Pass, visum och inresekrav till USA

San Francisco, USA

Läs om pass, visum och inresa vid resor till USA.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Svenska medborgare behöver som utgångspunkt inte visum till USA för vistelser kortare än 90 dagar. Istället måste du fylla i ett inresetillstånd ESTA.

Om du som svensk medborgare har rest till Nordkorea, Irak, Iran, Syrien, Libyen, Jemen, Somalia eller Sudan efter den 1 mars 2011, kan du inte längre resa in i USA på ESTA-godkännande. Om du som svensk medborgare har rest till Kuba efter den 12 januari 2021, kan du inte längre resa in i USA på ESTA-godkännande.  Du ska istället ansöka om visum hos den amerikanska ambassaden i Stockholm. Detsamma gäller medborgare med dubbelt medborgarskap i antingen Nordkorea, Irak, Iran, Syrien, Libyen, Jemen, Somalia eller Sudan.

Du kan läsa mer på den amerikanska ambassadens hemsida https://se.usembassy.gov/

ESTA

 

Det kostar 21 USD och betalas med kreditkort. Du får svar direkt om inresan godkänns, eller om du måste ansöka om visum. Inresetillståndet gäller i två år. Sista ansökningsdatum för inresetillstånd via ESTA är 72 timmar före avresan, men var gärna ute i god tid.

Klicka här för att ansöka om ESTA

Längst upp till höger kan du ändra språk till svenska. 

Klicka här för att hämta Albatros vägledning

Om kraven är uppfyllda behöver du bara ta med ett giltigt pass och numret på ditt ESTA-godkännande. Det är ditt ansvar som resenär att korrekta uppgifter lämnats till ESTA. Utelämnad eller ofullständig information kan i värsta fall leda till avvisning vid incheckningen och därmed förlorad resa.

Inresakrav för USA

Det ställs för närvarande inga speciella inresekrav på resande från Sverige.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

USAresor

 • New York, New York - Start spreading the news!

  Bo 4-stjärnigt på Manhattan och utforska staden som aldrig sover: ”Start spreading the news, I'm leaving today. I want to be a part of it, New York, New York.”

  4,5
  • 2 avgångar
  • 7 dagar
  • Från 21 998:–
  från Stockholm
 • Road trip genom sydstaterna Texas & Louisiana

  Upplev en magisk resa ’on the road’ genom Texas och Louisiana, från JFK:s minnesmärke i Dallas till New Orleans svängiga jazz.

  • 09-09-2024
  • 10 dagar
  • 32 998:–
  från Stockholm
 • På upptäcktsfärd i Cascadia – Pacific Northwest

  En bildskön resa i nordvästra Nordamerika - från Seattle till Vancouver och Vancouver Island med fantastiska kustlandskap som resesällskap.

  • 16-04-2025
  • 10 dagar
  • 37 498:–
  från Stockholm
 • USA:s sydstater

  Borta med vinden

  En charmerande rundresa genom USA:s sydstater. Med jazziga New Orleans, countrystaden Nashville och Elvis hemstad Memphis

  4,6
  • 08-09-2024
  • 13 dagar
  • 39 998:–
  från Stockholm