Dubai och Kapstaden

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

2 storstadssemestrar på en och samma resa!

Nu kan du uppleva en av världens mest otroliga och kontrastfyllda städer – Dubai – följt av en vecka i Sydafrikas charmiga metropol, Kapstaden. Vi har satt komforten främst på denna resa och vi flyger direkt till Dubai med Emirates och bor på fina, centralt belägna hotell i båda städerna. Resan består av ett grundpaket med flyg, övernattning och frukost som ger möjlighet att sätta samman resan efter eget tycke och smak. Du har också möjlighet att köpa till ett utflyktspaket med svensk reseledare som inkluderar utflykter i Dubai och besök på bl.a. Robben Island, Taffelberget och den vackra Kaphalvön samt vinprovningar på flera berömda vinhus i Vinlandet.
Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk vid köp av utflyktspaket

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta UAE dirham, sydafrikanska rand

Dagsprogram 11 dagar
Dag 1
Stockholm - Dubai
Dag 2
Dubai. Kort stadsrundtur, Burj Khalifa, eftermiddagen på egen hand
Dag 3
Äventyr på egen hand, kvällskryssning på Dubai Creek
Dag 4
Dubai – Kapstaden, Sydafrika
Dag 5
Kapstaden. Taffelberget och Kirstenbosch Botaniska trädgård inkl. picknick-lunch
Dag 6
Kapstaden. Utflykt till Kaphalvön inkl. lunch
Dag 7
Kapstaden. Vinlandet med Vrede en Lust, Franshoek och Stellenbosch, inklusive lunch och vinprovningar
Dag 8
Kapstaden. Robben Island och Township
Dag 9
Kapstaden på egen hand
Dag 10
Kapstaden och hemresa
Dag 11
Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram vid köp av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm - Dubai

Vi flyger från Stockholm till Dubai dit vi anländer sent på kvällen. Vi träffar vår reseledare och gör oss hemmastadda på vårt hotell.

Dag 2
Dubai. Kort stadsrundtur, Burj Khalifa, eftermiddagen på egen hand
Burj Khalifa, Dubai

Efter frukosten hämtas vi på vårt hotell och åker ut på en kort stadsrundtur och sedan till Burj Khalifa.

Det väckte en hel del uppståndelse när man i Dubai bestämde sig för att bygga världens högsta byggnad. När man sedan påbörjade byggnationen hade man inte slutgiltigt bestämt hur hög Burj Khalifa skulle bli när den var klar.

Efter att mer än 12 000 byggnadsarbetare hade arbetat under många år stod byggnaden - som många har kallat ett modernt Babels torn – äntligen klar januari 2010, och den slingrade sig upp över 800 meter upp i luften.

Det kan vara mycket svårt och mycket dyrt om man vill komma in i denna fantastiska byggnad utan att ha bokat detta i förväg. Vi har redan tagit hand om de praktiska detaljerna, och efter en åktur med några av världens snabbaste hissar kan vi njuta av en timme med en fantastisk utsikt över Dubai, den vidsträckta öknen och Persiska viken.

Efter besöket till Burj Khalifa tillbringas resten av dagen på egen hand. Man kan passa på att besöka Dubai Mall som ligger precis intill Burj Khalifa. Dubai Mall har mer än 1 000 butiker, och är en av världens största shoppinggallerior.

Dag 3
Äventyr på egen hand, kvällskryssning på Dubai Creek
Dubai

Dagen ägnas åt att uppleva Dubai på egen hand, och möjligheterna är många. Den golfintresserade kan spela på någon av stadens välkända banor, till exempel Dubai Creek, Majlis Course eller The Montgomerie (transporter, greenfee m.m. ingår inte i resans pris). Om du har drömt om att köra fyrhjulsdriven bil genom öknen eller kanske trampa på gasen i en fullblodsracerbil på banan i Dubai är det också ett alternativ för en relativt rimlig kostnad.

Det kan också vara så att du hellre vill passa på att ge dig ut på en shoppingrunda. Och det kan sägas på en gång, det är lätt att skaffa sig svart bälte i shopping i Dubai. Här finns många moderna köpcentrum med massor av kända varumärken till bra priser. City Center som ligger precis vid vårt hotell, Bur Jurman, Wafi Center och Mall of the Emirates, som för övrigt har en 450 meter lång skidbacke. Det finns flera andra souker än krydd-souken och guld-souken som vi redan har besökt. I den övertäckta Deira-souken kan du till exempel köpa kryddor, köksutrustning, tyger, henna - eller helt enkelt låta sy upp en uppsättning kläder (det tar oftast 2 dagar). I Deiras gamla souk finns alla möjliga (och omöjliga) prydnadssaker, dekorativa inredningssaker, smycken, exotiska kläder, mattor och vackra glasvaror. Nämnas bör också parfym-souken med allt från europeiska designerdofter till mer exotiska dofter som transporterar dig till ”Tusen och en natt”. Slutligen finns också elektronik-souken. Där kan du hitta det senaste inom datorer, mobiler, ljud och annan teknik till mycket rimliga priser – men kom ihåg att du ska ta med dig varorna genom tullen vid hemkomsten!

Vi avslutar vår sista kväll i Dubai med en underbar kvällskryssning på Dubai Creek. Ombord på en av de traditionella handelsfartygen byggda i teak, en "dhow", passerar vi bland annat den gamla stadsdelen och naturligtvis flera av stadens enorma futuristiska skyskrapor. De är om möjligt ännu vackrare på kvällen med sin fantastiska belysning. Under båtturen får vi också avnjuta en traditionell arabisk och internationell buffé.

Dag 4
Dubai – Kapstaden, Sydafrika
Kapstaden

Efter frukost tar vi farväl av Dubai och sätter kurs mot Kapstaden i Sydafrika dit vi anländer mitt på dagen. Vi checkar in på ett centralt beläget hotell och har resten av dagen på oss att uppleva staden på egen hand.

Kapstaden och den omgivande Västra Kap-provinsen har som länderna kring Medelhavet ett behagligt klimat året runt. Regionen är bördig och i det kuperade bergslandskapet finns en enastående rikedom av växter, vackra stränder och vidsträckta frodiga vingårdar. Från mitten av 1600-talet och 300 år framåt var Kapstaden en mycket viktig knutpunkt på sjövägen mellan Europa och Fjärran Östern. Beläget under det majestätiska Taffelberget på den natursköna Kaphalvön som skiljer den Indiska oceanen från Atlanten, är Kapstaden utan tvekan en av världens vackraste städer. Dessutom har staden under de senaste åren varit högst upp på listan över världens ”hetaste” resmål.

Dag 5
Kapstaden. Taffelberget och Kirstenbosch Botaniska trädgård inkl. picknick-lunch
Utsikt över Kapstaden

Vi åker genom de gamla gatorna som leder fram till Taffelberget och utsiktspunkten Lion’s Head. Utsikten över hamnen och det berömda gamla hamnområdet Victoria & Alfred Waterfront blir ännu bättre när vi åker genom passet mellan två berg. Från foten av Taffelberget åker vi kabinbana upp till toppen av berget. Det känns gudomligt att vara på toppen och blicka ut över utsikten. Där nere långt under oss ser vi Kapstaden och de små kustsamhällena som ligger längs kusten till Cape Point/Godahoppsudden i söder. Vänder man sig mot norr ser man längs med Afrikas västkust breda vita stränder och ett oändligt hav i väster. Om vädret inte är bra kommer vi att skjuta upp den här delen av utflykten tills vädergudarna möjliggör bästa möjliga sikt igen.

Vi fortsätter till den vackra botaniska trädgården vid Kirstenbosch där man finner några av Kaphalvöns många ovanliga plantor.

Dag 6
Kapstaden. Utflykt till Kaphalvön inkl. lunch
Cape Point

För dem som har valt utflyktspaketet erbjuder dagen en heldagstur till Kaphalvön. Vi åker genom pittoreska små byar längs höga smala klippvägar med det dånande havet under oss. Vid Hout Bay ska vi åka på en kort båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer mycket nära sälkolonin och vi ser dem ligga på klipporna och tumla runt i vattnet runt båten.

Därefter åker vi genom de små städerna Constantia Nek och Fish Hoek till Simon’s Town där vi besöker en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur kommer vi fram till Godahoppsuddens naturreservat, ett område på hela 7680 hektar. Reservatet på Sydafrikas sydspets är hemvist för olika antiloparter, dessutom finns det zebror, strutsar, babianer och ett flertal andra djurarter.

Vi går den korta promenaden ut till spetsen på halvön - Cape Point - och njuter av den fantastiska utsikten över de två stora världshaven, Atlanten och Indiska oceanen.  Vi avnjuter lunchen på en lokal restaurang innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 7
Kapstaden. Vinlandet med Vrede en Lust, Franshoek och Stellenbosch, inklusive lunch och vinprovningar
Vingård i Stellenbosch

Dagen ägnas åt de stora upplevelserna för både öga och gom. Hela dagen ägnas åt Sydafrikas berömda och natursköna vindistrikt, beläget bara ca en timmes bilfärd från Kapstaden. Vi börjar med en rundvisning och naturligtvis vinprovning på den lilla och ännu inte så välkända vingården Vrede en Lust. Den ligger vackert belägen på Simonbergets östra bergssida. Vrede en Lust är en modern vingård, men bygger på en över 300 år gammal tradition. Det går inte lång stund innan man förstår att vinframställning inte är något nytt fenomen i Sydafrika. Vi äter vår välsmakande lunch här.

Nästa punkt på programmet är Franschhoek, som grundades av franska Hugenotter, och har sedan dess utvecklats till den sanna gourmethimlen. Efter det fortsätter vi till Sydafrikas näst äldsta stad, Stellenbosch, som många kanske känner igen från vinetiketterna. Det är också det en vacker gammal stad med vita vingårdar, gröna fält och fantastiskt vackra berg. Staden grundades 1679 och vinframställningen är nästan lika gammal. Vi besöker en vingård och smakar på rariteterna. Vi passar naturligtvis på att även titta närmare på staden.

Dag 8
Kapstaden. Robben Island och Township
Mandelas cell på Robben Island

Idag ger vi oss iväg på en båtutflykt. Denna gång på väg norrut till den ökända fängelseön Robben Island där Nelson Mandela och många andra fångar hölls fängslade under många årtionden. Hajar, iskalla havsströmmar och återkommande stormar gjorde fängelset flyktsäkert. Sedan slutet av 1600-talet har ön använts till att isolera personer, i synnerhet fångar men också t.ex. spetälske-sjuka. Efter apartheids införande under åren efter andra världskriget tömdes öns fängelse efterhand på kriminella för att ge plats åt politiska aktivister och frihetskämpar. Idag är ön klassad som nationellt minnesmärke och tidigare fångar och ANC-medlemmartar med besökare runt i cellgångarna medan de berättar om sin hårda tid på ön. En tur till Kapstaden är knappaste komplett utan ett besök på Robben Island och utflykten varar i drygt fyra timmar inkl. transport. Observera att utflykten inte genomförs vid dåligt väder.

När vi kommer tillbaka till Kapstaden kommer vi att få en inblick i det moderna Sydafrikas verklighet. Kontrasten mot gårdagens upplevelser är slående. Vi besöker ett så kallat ”township”, där vi kommer se hur vanliga människor lever och hur de försöker få sin vardag att fungera längst ner på samhällets stege. Ett township, eller en kåkstad, är fortfarande ett vanligt sätt att bo på i Sydafrika. Vi blir guidade runt av lokalbefolkningen och det kommer bli gott om tillfällen att ställa frågor.

Dag 9
Kapstaden på egen hand
På restaurang i Kapstaden

Hela dagen är fri till upplevelser på egen hand. Kapstaden har ett stort utbud av utflyktsmål och avkopplingsmöjligheter så det kommer att finnas något för varje smak. Det är lätt att ta sig runt på egen hand. I staden och dess närmaste omgivningar finns det bland annat 16 museer och otaliga möjligheter till aktiviteter. Varför inte följa med på en helikoptertur, vindsurfa, rida, segla eller åka på safari? Det är lätt att ta sig runt på egen hand.

När solen stiger upp kan man med fördel promenera längs den vackra bukten Table Bay för att sedan äta en god brunch eller lunch på någon av de många restaurangerna längs Victoria & Alfred Waterfront. På menyerna finns allt från toppmodern sushi till rejäla biffar. Och detta till priser långt under svensk/europeisk nivå. Är du shoppingsugen kan säkert någon av de hundratals butikerna längs Victoria Wharf fresta, oavsett om det är ädelstenar, afrikanskt konsthantverk eller det senaste modet som man är ute efter.

Förutom utflykter till Kaphalvön och Vinlandets många frestelser kan man använda eftermiddagarna till att njuta av stämningen i stadens charmerande gamla centrum. Här kan man betrakta det pulserande stadslivet från ett av de många trevliga kaféer. Njut av solnedgången över Atlanten med ett svalkande glas vin från Vinlandetsotaliga vinkällare innan du äter middag på någon av stadens många restauranger i världsklass.

Har du valt att köpa till utflyktspaketet ingår en avskedsmiddag på kvällen dag 9.

Dag 10
Kapstaden och hemresa

Dagen kan ägnas åt att göra de sista inköpen innan vi på eftermiddagen skall säga farväl till Kapstaden och Sydafrika för denna gång och flyga hemåt.

Dag 11
Hemkomst
Ankomst till Stockholm.

Utflyktspaket

Utflyktspaketet genomförs med svensktalande reseledare vid minst 10 deltagare.

Utflyktspaketet inkluderar:

 • Kort stadsrundtur i Dubai
 • Entré till Burj Khalifa
 • Dinnercruise i Dubai
 • Taffelberget och Kirstenbosch botaniska trädgård, inkl. picknicklunch. 
 • Heldag på Kaphalvön med lunch
 • Vinlandet med lunch och vinprovning 
 • Robben Island och township
 • Avskedsmiddag

Pris från: 7 998,-

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
Avresa 11-02-2015: 4 498 kr
Avresa 11-03-2015: 5 498 kr
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm - Dubai och Kapstaden - Stockholm via Dubai med Emirates
 • Flyg Dubai - Kapstaden med Emirates
 • Transport flygplats - hotell t/r
 • 3 nätter på hotell i Dubai i delat dubbelrum
 • 6 nätter på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket (4 298 kr)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med ca 350 kr totalt)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr
 • Allt som inte är nämnt under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

VIKTIGT!

Barn under 18 år

Vi vill göra dig uppmärksam på att det inte är tillåtet att ha stämplar eller visum från Israel i sitt pass vid inresa i Förenade Arabemiraten. Har du detta vill vi be dig om att skaffa ett nytt pass före inresa.

Information

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Information om resan

Reseledare

Under denna resa följer reseledaren med utflyktspaketet. Reseledaren kommer därför att bara i ytterst begränsad utsträckning vara tillgänglig för resenärer som inte har köpt till utflyktspaketet. Albatros använder sig ofta av reseledare som är bosatta i de länder vi besöker, därför kan det komma att vara två olika reseledare knutna till resan - en i Dubai och en i Kapstaden.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla.  Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Sydafrika:
www.albatros-travel.se/resmal/afrika/sydafrika

Förenade Arabemiraten:
www.albatros-travel.se/resmal/mellanostern/forenade-arabemiraten

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Dubai och Kapstaden Jättetrevlig resa det hände något hela tiden. Bra variation på utflykter. Bra med tid som vi kan bestämma över själva. Passar mig perfekt när jag reser ensam
Date published: 2024-02-29
Rated 5 out of 5 by from Ett speciellt resa till minne för livet! Det är ett spännande resa man kommer aldrig ångrar sig ! Vi har sett världen rikaste och fattigaste från Dubai till Kapstaden. Lena Monica Ström var en av de bästa Reseledaren har jag träffat. Hon sjöng i bussen varje morgon med oss Hon är positiv o glad heltid, har gjort allt bästa för oss. Hon har mycket kunskaper o enfarenhet för Afrika för hon älskar Afrika och bodde jobbade här. Stort tack till Lena ! Du satsa hela ditt hjärta för oss så det resa blir mer härliga! Tack Lena! Stort TACK till Albatros för ni har skapat ett underbart program till oss alla- Ett resa till minne för livet! TACK!
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from Speciellt resa till minne för livet! Det var ett verkligen uppskatta resa! Man var aldrig ångrar sig! Vi har sett världen rikaste och fattigaste från Dubai till Kapstaden! Lena Monica Ström var en av de bästa Reseledaren har jag träffat! Hon sjöng i bussen varje morgon så vi blev väldigt piggare. Hon var väldigt positiv och har gjort bästa för oss, hon har mycket kunskaper och erfarenheter av Afrika för hon älskar Afrika och bodde o jobbade tidigare! Tack Lena! Du har gjort ett Underbart jobba och satsade helt ditt hjärta för oss!!! Tack Albatros! Har skapat ett fantastiskt produkter- ett resa till minne för livet!! Tusen TACK!!!
Date published: 2024-02-26
Rated 5 out of 5 by from En upplevelserik och välfylld resa En omfattade, utvecklande och aktiv resa, reseledaren gjorde resan, med sitt engagemang att ge oss upplevelser, berättelser, och fantastiska luncher, samt avskedsmiddag i en underbar Afrikansk restaurang. Hela resan så kulturanpassad.
Date published: 2022-11-02
Rated 4 out of 5 by from Intressant resa med fina vyer Det var intressant att se den konstlade staden Dubai samt att uppleva de fina vyerna i Kapstaden
Date published: 2022-10-30
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa med entusiastisk reseledare Ett spännande upplägg med två så olika resedestinationer. Stora kontraster vad gäller kultur, natur, infrastruktur mm Vår reseledare (Jimmy) var både kunnig, entusiastisk och mycket serviceinriktad. Toppbetyg till honom!
Date published: 2022-10-29
Rated 4 out of 5 by from Många upplevelser Mycket bra
Date published: 2019-03-21
Rated 5 out of 5 by from En resa fylld av upplevelse och bra tempo Reseledaren Lena var otroligt duktig
Date published: 2019-03-03
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_39
 • loc_sv_SE, sid_AERTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor