Pass, visum och inresekrav Indien

Läs om pass, visum och inresekrav i förbindelse med din resa till Indien här.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum
Visum krävs för Indien. Du har möjlighet att ansöka om ett e-visum (elektroniskt visum) för Indien.

Det kan ta upp till 72 timmar för att få ett e-visum godkänt, och vi rekommenderar att du/ni ansöker senast 10 dagar före avresa så eventuella ändringar/fel kan rättas till.

Du får ett godkännnande-mejl, som bekräftar att ditt visum är GRANTED. DETTA ÄR INTE DITT VISUM. När du får mejlet med bekräftelsen, ska du gå in på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/. Klicka på Check your visa status. Skriv in ditt Application Id,passnummer och den text som visas i rutan. Klicka därefter på Check Status, skriv ut sidan och ta med den på resan.

Ansök om visum på egen hand
Du kan göra din egen ansökan om e-visum här:

Klicka här för att fylla i eVisa Indien

Det finns tre olika typer av e-turistvisum med olika längd och priser.
30 dagars visum - 25 dollar
1 års visum - 40 dollar
5 års visum - 80 dollar
Om du väljer ett 30-dagarsvisum måste du göra din visumansökan tidigast 25 dagar innan ditt ankomstdatum till Indien. Väljer du ett 1 eller 5 års visum är visumet giltigt från den dag du gör ansökan. Se därför till att både dina ankomst- och avresedatum ligger inom visumperioden.

Hitta en guide för att fylla i e-visumet här

Klicka här för att se ett exempel på visum till Indien

Inresekrav för Indien

Det ställs för närvarande inga speciella inresekrav på resande från Sverige.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

 

Indienresor

 • Imperiets juvel

  Rajasthan, Delhi, tigersafari i Ranthambore och Taj Mahal – följ med på äventyret!

  4,6
  • 11 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 19 998:–
  Flera flygplatser
 • Utan singeltillägg

  Magiska Indien – res på egen hand tillsammans med andra

  Kulturresa i norra Indien med färgsprakande upplevelser, heliga städer, fascinerande tempel, och Taj Mahal

  4,5
  • 2 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 22 998:–
  från Stockholm
 • Indiens guldkorn - med tåg genom norra Indien

  Taj Mahal, den heliga staden Varanasi vid floden Ganges, och de UNESCO-skyddade erotiska templen i Khajuraho

  • 4 avgångar
  • 12 dagar
  • Från 26 998:–
  från Stockholm