Pass och visum Japan

Läs om pass och visum vid resor till Japan

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från hemkomstdatumet. Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder. Om du inte är dansk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer till flygplatsen.

Innan det är dags att resa, kommer vi att informera dig om vilka inresekrav som gäller för din destination. Dessa inresekrav kan dock komma att ändras ända fram till avresedagen. 

Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/  och de aktuella flygbolagens hemsidor, eftersom det där också kan finnas information om ytterligare krav.  Till exempel när det gäller vilken sorts ansiktsmask man ska använda och vilka tester som krävs av olika länder. Dessutom, var uppmärksam på vilka krav som ställs av transitländer när det gäller tester och registrering.

Vi vill samtidigt understryka att det alltid är ditt eget ansvar att du, vid tidpunkten för din avresa, är säker på att du uppfyller de krav som ställs för att få resa in i ett land. Om du inte gör detta, kan du förlora din resa utan möjlighet till återbetalning.

Inresekrav till Japan

Från och med den 11 oktober 2022 kan svenskar åter resa in i Japan visumfritt.

Det är  inte längre krav om test innan avresa så länge du har fått tredje dosen vaccin mot Covid-19. Kom ihåg att skriva ut och ta med den engelska versionen av covidbeviset för din tredje vaccindos. Är inte de tre vaccinen av samma fabrikat ska du ta med bevis för alla tre.

Har du endast fått 2 doser vaccin krävs fortfarande ett negativt PCR/antigentest i tillägg. Detta skal tas tidigast 72 timmar före avgång och måste vara intygat av en läkare på de japanska myndigheternas standardformulär. Du hittar länken nedan. Läs mer: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/bordercontrol.html

Vi rekommenderar att du har med Digitalt EU Covidbevis med QR-kod. På sajten https://covidbevis.se/ eller https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/ kan du ladda ner ditt Covidbevis med QR-kod (EU Digital Covid Certificate). Beviset kan hämtas där för att visas upp i mobiltelefonen men du kan även skriva ut det. När beviset hämtats skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, till exempel Kivra, om du har en sådan. För att hämta beviset måste du logga in med e-legitimation, Bank ID eller Freja eID.

Det finns för närvarande inget krav på testning eller karantän vid ankomst till Japan.

Fast track
Det är ett krav att alla resande, före inresa till Japan, måste fylla i och lämna in ett frågeformulär (”Questionnaire”) på ankomstflygplatsen för hantering av karantänprocedurer. Registreringen görs via Visit Japan Web och måste göras minst 6 timmar före inresa (Fast Track)

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till inreseformuläret:

documents.albatros-travel.com/se/SE%20V%C3%A4gledning%20Japan.pdf

OBS: detta formulär kan först fyllas i efter att du fått avresedokumenten med information på mejl senast 7 dagar innan avresa.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret:

www.vjw.digital.go.jp/main/#/vjwplo001

Läs mer och håll dig uppdaterad via UD: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ 

Japanresor

 • Japan - Solens rike

  En unik kulturresa till Japans höjdpunkter: Tokyo, Kyoto, Hiroshima och Miya-jima

  4,6
  • 2 avgångar
  • 9 dagar
  • Från 29 998:–
  från Stockholm
 • Albatros stora Japanresa

  Enastående kulturresa till Östasiens gamla kejsarrike

  4,6
  • 4 avgångar
  • 12 dagar
  • Från 39 998:–
  från Stockholm
 • Den stora Japanodyssén

  Följ med Albatros på en stor Japanodyssé där livsnjutning och stora upplevelser i både tät- och glesbygd står i fokus.

  3,9
  • 03-10-2023
  • 14 dagar
  • 48 998:–
  från Stockholm
 • Japan - geishor, shoguns och samurajer

  Japan bortom turisternas allfarvägar – från sushi i Tokyo till mangademoner, samurajtempel och teodlingar i bergen

  4,5
  • 20-09-2023
  • 15 dagar
  • 46 998:–
  från Stockholm