Pass och visum Indien

Läs om pass och visum i förbindelse med din resa till Indien här.

Visum
Visum krävs för Indien. Du har möjlighet att ansöka om ett e-visum (elektroniskt visum) för Indien

Ansök om visum på egen hand
Du kan göra din egen ansökan om e-visum på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Det finns tre olika typer av e-turistvisum med olika längd och priser.
30 dagars visum - 25 dollar
1 års visum - 40 dollar
5 års visum - 80 dollar
Om du väljer ett 30-dagarsvisum måste du göra din visumansökan tidigast 30 dagar innan ditt ankomstdatum till Indien. Väljer du ett 1 eller 5 års visum är visumet giltigt från den dag du gör ansökan. Se därför till att både dina ankomst- och avresedatum ligger inom visumperioden.

Hitta en guide för att fylla i e-visumet här:

https://documents.albatros-travel.com/se/V%C3%A4gledning_f%C3%B6r_visumans%C3%B6kning_till_Indien.pdf

Inresekrav till Indien

Vi rekommenderar att du har med dig ditt covidbevis både utskrivet och i digitalt format, som du kan hämta antingen online eller förslagsvis på apparna MittVaccin eller Kivra. Via dessa appar eller via covidbevis.se kan du ladda ner ditt covidbevis med QR-kod och skriva ut detta. Ditt digitala covidbevis (EU Digital Covid Certificate) hämtar du via en app på mobilen eller via nätet. Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och de aktuella flygbolagens hemsidor, eftersom det där också kan finnas information om ytterligare krav. Till exempel när det gäller vilken sorts ansiktsmask man ska använda och vilka tester som krävs av olika länder. Dessutom, var uppmärksam på vilka krav som ställs av transitländer när det gäller tester och registrering.

Vi vill samtidigt understryka att det alltid är ditt eget ansvar att du, vid tidpunkten för din avresa, är säker på att du uppfyller de krav som ställs för att få resa in i ett land. Om du inte gör detta, kan du förlora din resa utan möjlighet till återbetalning

 

Imperiets juvel

Rajasthan, Delhi, tigersafari i Ranthambore och Taj Mahal – följ med på äventyret!

4,6
  • 2 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 13 998:–
Flera flygplatser