Pass och visum Kina

Läs om pass och visum vid resor till Kina

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader från det datum för hemresan från Kina. Det är visumplikt för svenska medborgare för att få resa in i Kina. 

Gruppvisum
Albatros har nu fått möjlighet att göra gruppvisum för våra resenärer till Kina, vilket underlättar den tidigare mer komplicerade visumansökningsprocessen. Nu behöver du inte längre ha ett personligt möte på den Kinesiska Visumansökningservicecentralen för att lämna ditt fingeravtryck, utan Albatros kan ta hand om din ansökan. Det du som resenär behöver göra är att skicka din information till Albatros om ditt nuvarande yrke eller om du är pensionerad, ett passfoto i storlek 3,5 x 4,5 cm samt en tydlig fotokopia i originalstorlek (100 pct) av bildsidan och sidan ovanför i ditt pass. Gruppvisumet till Kina kostar genom Albatros 1400 kr per person. 

Det enda kravet är att du vid avresa från Sverige SKA möta upp gruppen på avreseflygplatsen, även om du reser med anslutningsflyg från en annan flygplats. Detta innebär att du ska hämta ut ditt bagage vid ankomsten till avreseflygplatsen, så du kan checka in det tillsammans med resen av gruppen. Detta är dessvärre ett krav då man reser på ett gruppvisum. Du ska därför INTE checka in ditt bagage hela vägen till Kina om du reser med ett anslutningsflyg från en annan flygplats. 

Fyll i dina uppgifter och skicka in passfoto här.