Pass och visum Argentina

Läs om pass och visum vid resor till Argentina.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Argentina. Det krävs inget visum till Argentina för vistelser under 90 dagar. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du undersöker vad som gäller för just dig.

På några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Argentina

Alla resande måste fylla i ett inreseformulär, tidigast 48 timmar innan check-in på avreseflygplatsen. När det är ifyllt, får du ett dokument på mejl som vi rekommenderar att du skriver ut, eftersom det ska visas upp vid incheckning och vid ankomst till Argentina.

Utöver detta formulär är det lite olika regler som gäller för inresa till Argentina.

Om du är färdigvaccinerad behöver du ta med intyg på ett negativt test (antigen-test som får vara max 48 timmar gammalt eller ett PCR-test som får vara max 72 timmar gammalt) före avresa, samt ett giltigt covidintyg. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut dit EU covidintyg via https://covidbevis.se och har med det under hela resan.

Det krävs också intyg på reseförsäkring med skydd för läkar- och sjukhusvård samt isolering.

Argentinarna skriver själva: ”Alla personer måste ha försäkring som täcker COVID-19 och dödsfall, inklusive isolering, transport, sjukhusvistelse och hemresa.” Försäkringen bör också täcka kostnader för isolering och transport vid misstänkt närkontakt. Dessutom bör resans kostnad täckas vid avbokning.

Vi rekommenderar att man kontrollerar sin försäkring innan avresa, eftersom inte alla reseförsäkringar gäller vid misstänkt smitta, endast om själva testet är positivt.

Gouda har reseförsäkringar som gäller under ovannämnda förhållanden och kan köpas fram till dagen före avresa.

Dessutom måste alla resande under 70 år fylla i inreseformuläret som beskrivs här på sidan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller hos UD och Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskraven kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/argentina/

Inreseformulär (DDJJ-formulär)

Före avresa från Sverige till Argentina måste alla resande yngre än 70 år, ha fyllt i ett DDJJ-formulär (Declaraciones Juradas).

Även om du har fyllt 70 år, är vår kraftiga rekommendation att du fyller i formuläret, då dessa regler kan ändras löpande och med kort varsel.

Vi har tagit fram en vägledning för hur formuläret ska fyllas i, som vi rekommenderar att du följer för att vara säker på att allt blir korrekt. Vi föreslår att man skriver ut vägledningen eller har den öppen i ett annat fönster medan man fyller i formuläret.

Om man inte har fyllt i inreseformuläret riskerar man att bli avvisad på avreseflygplatsen. Skulle detta ske kommer resan inte att återbetalas.

Som resande är det ditt ansvar att se till att inreseformuläret blir ifyllt korrekt och i god tid innan avresa.

Uppvisning av kod på flygplatsen

Efter att du fyllt i formuläret, får du en kod via mejl som ska visas upp på avreseflygplatsen och vid ankomst till Argentina. Denna kod kan visas upp i utskriven eller digital form, men vi rekommenderar att man har den med utskriven.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till inreseformuläret:

https://documents.albatros-travel.com/se/vagledning_plf_Argentina.pdf

Klicka här för att fylla i formuläret:

https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php

 

Ofta förekommande frågor

När kan jag börja fylla i formuläret?

Du kan tidigast börja 48 timmar före avresa.

När får jag information om mitt flygstolsnummer?

Det beror på när Albatros får denna information från flygbolaget, men du får informationen antingen med avresebrevet en vecka före avresa eller i ett separat mejl senast 48 timmar före avresa. Om ditt flygstolsnummer ändras under tiden är vår rekommendation att låta det vara. Flygbolaget har de korrekta flygstolsnumren, om de skulle behövas i samband med evt. smittspårning.

Vad gör jag om jag har problem med att fylla i inreseformuläret?

Använd vår vägledning och ta ett steg i taget. Ta evt. hjälp av vänner eller familj, om du tror att det kan bli problem.

Ska jag fylla i alla fält?

Vi rekommenderar att du bara fyller i de som är obligatoriska och hoppar över dem som är valfria.

Behöver jag ett DDJJ-formulär per person eller per bokning?

Alla yngre än 70 år måste ha ett individuellt ifyllt DDJJ-formulär.

Måste jag betala för DDJJ-formuläret?

Nej, formuläret är gratis att fylla i. Om du blir ombedd att betala, är du förmodligen på fel ställe på nätet. Följ länken och vägledningen som finns här på sidan.

Måste jag fylla i ett DDJJ-formulär för mina barn?

Ja, alla resande måste ha ett ifyllt formulär.

Argentinaresor

 • Max. 24 deltagare

  Sydamerikas hjärta

  Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Paraguay och Brasilien

  4,5
  • 3 avgångar
  • 13 dagar
  • Från 33 998:–
  från Stockholm
 • Expeditionskryssning till Patagonien och Chiles skärgård

  Följ med på en fantastisk odyssé genom Beaglekanalen, runt Kap Horn, Glacier Highway och Magellansundet till Chiles skärgård

  • 24-03-2023
  • 19 dagar
  • 99 998:–
  från Stockholm