Pass och visum Ecuador

Chili till salu i Quito

Läs om pass och visum vid resor till Ecuador

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader från hemresedatum från Ecuador. Om du är svensk medborgare behöver du inget visum till Ecuador för vistelser under 90 dagar. Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.

På vissa av våra resor till Ecuador ska du skicka oss en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta kommer att framgå av din faktura.

I Ecuador måste man enligt lag alltid medföra giltig identifikation, dvs. passet för turisters del (det räcker med en fotokopia, men originalpasset MÅSTE tas med till Galápagos). Om man förlorar ett viktigt dokument, som passet, är det också smart att ha en kopia av originalet, eftersom det då kan bli lättare att få ett nytt pass utfärdat på plats. Förvara inte kopiorna på samma ställe som originalet.

Om du reser till eller från Ecuador via USA måste du ha ett inresetillstånd till USA. Det gäller även om det bara är en kort mellanlandning. Läs mer om inreseregler till USA på http://www.albatros.se/praktisk/inreseregler-till-usa-esta 

Inresekrav till Ecuador
 
Samtliga resande måste fylla i ett inreseformulär tidigast 48 timmar innan incheckning på avreseflygplatsen. När det är ifyllt, får du ett dokument via mail, som vi rekommenderar att du skriver ut eftersom det ska visas upp vid incheckning och vid ankomst till Ecuador.
Utöver detta formulär är det lite olika regler för inresa till Ecuador.

Om du är färdigvaccinerad, måste du fylla i inreseformuläret ”Traveler Health Declaration” och ta med ditt covidbevis med QR-kod. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt covidbevis på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ (klicka på EN uppe i högra hörnet) och har det med under hela resan.
 
Om du inte är färdigvaccinerad, måste du, förutom inreseformuläret ”Traveler Health Declaration” ha med ett negativt PCR-test som får vara max 72 timmar gammalt vid avresa.

Inreseformulär ”Traveler Health Declaration”
Innan avresa från Sverige till Ecuador måste inreseformuläret ”Traveler Health Declaration” vara ifyllt. Du måste fylla i detaljer om din flygresa, dig själv, din hälsa och hur myndigheterna kan komma i kontakt med dig under resans lopp. 
Var uppmärksam på att det krävs ett ifyllt formulär för varje resenär.

Om man inte har ett ifyllt inreseformulär, riskerar man att bli avvisad på avreseflygplatsen. Om detta sker, kan resan inte återbetalas.
Som resande är det ditt ansvar, att inreseformuläret är korrekt ifyllt i god tid innan avresa.

Uppvisning av kod/formulär på flygplatsen
När formuläret är ifyllt, kan du ladda ner en kopia genom att trycka på det röda fältet ”GUARDAR FORMULARIO” längst ner på formuläret och därefter på det gråa fältet ”DESCARGAR FORMULARIO” på nästa sida. Vi rekommenderar att du skriver ut formuläret och tar med det, men det är i princip tillräckligt att ha med det i digital form. Du måste kunna visa upp det ifyllda formuläret när du checkar in på avreseflygplatsen.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret:

https://declaracionsalud-viajero.msp.gob.ec/

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till inreseformuläret:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_plf_Ecuador.pdf

Ofta förekommande frågor

När kan jag börja fylla i formuläret?
Det kan du göra så snart du har fått avresebrevet med information om hotell och flyg.
När får jag information om mitt flygstolsnummer?
Du får ditt flygstolsnummer i samband med incheckningen, så lämna detta fält tomt eller skriv 0.
Vad gör jag om jag har problem med att fylla i inreseformuläret?
Använd vår vägledning och ta ett steg i taget. Ta ev. hjälp av en vän eller familjemedlem, om du vet att det kan bli utfordringar.
Måste jag fylla i alla fält?
Ja, men om det är information som exempelvis flygstolsnummer, som du inte har, kan du skriva 0.
Behöver jag en ”Traveler Health Declaration” per person eller en per bokning?
Varje resande måste ha ett individuellt ifyllt formulär.

Maks. 15 deltagare

Drömmen om Ecuador och Galápagos

I Darwins fotspår på de unika Galápagosöarna, med ekolodge i Amazonas regnskog och kulturhistoria i Quito och Otavalo.

4,7
  • 28-02-2023
  • 12 dagar
  • 68 998:–
från Stockholm