Pass, visum och inresekrav Kina

Läs om pass, visum och inresekrav vid resor till Kina

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Det är visumplikt för svenska medborgare för att få resa in i Kina. 

Gruppvisum
Albatros har nu fått möjlighet att göra gruppvisum för våra resenärer till Kina, vilket underlättar den tidigare mer komplicerade visumansökningsprocessen. Nu behöver du inte längre ha ett personligt möte på den Kinesiska Visumansökningservicecentralen för att lämna ditt fingeravtryck, utan Albatros kan ta hand om din ansökan. Det du som resenär behöver göra är att skicka din information till Albatros om ditt nuvarande yrke eller om du är pensionerad, ett passfoto i storlek 3,5 x 4,5 cm samt en tydlig fotokopia i originalstorlek (100 pct) av bildsidan och sidan ovanför i ditt pass. Gruppvisumet till Kina kostar genom Albatros 1400 kr per person. 

Det enda kravet är att du vid avresa från Sverige SKA möta upp gruppen på avreseflygplatsen, även om du reser med anslutningsflyg från en annan flygplats. Detta innebär att du ska hämta ut ditt bagage vid ankomsten till avreseflygplatsen, så du kan checka in det tillsammans med resen av gruppen. Detta är dessvärre ett krav då man reser på ett gruppvisum. Du ska därför INTE checka in ditt bagage hela vägen till Kina om du reser med ett anslutningsflyg från en annan flygplats. 

Inresekrav för Kina

Bevis på negativ Test för covid-19 innan avresa krävs.

Alla resenärer som reser till Kina måste lämna in en hälsodeklarationsblankett. Resenärer måste skicka in formuläret online eller via WeChat. Resenärer måste deklarera sin hälsoinformation minimum 24 timmar före inträde.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.