro

Vi reser till Brasilien och Rio de Janeiro. Efter ankomst kommer vi att checka in på hotell och kan vila efter resan.

I Brasilien påstår man hårdnackat att Gud använde hela två av sina sex dagar på att skapa Rio som ligger så vackert med sin enorma naturhamn, omgärdat av gröna klippor, det stora havet och de långa stränderna. Rio är en av de mest populära städerna i världen; solen, samban, de vackra omgivningarna och en livsglad befolkning garanterar dig en enastående upplevelse.

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 2
Rio. Sockertoppen med linbana

Det är en vacker tur i linbanan upp till Sockertoppen, en stor granitklippa, som tronar över den stora Guanabarabukten, som mynnar ut i Atlanten.  Härifrån njuter vi av den fantastiska utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån blir det tydligt varför Rio anses vara en av världens vackraste städer.

Vi beger os nu in till centrum av Rio och vi ger oss in till den berömda Maracanastadion. Vi åker även förbi Sambadrome, där den världsberömda karnevalen går av stapeln och vi passerar vi den moderna katedralen. 

På eftermiddagen kan du koppla av på egen hand, och vår reseledare ger dig gärna tips om hur du spenderar soltimmarna - om vädergudarna är med oss.

På kvällen har vi bokat bord på en lokal restaurant i närheten av hotellet (churrascaria rodizio).

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 3
Rio de Janeiro. Båttur i Guanabara-bukten (och besök på sambaskola som tillköp)
Samba och Bossa nova härstammar från Rio

Rio har ett fantastiskt läge vid Guanabara-bukten, som är 31 kilometer lång och 28 kilometer bred. Denna morgonen åker vi ut från Glória-hamnen på båten som ska ta oss med på en två timmars båttur i Brasiliens näst största bukt. I Guanabarabukten finns mer än 130 öar och en 13 kilometer lång bro går från Rio till staden Niterói som varje dag används av pendlare. Vår färd går längs med kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och flera av de fort som portugiserna byggde för att skydda området mot pirater. Vi tar oss till den andra sidan av bukten till staden Niterói, och här har man en fantastisk utsikt till Rio. Innan vi åker tillbaka till Glória-hamnen i Rio åker vi under Niterói-bron och förbi en av buktens öar, ”Ilha Fiscal”, där det kulturhistoriska museet finns. 

I Rio finns mer än 80 sambaskolor med fler än 100 000 dansare. Vi besöker en av de största sambaskolorna i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, där barn i åldern 5 till 18 år lär sig dansa samba. Skolan ligger inne i en stor hall där man även gör kostymer till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi ser även se de vackra kostymerna och får möjlighet att själva prova på några danssteg.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Rio de Janeiro utflyktspaket”. 

Övernatning i Rio de Janeiro

Dag 4
Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundvandring med Rios berömda stränder
Cristo Redentor

Efter frukost åker vi på utflykt till stadens landmärke, det grönskande Corcovadoberget med den imponerande Kristusstatyn på toppen. Berget ligger nästan 700 meter över havet och ger en imponerande utsikt över staden. Förutom att njuta av den fantastiska utsikten över hela Rio de Janeiro kan vi också se fram emot att stå vid ett av världens sju nya underverk, som den fantastiska 30 meter höga Kristusstatyn tillhör. 

Vår tur fortsätter till Rios berömda stränder, för stränderna i Rio är vad kaféer är för Paris eller kanalerna är för Amsterdam. Och även om varje strand har sina egna särdrag, finns det några allmänna funktioner som hjälper dig att få en känsla för stränderna som en riktig carioca, som invånarna i Rio kallas. Först och främst har lokala badare smak för att bära en brasiliansk bikini eller speedos. Oavsett hur smarta eller fashionabla vi svenskar kan tycka att våra badkläder är, kommer det garanterat att skrika "gringo" på en strand i Rio. Och om du tror att din figur kanske inte är helt bikini eller speedo-redo, oroa dig inte. I Brasilien bär alla, med ett strek under alla, badkläder som kan verka som om det är några nummer för små, och ingen höjer så mycket som ett ögonbryn.

Stränderna inkluderar: Ipanema, som var känd och älskad av brasilianare långt innan Tom Jobim skrev sin sång om den långa, solbrända, unga och vackra flickan han såg och suckade över. Här spelas den lokala beachvolleybollen (futvolei) i stor skala. Det liknar volleyboll vi känner, med skillnaden att du inte får använda händerna! I slutet av Ipanema hittar du den rika mannens strand Leblon, och sedan finns det naturligtvis den berömda Cobacabana, som med den breda Avenida Atlântica inbjuder dig att gå en promenad och titta på folk. 

Övernattning i Rio de Janeiro. 

Dag 5
Tid på egen hand(eller utflykt till favela som tillköp). Flyg till Iguazú, Brasilien

Förmiddagen är på egen hand om du inte har köpt utflyktspaketet.

Som tillköp finns en utflykt till favelan. Rios favelor (fattigkvarter) har funnits sedan slutet av 1800-talet, då hemlösa soldater bosatte sig i utkanten av storstäderna. De moderna favelorna skapades på 1970-talet, när det skedde en enorm migration från landsbygden till städerna, och behovet av bostäder ökade kraftigt. 6% av befolkningen bor i en favela, så denna utflykt kommer att ge dig en unik inblick i många brasilianares liv, och du kommer att välkomnas med öppna armar. Utflykten varar ca. 3 timmar med en engelsktalande lokalguide som har djup insikt i hur det är att bo i en favela. Han kan berätta om de sociala förhållandena och om de lokala initiativ som syftar till att förbättra och skapa en gemensam kultur.

Idag är det dags att lägga Rio de Janeiro bakom oss och på eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för att flyga till Iguazu.

Vi fortsätter till den lilla staden Iguazú, känt för sina fantastiska vattenfall – Cataratas de Iguazú på spanska och Foz do Iguaçu på portugisiska – som faller från Iguazúfloden på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Iguazú är världens längsta vattenfall och sträcker sig i form av en hästsko över en yta på tre kilometer. Sammanlagt består den av 275 mindre vattenfall, som välter ut över Paranáplatån och nästan 100 meter ner i djupet. Kaskader av det forsande, grumliga vattnet faller i en oändlighet ner från hundratals vattenfall och förvandlas till miljoner små pärlor av vattenånga som mjukt lägger sig som ett täcke över den gröna regnskogen. Iguazú är definitivt en av resans absoluta höjdpunkter.

Övernattning i Iguazú

Dag 6
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan.
De fantastiska Iguazúfallen

Idag ska vi besöka den brasilianska sidan av fallen. Innan vi anländer till Iguazú-vattenfallet stannar vi, om tiden tillåter, vid en helikopterplatta. Här kan du köpa en helikoptertur över vattenfallet. 
Priset kan variera men ligger runt 130 USD. Det bör betonas att detta är ett alternativ som bokas och betalas på resan.
Vi upplever den brasilianska sidan av vattenfallen med utsikt över floden.  Vi går ut på en gångbro som för oss ut i mitten av vattenfallet. Här bildas så mycket vattenånga att man behöver ha regnkläder på sig. Längre fram har vi förhoppningsvis tur och ser en av de små busiga näsbjörnarna som håller till i området medan vi njuter av utsikten över de ofattligt vackra vattenfallen på den argentinska sidan.

Resten av dagen är på egen hand.

Övernattning i Iguazú.

Dag 7
Iguazúfallen, den argentinska sidan 
Iguazúfallen

I dag ska vi besöka den argentinska sidan av vattenfallen.  Vi kör över gränsen och börjar resan vid det nya besökscentret. Härifrån åker vi med ett litet tåg nästan hela vägen ut till det största fallet, Garganta del Diablo – ”Djävulens gap”. Från slutstationen går vi på gångbroar ut till den delen av vattenfallen som är mest imponerande. Vi fortsätter på stigar och broar på den över tre kilometer långa och storslagna promenaden runt vattenfallen.

Skogarna vid vattenfallet har ett enastående växt- och djurliv med sällsynta orkidéer, talrika fågelarter och stora ödlor. Senare fortsätter vår utflykt på fina stigar och leder där de imponerande vattenfallen kan betraktas från olika håll.

Sist på eftermiddagen går resan vidare till den lokala flygplatsen i Argentina. Härifrån flyger vi vidare till storstaden Buenos Aires.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 8
Stadsvandring i Buenos Aires (och tangoshow med middag som tillköp
La Casa Rosada

Idag ska vi på stadsvandring i den centrala delen av tangostaden. Buenos Aires är känt som Sydamerikas Paris och det stämmer att arkitekturen och de breda alléerna kan sända tankarna till Frankrikes huvudstad. Buenos Aires är en stad med en fascinerande historia och vi börjar stadsvandringen vid operahuset Colon som byggdes 1908 och är essensen av det välmående Buenos Aires. Vi går på en rundtur i byggnaden och ser den stora salen med scenen, där de klassiska styckena fortfarande spelas. 

Sedan fortsätter vandringen på stadens breda alléer till Plaza de Mayo (Majtorget), där man verkligen känner historiens vingslag. Vid den ena sidan av torget tronar presidentpalatset, som inte utan anledning kallas Casa Rosada, “rosa huset”, eftersom fasaden har en markant rosa färg. Det var från balkongen i presidentpalatset som Eva Perón – i folkmun känd som Evita – höll tal till sina trofasta anhängare bland landets många fattiga.  Och det var också på Plaza de Mayo, som “Las Madres de Plaza de Mayo” – en grupp mammor till barn som försvann under den argentinska militärjuntan under åren 1977-2006 möttes en gång i veckan och demonstrerade för att få fram sanningen om deras försvunna barn.

Vi fortsätter rundvandringen på shoppingstråket Calle Florida. Vi äter lunch på en av Buenos Aires berömda restauranger, ett så kallat ”steakhouse”, där vi kan njuta av förstklassigt kött.

De som inte har köpt utflyktspaketet har tid på egen hand i denna fantastiska stad.

Som tilläggsköp finns en utflykt till Tango och show inkl. vinprovning:

Kvällens program börjar med en vinprovning av de härliga argentinska vinerna tillsammans med en sommelier som delar med sig av sina erfarenheter. Sedan väntar en elegant tangoshow medan vi intar vår middag. Kan man tänka sig bättre omgivningar för en afton i tangons tecken än just här i tangons hemstad? Dansen – med sin raffinerade blandning av nostalgi, drama, elegans och sensualitet – har sitt ursprung 1800-talets immigrantmiljöer i stadsdelen San Telmo och även om tangon i början betraktades som allt annat än rumsren, tog det inte lång tid innan även societeten tog tangon till sig.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Buenos Aires utflyktspaket”. 

Övernattning i Buenos Aires

Dag 9
Heldagsutflykt till Colonia del Sacramento i Uruguay

Idag lämnar vi Argentina för en stund, och vi kan sätta ytterligare en nål på världskartan när vi tar båten över till Uruguay, där vi ska besöka den fina gamla staden Colonia del Sacramento. 

På den östra stranden av Río de la Plata, bara cirka 50 km från Buenos Aires med färja, ligger Colonia, en oemotståndligt pittoresk stad. Den är naturligtvis på UNESCO: s lista över världsarv och allt annat skulle vara konstigt, eftersom den gamla staden Barrio Histórico, den oregelbundna koloniala stadskärnan, är ganska betagande. Här hittar du ett virrvarr av smala kullerstensgator som upptar en liten halvö som skjuter ut i floden. Vackra rader av plataner ger strålande skugga från sommarvärmen, och de gamla husen och byggnaderna kan för en stund få oss att känna oss transporterade till ett avlägset århundrade. Här möter vi en blandning av spansk, portugisisk och postkolonial arkitektur när vi tar oss förbi byggnader som Nacarellos hus, det portugisiska museet, vicekungens hus och det heliga sakramentets kyrka.

Undervägs äter vi lunch innan det är dags på eftermiddagen att vända näsan mot kosmopolitiska Buenos Aires.

Övernatning i Buenos Aires.

Dag 10
Buenos Aires. Extra stadsrundtur i Buenos Aires med omnejd
Får man bjuda upp till dans?

Idag ska vi se lite mer av Buenos Aires, och vi besöker stadens färgglada och gamla stadsdel La Boca. Det är ett av stadens äldsta kvarter som på 1800-talet blev hemvist för tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden.  Gatan “El Caminito” är känd för sina färgstarka hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller hus. Även om en lång rad kända argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom åren så är det framförallt Diego Maradona som har gjort klubben världskänd.

I stadsdelen Palermo – stadens gröna andningshål – njuter vi av de vackra, storslagna parkanläggningarna och minnesmärkena som ger oss en inblick i landets brokiga historia. Vi åker vidare till stadsdelen Recoleta, som är ett av stadens mest fashionabla villakvarter med eleganta, franskinspirerade hus. Det är också i Recoleta som vi hittar en pompös kyrkogård med gravar för alla stadens förnäma familjer, även Evita Peron, som ligger i familjegraven under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist för de superrika, som normalt sett lämnar sina bostäder i Buenos Aires under de varma somrarna. På vintern kan man se de fina damerna släntra upp och ner längs stadens förnäma stråk iförda päls och konstfulla frisyrer, kanske på väg till en tesalong för att träffa sina vänner.

Övernattning i Buenos Aires

Dag 11
Buenos Aires. Pampas, gauchos och ranchlunch (tillköp)


Det argentinska slättlandet ”La Pampa” sträcker sig i en radie av nästan 1000 kilometer från Buenos Aires. Den stora slätten har igenom många århundraden varit hemvist för ”los gauchos”, de legendariska argentinska boskapsskötarna. Och med den bördiga jordbruksjorden och pampas-korna som ofta slutar sina dagar som några av världens möraste köttbitar utgör Pampas nerven i den argentinska ekonomin.

På dagens utflykt går vi i gauchornas fotspår och sätter kurs mot Pampas där vi ska besöka en så kallad ”estancia” – en stor, argentinsk ranch. Här äter vi en traditionell asado-lunch med läckert, grillat kött och empanadas – små halvmåneformade, fyllda “brödpaket”, som introducerades av spanjorerna och som finns i en mängd olika varianter i hela Latinamerika.  På estancian njuter vi av en vacker folkloreshow med traditionell argentinsk musik och dans och vi ser gauchornas imponerande talang för allt som har med hästar att göra. Efter en spännande dag på gården är vi tillbaka i Buenos Aires senare på eftermiddagen.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Buenos Aires utflyktspaket”. 

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 12
Buenos Aires. Hemresa.

Vår resa närmar sig sitt slut, men på förmiddagen hinner vi några fler upplevelser i Buenos Aires. Det kan mycket väl finnas platser som du vill besöka igen. Det är inte bara ett centrum i Buenos Aires, utan faktiskt en 4-5 stycken. Efter detta är det dags att ta farväl av Argentina, och vi kör till flygplatsen för hemresan.

 

Dag 13
Ankomst till Sverige

Vi landar i Sverige med väskan fylld av härliga minnen från Sydamerika. 
 

Rio de Janeiro utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans program på dag 3 och 5:

 • Besök i Favela
 • Besök på sambaskola – färgstarka kostumer och sambadans


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan bokas eller senast 45 dagar innan avresa och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna. 

Pris pr. person: 1.798 kr.

Buenos Aires utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans program på dag 8 och 11:

 • Vinprovning, middag och tangoshow
 • Heldagsutflykt till Pampas med besök på en ranch och traditionell argentinsk lunch


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna.

Pris pr. person: 6.498 kr.

Prisinformation

Resans pris

Från 45 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
7 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Göteborg – Buenos Aires och Rio de Janeiro – Göteborg med mellanlandning 
 • Inrikesflyg Buenos Aires och Iguaza
 • Inrikesflyg Iguazú och Rio de Janeiro
 • Utflykter enligt program 
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum 
 •  Frukost dagligen och lunch dag 8 och 9
 • Velkomstmiddag i Rio de Janeiro 
 • Skatter och avgifter

Eftersom vi har regionala och inrikesflyg på denna resa rekommenderar vi att packa så lätt som möjligt. Vissa flygbolag tillåter endast 15 kilo incheckat bagage och 8 kilo handbagage. Allt däröver avräknas som övervikt för den enskilde resenären. Det kostar cirka 12 USD per kilogram övervikt för bagage. Vi påpekar också att vissa lokala rutter kan ha en mellanlandning.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 7%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket i Buenos Aires och i Rio de Janeiro
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt ca 125 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med USD, eftersom det kan vara problematiskt både att använda kreditkort och ta ut pengar i bankomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Argentina: www.albatros.se/resmal/sydamerika/argentina 
Brasilien:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/brasilien 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor