Pass, visum och inresekrav Sri Lanka

Colombo, Sri Lanka

Läs om pass, visum och inresekrav i förbindelse med resor till Sri Lanka här.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Det är krav på att man ska ha turistvisum till Sri Lanka, och det är viktigt att du ansöker och betalar för visumet hemifrån. Det kostar 50 USD per person och du ansöker själv på:

Klicka här för att fylla i eVisa SriLanka;

Klicka här för att hitta vagledning till eVisa SriLanka;

Vi rekommenderar att du ansöker om visum 3 - 4 veckor före avresa.

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum från Sri Lanka och ha minst två tomma sidor för viseringen.

I din ansökan ska du ange en hotelladress. Ange följande:
OZO Columbo
No. 36-38 Clifford Place
Columbo
Sri Lanka

Inresekrav för Sri Lanka

Du kan fylla I ett Arrival Card tidigast 7 dagar innan ankomst till Sri Lanka. Det sparar en del tid när du ankommer till Sri Lanka.

Klicka här för att fylla i Arrival Card - Sri Lanka;

Klicka här för att se vägledning till Arrival Card – Sri Lanka;

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Storslagna Sri Lanka

Sri Lankas höjdpunkter med teplantager, tempel och världsarv – och en kort badsemester vid Indiska oceanen

4,6
  • 3 avgångar
  • 15 dagar
  • Från 29 998:–
från Stockholm