Pass och visum Peru

Läs om pass och visum vid resor till Peru.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Det krävs inget visum till Peru för vistelser under 90 dagar, men du måste skicka en kopia av fotosidan i ditt pass till Albatros Travel, så att vi kan skicka nödvändig information till flygbolaget.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.

 

Inresekrav till Peru


Var uppmärksam på att de Peruanska myndigheterna kräver att man bär masker av typen KN95 eller kirurgisk mask med 3 lager, på alla typer av offentlig transport. Detta inkluderar även flygresan till och från Peru samt flera platser inomhus. Följ alltid de lokala anvisningarna.

På flygplatsen tar myndigheterna test av slumpmässigt utvalda resenärer. Om testen visar positivt skickar myndigheterna dig i obligatorisk isolering på en plats som de väljer.

Om du är fullvaccinerad och har fått den tredje sprutan samt har ett giltigt EU covidbevis.

Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass/covidbevis på engelska på https://covidbevis.se/ och har det med under hela resan.

Vi rekommenderar att man kontrollerar sin försäkring innan avresa då det inte är alla reseförsäkringar som täcker misstänkt smitta, utan endast om man testar positivt.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig via UDs sidor Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändra sig löpande och med kort varsel.
 

Läs mer och håll dig uppdaterad här:

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/peru/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation2/?fbclid=IwAR0SUfOy44Nk8iLAV9ytxBYsTaksm5LqUaBnTTyo-4spxPsWI7z5Eii-0ag
 

Ofta förekommande frågor

Peruresor

 • Peru – på väg till Machu Picchu

  Genom Anderna till Titicacasjön, Cusco och Lima, och naturligtvis magiska Machu Picchu

  4,6
  • 2 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 35 998:–
  från Stockholm
 • Max. 24 deltagare

  Peru – Inkarikets skatter

  Enastående naturscenerier och kulturell mångfald i det forna Inkarikets högborg, Peru.

  4,8
  • 3 avgångar
  • 17 dagar
  • Från 43 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!