Fakta Argentina

Läs mer om vaccinationer, klimat, transport, prisnivåer och annat i förbindelse med din resa till Argentina.
 • Språk Spanska
 • Huvudstad Buenos Aires
 • Invånarantal 43, 4 milj.
 • Religion Katolicism
 • Valuta Peso
 • Yta 2 780 400 km2
Inför avresan
Ungefär en vecka före avresan får du ditt slutliga avresebrev. Avresebrevet innehåller viktig information om plats och tid för avresan. Den innehåller även en telefon- och adresslista över de hotell vi använder oss av på resan samt reseledarens namn.
Vaccinationer
Krav och rekommendationer rörande vaccinationer förändras löpande för olika länder. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer. Du kan även läsa mer på www.vaccination.nu.
Reseförsäkring
Eftersom den allmänna sjukförsäkringen inte täcker kostnader för hemresa och vård i Argentina bör du absolut teckna en reseförsäkring som täcker såväl kostnader för vård som eventuell hemtransport. Vidare rekommenderar vi att försäkringen täcker bagage i händelse av skadat eller förlorat bagage. Albatros Travel samarbetar med Gouda Reseförsäkring och vi hjälper dig gärna med att teckna en reseförsäkring.
Handbagage

Vi rekommenderar att du packar ditt handbagage, så att du har det du behöver lättillgängligt om resten av ditt bagage skulle bli försenat. Vidare råder vi dig att packa värdesaker och viktig medicin i handbagaget. Om du medför receptbelagd medicin, som du behöver ta under flygresan, ska namnet på recept och flygbiljett stämma överens.

Vi hänvisar i övrigt till Transportstyrelsens hemsida: www.transportstyrelsen.se.

Tidsskillnad

Tidsskillnaden mellan Sverige och Argentina varierar, beroende på om det är sommar- eller vintertid. S

ommartid – 5 timmar
Vintertid – 4 timmar

Transport i Argentina

Buss
Bussarna i Argentina håller hög standard. Alla bussarna har luftkonditionering.

Flyg
På våra rundresor i Argentina och Sydamerika flyger vi ofta längre sträckor med inrikesflyg. Inför sådana flygresor informerar den svenske reseledaren om tid för flygavgång samt vad som gäller vid incheckningen på flygplatsen.

Prisnivå i Argentina
Prisnivån i Argentina är i allmänhet lägre än i Sverige. En huvudrätt med tillbehör kostar runt 100 kronor. När det gäller fickpengar vet vi av erfarenhet att man klarar sig på runt 180 kronor per dag. Om man vill inkludera dricka i det beloppet bör man räkna med ytterligare 70–90 kronor per dag per person.
Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och landets seder och bruk. Det kan finnas vissa förhållanden som du inte tycker om eller som du inte är van vid, till exempel att ge dricks. I många länder är systemet med dricks mer organiserat än vad vi svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer ska få en viss summa dricks under resans gång. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram så att du kan räkna med detta när du gör upp din resebudget hemma. I resans pris är kostnad för dricks inte medräknad då du själv bestämmer hur mycket du vill ge under resan. Systemet med dricks kan sägas vara en del av den kultur du besöker och som du därför bör följa och respektera. I Argentina är dricks allmänt vedertaget inom turistbranschen. Det är normalt att som resenär betala dricks till busschaufförer, lokalguider, hotellpiccolos, på restauranger osv.

Som förstagångsresenär till Argentina kan det vara knepigt att veta hur mycket man lämnar till olika personer. Men med ett par pesos kommer man långt! I praktiken går det att ordna så att reseledaren samlar in pengar för hela turen och ser till att rätt personer får vad de ska ha. Vi vill betona att det självklart är frivilligt att lämna dricks, även om det är allmän praxis.

På restauranger osv. är huvudregeln att man betalar 10–15 % i dricks. Fråga reseledaren om du är osäker.

Valuta och kreditkort

Den argentinska valutan heter argentinska pesos (ARS) (1 peso = 100 centavos). Den bästa valutan att ta med är annars USD, det kan man växla till pesos överallt. MasterCard, Visa, Diners och American Express går att använda som betalningskort på de flesta stora hotellen och i vissa butiker. Det är inte alltid man kan ta ut pengar i kontantautomater med dessa kort.

Vi rekommenderar inte att du tar med resecheckar, eftersom man betalar höga avgifter när man ska lösa in dem.

Elektricitet
Argentina har 220 volt. Normalt sett är uttagen som i Sverige, men det kan förekomma olika andra varianter. Man bör därför ta med sig ett adapterset med olika valmöjligheter.
Telefon och internet

Den internationella landskoden för Argentina är + 54. Det är dyrt att ringa hem från Argentina, och därför bör du kontrollera med din mobiloperatör angående täckningen och priser för samtal från Argentina.

Internet-caféer finns numera i de allra flesta städerna, men av erfarenhet vet vi att det kan vara svårt att hinna besöka sådana ställen annat än under egen tid eller avslutat dagprogram. De flesta hotellen i Argentina har Internet-service, men räkna med långsammare anslutning jämfört med hemma. Vissa hotell tar ut en extra kostnad för detta.

Dricksvatten och hygien

Hotell och större restauranger håller oftast modern/västerländsk standard. Ute på stan och på landet får man räkna med att få gå på så kallade pedaltoaletter, och att det ofta saknas toalettpapper. Standarden på offentliga toaletter eller på landet kan alltså vara förhållandevis primitiv. Ta med eget toalettpapper, intimservetter och kanske handdesinfektion (finns t.ex. på svenska apotek), så blir du inte lika beroende av tillgång på vatten.

Du bör inte dricka kranvattnet, köp istället vatten på flaska.

Seder och bruk

Vid museums- och kyrkobesök är det viktigt att man bär kläder som täcker armar och ben. 

Rökning
Under all flygning och busstransport råder rökförbud. Man får inte röka inomhus på offentliga platser, förutom i speciellt avsedda rökrum.

Argentinaresor

 • Sydamerikas hjärta

  Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Brasilien och Uruguay

  • 4 avgångar
  • 13 dagar
  • Från 45 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!