Pass, visum och inresekrav Kina

Läs om pass, visum och inresekrav vid resor till Kina

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum till Kina

För att säkerställa en smidig resa till Kina behöver svenska medborgare ansöka om visum i förväg.

Vi vill informera dig om att det finns två alternativ för visumansökan inför din kommande resa: Individuellt visum eller Gruppvisum.


Individuellt Visum

För att ansöka om individuellt visum och lämna in din visumansökan samt tillhörande dokument, kan du besöka det kinesiska servicecentret på Karlavägen 108, 11526 Stockholm, eller Lilla Bommen 6, våning 4, 41104 Göteborg.

Betalningen för individuellt visum görs vid inlämningen av visumansökan på servicecentret och för närvarande är priset 1325 SEK. Mer information om individuellt visum och ansökningsprocessen finns att läsa här: länk

Om du väljer att ansöka om individuellt visum behöver följande dokument lämnas in till det kinesiska servicecentret i Stockholm eller Göteborg.

 • Ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter din planerade hemresa.
 • En ifylld visumansökan, med en uppladdad bild som uppfyller kraven.
 • Ett passfoto som inte är äldre än 6 månader
 • En kopia av ditt pass.
 • En kopia av eventuella tidigare visum till Kina.
 • En kopia av din flygbiljett.
 • En bekräftelse eller voucher för din hotellvistelse.

Priset för individuellt visum per april 2024 är 1085 SEK per person.

Gruppvisum

Albatros erbjuder även gruppvisum för resenärer som väljer att resa med oss.
För att ansöka om gruppvisum krävs minst 2 personer per grupp, och du behöver inte besöka det kinesiska servicecentret i Stockholm eller Göteborg.

Om du bestämmer dig för att ansöka om gruppvisum hos Albatros, behöver du skicka in följande dokument till oss:

 • Passkopia - Endast fotodelen (passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter avresedatum från Kina).

Dokumenten bör skickas till etrack-se-pas-visum@albatros.se  senast 40 dagar före din avresa.

Priset för denna service är 2175 SEK per person.

Har du några frågor angående din visumansökan är du alltid välkommen att kontakta vår visumavdelning.
Vi strävar efter att hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Inresekrav för Kina

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

NYHET

Kinas kontraster – Shanghai, Suzhou och Zhouzhuang

Följ med på en resa genom Kinas själ. Från storstadens snabba puls till kanalstadens lugna vattenvägar

 • 2 avgångar
 • 10 dagar
 • Från 17 998:–
från Stockholm