Mittens rike - res ensam tillsammans med andra

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Beijing med Förbjudna staden och Minggravarna, Kinesiska muren och expresståg till skyskrapornas Shanghai

Med sin 5000-åriga historia, världshistoriens kanske mäktigaste byggnadsverk, pulserande storstäder och smakrika kök är Kina en upplevelse för alla sinnen. Boka våra spännande utflyktspaket så får du ett smakprov på Kinas höjdpunkter till ett svårslaget pris: I Beijing tittar vi på de klassiska sevärdheterna som Kinesiska muren, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och njuter av den klassiska pekingankan.

Från Beijing åker vi snabbtåg till Shanghai där vi utforskar basarer, ser Shanghais höghus från 88:e våningen i Jin Mao-skrapan och beger oss på en utflykt till pittoreska kanalstaden Zhujiajiao.

Som pricken över i avrundar vi vår resa med en sensationell akrobatikshow i världsklass.

Resan är en del av konceptet "Res ensam tillsammans med andra". Det betyder bland annat att du bor i dubbelrum som används som enkelrum och att alla resedeltagare reser på egen hand.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Res ensam tillsammans med andra

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kinesisk yuan

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Beijing
Dag 2 Ankomst till Beijing, Kina. Himlens tempel
Dag 3 Beijing. Nationalteatern (Ägget), Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Kolkullen
Dag 4 Beijing. Olympiska stadion, Cloisonnéfabrik, Minggravarna, Kinesiska muren och Pekinganka till middag
Dag 5 Beijing. Hutongbesök och snabbtåg till Shanghai
Dag 6 Shanghai. Yuyuan-basaren, utsikt från 88:e våningen i Jin Mao-byggnaden och hamnrundfart
Dag 7 Shanghai. Utflykt till kanalstaden Zhujiajiao med kinesisk trädgårdskonst och akrobatikföreställning
Dag 8 Shanghai på egen hand och avskedsmiddag
Dag 9 Flyg Shanghai – Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram vid bokning av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Beijing

Vi flyger från Stockholm till Kinas huvudstad, Beijing. Inklusive mat och dryck ombord.

Dag 2
Ankomst till Beijing, Kina. Himlens tempel
Himlens tempel – Beijings mest välbevarade tempel

Vi landar i Beijing och ger oss direkt i kast med dagens program under vår resa till vårt hotell. Från flygplatsen sätter vi kurs mot Himmelska fridens torg, det mest välbevarade av det gamla Beijings många tempel och offerplatser. På en terrass av vit marmor sträcker sig det runda templet sitt blåglaserade tegeltak mot Beijings himmel. Ett unikt exempel på Kinas traditionella arkitektur. I templet finns många gamla tavlor, rökelseskålar och musikinstrument som användes när kejsaren kom för att be om en god skörd.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 3
Beijing. Nationalteatern (Ägget), Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Kolkullen
Himmelska fridens torg

Vi inleder dagen med att se Beijings nya nationalteater från utsidan, i folkmun kallad för ”Ägget”. År 2007 öppnades den omdiskuterade och supermoderna teatern strax väster om Folkets stora sal. Ägget ritades av den franske arkitekten Paul Andreau, och den mäktiga äggformade glaskupolen täcker en areal på 200 000 m2 och har plats för 6 500 åskådare. Byggnaden är omgiven av en utgrävd sjö som skapar en illusion av att Ägget flyter på vattnet, och ingången till huset består av en tunnel under sjön.

Resten av dagen går i kejsarens tecken och vi fortsätter till Himmelska fridens torg där vi ser hur kejsarmaktens gamla symboler återanvänds av den moderna kommunismen. De många byggnaderna på och runt torget, gamla såväl som nya, utstrålar sitt eget otvetydiga budskap om oinskränkt makt. Om kön av väntande kineser inte är för lång tar vi en sväng förbi Kinas kommunistiska landsfader Mao Zedong som balsamerats och ligger i en kristallkista i ett stort mausoleum mitt på torget.

Från Himmelska fridens torg fortsätter vi norrut till det enorma kejsarpalatset, även kallat för Den förbjudna staden. Palatsets mörkröda murar, som en gång var stadens högsta, står snart sig slätt jämfört med allt fler hotell och finanscentra. Bakom de tjocka murarna omgav sig Kinas olika kejsare med ett helt hov av eunucker, konkubiner och tjänstehjon, och i skydd av kejsarens livgarde kändes det stora palatset nästan som en stad i staden. Även om Den förbjudna staden idag bara övervakas av biljettkontrollanter är det inte lätt att komma in eftersom palatset drar besökare från hela Kina, och det ofta råder stor trängsel. Strax norr om Den förbjudna staden ligger den människoskapta kullen Kolkullen och överst möts vi av en imponerande utsikt över Den förbjudna staden. Under dagen besöker vi även en lokal pärlfabrik.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 4
Beijing. Olympiska stadion, Cloisonnéfabrik, Minggravarna, Kinesiska muren och Pekinganka till middag
Den mäktiga Kinesiska muren

Som de flesta säkert vet stod Beijing värd för sommar-OS 2008. Många följde tävlingarna på tv och såg då förmodligen alla fantastiska byggnader som byggdes i samband med eventet. En av dessa är den berömda olympiska stadion ”Fågelnästet”. Här finns plats för 90 000 åskådare och den unika designen är formgiven av Herzog och Meuron som också har ritat Tate Modern i London och Allianz Arena, Münchens nya stadion. Vi går runt i området och upplever de imponerande byggnaderna från utsidan.

Vi stannar till vid en fabrik där vi ser hur man gör den berömda dekorationskonsten cloisonné. Det är ett tidskrävande arbete att klä de många vaserna och faten med koppartråd i fantastiska mönster, inte minst när de komplicerade mönstren sedan ska smyckas med överdådiga färger och till slut brännas och glaseras.

I området finns även Minggravarna och i en vacker dal omgiven av berg i norr ligger 13 av Kinas totalt 16 Mingkejsare begravda. En en kilometer lång allé (Andarnas väg) leder upp till den norra porten som är den enda ingången till det heliga gravområdet. Gravområdet var så heligt att till och med besökande kejsare var tvungna att stiga av hästen vid porten och ödmjukt fortsätta i bärstol. Vi trotsar vett och etikett och låter oss transporteras i buss. Vi tar en promenad längs Andarnas väg där stenskulpturer som föreställer allt från väsen från fablernas värld till generaler vakar över gravfriden. Ding Ling-graven är den enda av de 13 gravarna som fortfarande är öppen för utgrävningsarbete, men eftersom gravkammaren vid Ding Ling mest liknar ett djupt hål besöker vi istället Chang Ling-graven som är mycket mer spännande. Chang Ling är delvis renoverad och är en bra uppvisning i hur gravarna brukade se ut. Vid Chang Ling har finns många av föremålen som hittades i Ding Ling-graven utställda.

Efter det fortsätter vi till bergen norr om Beijing och utflyktens kanske största höjdpunkt: Kinesiska muren, som med all rätt är ett av världens mest berömda byggnadsverk. Det enastående med den fantastiska konstruktionen är inte bara att muren sträcker sig över 8 000 kilometer, utan även att den började byggas för över 2 000 år sedan. Från sitt ursprungliga skick som jordvall är den idag en befäst mur med vapen- och vakttorn. Även om den agerade skydd mot de vilda nomadstammarna som bodde norr om Kina fick muren aldrig någon större militär betydelse, utan användes istället i andra syften. Man hade nämligen ett system av röksignaler för att snabbt kunna skicka meddelanden och varningar mellan vakttornen, och där de viktiga karavanvägarna korsade muren tjänade den som kontrollpost. När vi har sett oss mätta på det storslagna landskapet och Kinesiska muren återvänder vi till Beijing.

På kvällen sätter vi punkt för vår spännande dag med klassisk Pekinganka. Det krävs många timmars förberedelser innan det krispiga ankskinnet och köttet kan serveras tillsammans med små tunna pannkakor, hoisonsås och vårlök.

(Dagens utflykt och middag ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 5
Beijing. Hutongbesök och snabbtåg till Shanghai
De berömda hutongerna

Vi beger oss nerför Beijings slingrande gator för att besöka de berömda hutongerna som utgörs av smala gator i de traditionella bostadskvarteren som byggdes under en tid när man fortfarande följde regeln om att inget hus fick vara högre än muren runt kejsarpalatset. Både här och i parkerna kommer vi nära kinesernas vardag.

Vi besöker en tebutik och efter lunch beger vi oss till Beijings centralstation. Härifrån tar vi snabbtåget till Shanghai. De över 1 300 kilometerna avverkas på cirka 5 timmar och vi är framme i Shanghai sent på kvällen.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet.)

Dag 6
Shanghai. Yuyuan-basaren, utsikt från 88:e våningen i Jin Mao-byggnaden och hamnrundfart
Shanghais skyskrapor i kulissen

Vi har kommit fram till Kinas största och mest tätbefolkade stad med nästan 26 miljoner invånare. I perioder fram till 1949 styrdes staden av västerlänningar och japaner, och efter det tog de kinesiska kommunisterna över makten och många av utlänningarna lämnade staden, liksom stadens rika kineser. Idag har kapitalet kommit tillbaka till staden. I dagens Shanghai finns inte bara Kinas största varuhus och mest moderna industrier; vi upplever hur den nya tiden framträder, det nya Kina.

Vi kör mot Shanghais gamla stadsdel där vi besöker Yuyuan-basaren. Här hittar vi en uppsjö av kinesiska produkter med allt från konst och souvenirer till exotiskt tillagade rätter. Bakom basaren ligger det gamla kinesiska kvarteret med slingrande handels- och bostadsgator. Dessa är de sista i sitt slag i Shanghais historia. Shanghai betyder ”vid havet” och därför är det spännande att se staden från vattensidan. Shanghai är strategiskt placerad där Yangtze-floden mynnar ut i Östkinesiska havet och är en av världens viktigaste och största hamnstäder. Vi åker en sväng på Huangpufloden i Shanghais hamnområde.

Utflykten fortsätter till Pudongkvarteret. Detta nya finans- och handelscentrum har sedan dess vuxit till en miljonstad med intentionen att ligga på samma nivå som Hongkong. Vi ska ända upp till 88:e våningen i Jin Mao-byggnaden, som är en av världens högsta byggnader. Utsikten härifrån visar att ordet metropol är en utmärkt beskrivning av Shanghai.

Under dagen besöker vi även en sidenfabrik.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 7
Shanghai. Utflykt till kanalstaden Zhujiajiao med kinesisk trädgårdskonst och akrobatikföreställning
Charmiga kanalstaden Zhujiajiao

På morgonen lämnar vi Shanghai och fortsätter genom Yangtze-deltat, ett av Kinas mest fruktbara områden, till den lilla charmiga staden Zhujiajiao där vägarna är så smala att det inte går att ta sig fram med bil. Zhujiajiao är genomborrad av små kanaler kantade av gamla vitputsade hus, och på några platser känns det nästan som att tiden har stått still i flera århundraden.

Vi börjar med att besöka en skola där vi får följa undervisningen i en av klasserna.  Härifrån fortsätter vi till en av stadens vackra trädgårdar, och som så många andra trädgårdar i Yangtzedeltat är den här uppbyggd som en miniatyrversion av universum. Vattnet porlar fram mellan vackra klippformationer och de många småöarna är sammankopplade av charmiga stenbroar. Slingrande stigar leder ner till noggrant beskurna växter och små fiskedammar.

Vi äter lunch på en restaurang och på eftermiddagen kan vi strosa runt bland mysiga kanaler och över branta välvda broar innan vi återvänder till Shanghai på eftermiddagen.

På kvällen tittar vi på akrobatik i världsklass. Stadens akrobatikgrupp är världsberömd för sin smidighet och förhoppningsvis står några av truppens klassiska nummer på kvällens program.

(Dagens utflykt och lunch ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 8
Shanghai på egen hand och avskedsmiddag
Nanjing Road i Shanghai

Den sista dagen kan du på egen hand uppleva atmosfären i en av världens största och mest hektiska städer. I Shanghai finns några av Kinas bästa marknader med möjlighet att göra bra och billiga inköp. Du kan också strosa längs det berömda huvudstråket Nanjing Road eller promenera i den gamla kolonialhamnen The Bund som bjuder på utsikt över den imponerande Pudong-stadsdelen med många eleganta skyskrapor. Om du vill gå på museum kan vi rekommendera Shanghai Museum som ligger nära Stadsplaneringsmuseet. Muséets samling av bronsfigurer, porslin, kalligrafi, målningar, textilier och skulpturer är imponerande och allting är överskådligt och pedagogiskt presenterat. All text står både på kinesiska och engelska. Här hittar vi det främsta inom kinesisk konst och hantverk och muséet är förmodligen ett av Kinas bästa. Muséets bokhandel är ett måste för alla som är intresserade av konst, konsthantverk och arkitektur från Kina. Vi äter en avskedsmiddag på en trevlig restaurang.

(Dagens utflykt och avskedsmiddag ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 9
Flyg Shanghai – Stockholm

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och kör mot flygplatsen för att sätta oss tillrätta på flyget som tar oss hela vägen tillbaka till Sverige igen.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Beijing och Shanghai – Stockholm med mellanlandning
 • 3 hotellnätter i  dubbelrum som används som enkelrum i Beijing
 • 4 hotellnätter i  dubbelrum som används som enkelrum på hotell i Shanghai
 • Frukost dagligen
 • Transport till och från hotell
 • Snabbtåg mellan Beijing och Shanghai
 • Skatter och avgifter

OBS: Om man inte bokar utflyktspaketen har man begränsad tillgång till reseledaren.

Priset inkluderar inte
 • Utflyktspaket i Beijing 1 998: - per person
 • Utflyktspaket i Shanghai 1 998: - per person
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 40 USD)
 • Gruppvisum till Kina (1 498 SEK)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
OBS:
Av tekniska skäl står ovan ”delat dubbelrum”, men på denna resan bor du ensam i dubbelrum som används som enkelrum.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Kina

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, visum och mycket mer:

www.albatros.se/resmal/asien/kina/fakta

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from En intressant och givande resa med en kunnig reseledare En intressant och givande resa. Vår reseledare var mycket kunnig och detta gav så mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Så roligt att få se och höra om alla dessa platser ffa Kinesiska muren och den Förbjudna staden. Kanalstaden Zhujiajiao var även den helt fantastisk. Det tog några dagar efter hemkomsten att smälta alla intryck. Stort tack Mats och alla trevliga medresenärer. Tips: 1) Resan har ganska högt tempo och vissa besök kräver att man orkar gå i promenadtakt samt att man klarar vanliga och ovanliga trappor utan stöd. Det blir roligare för dig själv om du orkar med detta. 2) Ta med varma kläder, vi fick oväntat kallt väder. Några barn åkte kana i snön på Kinesiska muren. Ganska häftigt ändå.
Date published: 2018-04-17
Rated 5 out of 5 by from En resa som hade det mesta! Det var en fantastisk resa där man fick ta del av både det gamla och det nya Kina. Schemat var fullspäckat, men bra planerat och det var en bra blandning mellan aktivitet och transport. Reseledaren Mats var otroligt kunnig och man fick lära sig mycket om Kina som land samt de sevärdheter vi besökte. Man ska vara beredd på att promenera längre sträckor på ojämnt underlag, och promenaden på Kinesiska muren var stundtals lite klurig pga halkigt underlag. Tänk på att inte packa resväskan fullt, för det fanns många tillfällen att shoppa.
Date published: 2018-04-14
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa, med mycket lärdom, skratt och upplevelser. En resa fylld av spännande sevärdheter i både Beijing och Shanghai. Historiska platser i Beijing och moderna Kina i Shanghai gav det bästa av 2 världar. Reseledaren Mats var fantastik professionell och otroligt kunnig om Kina som gav en en helt ny bild av Kina och ett nytt intresse. Människorna i Kina var jätte trevliga överlag! Kan starkt rekommendera denna resa till den som vill uppleva en väldigt spännande och annorlunda resa utöver det vanliga!
Date published: 2018-04-18
Rated 5 out of 5 by from En toppenresa Resan var toppen trots vår "Detour" till Hong-Kong som försenade ankomsten till Pekin med ca 12 timmar. Man var rejält trött vid ankomsten. Reseledaren Mats var fantastisk och lyckades få med hela programmet trots förseningen. Bra kille det där.
Date published: 2018-04-14
Rated 4 out of 5 by from En intressant resa med många synupplevelser En intensiv resa med fullt program. En duktig och kunnig reseledare Mats Erik Ahlbäck. Mats var dessutom mycket trevlig och omtänksam. Vi gick ca 2 mil under dessa dagar.
Date published: 2018-04-17
Rated 5 out of 5 by from En händelserik resa som motsvarade förväntningarna med råge! En helt suverän reseledare! Lyhörd, kunnig och flexibel. Alltid påläst och uppdaterad.
Date published: 2018-04-26
 • y_2019, m_2, d_21, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_CNRTR22, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

CNRTR22ASE