Vårkryssning i Holland och Belgien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Segla genom Nederländerna och Belgien och kom nära några av regionens mest kända kulturstäder - med svensk reseledare, 8 dagar

Denna resa längs Rhen börjar i tyska Köln, varifrån vi åker ut och seglar genom hundraåriga kanaler längs Europas gamla vattenvägar och går in i en ny spännande stad varje dag. Under resan kan du ta en promenad genom den pittoreska gamla Nijmegen, besöka det historiska Arnheim och titta på kanalerna för Golden Age-målarna Amsterdam. Du kan också ta en promenad genom pittoreska Antwerpen och se med dina egna ögon varför holländarna har en så stor kärlek till de klassiska lagren. Vi ser det moderna Nederländerna i Rotterdam, Europas största hamnstad, och det traditionella i Köln med dess vackra katedral. 

Helpension ingår på det trevliga fartyget Rhein Symphonie.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Flodkryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm - Köln. Kölnkatedralen och incheckning på fartyget
Dag 2 Nijmegen. Möjlighet till stadstur till fots i Hansestad Nijmegen
Dag 3 Antwerpen. Möjlighet till historisk stadstur med buss och till fots
Dag 4 Antwerpen. Möjlighet till utflykt till den belgiska huvudstaden Bryssel (köps ombord)
Dag 5 Rotterdam. Möjlighet till guidad tur i Rotterdam och möjlighet till kvällsutflykt i Amsterdam (köps ombord)
Dag 6 Amsterdam och Zaandam. Möjlighet till kanalturer i Amsterdam och möjlighet till utflykt till Volendam
Dag 7 Arnhem. Möjlighet till guidad tur genom Arnhem med Eusebiuskerk och Duivelhuis (köps ombord)
Dag 8 Köln. Hemresa Stockholm

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 198 passagerare fördelade på tre däck.

Njut av den avkopplande tillvaron ombord på det rymliga fartyget, i den sköna loungebaren, över en god middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt.

Det rymliga fartyget (132 meter långt och 11,4 meter brett) kombinerar modern komfort med en trevlig atmosfär. Du kan njuta av utsikten från loungebaren eller koppla av i en liggstol på soldäck. Samtliga måltider (helpension) intas i fartygets restaurang. Här varierar man mellan buffé och servering vid bordet.

Du kan läsa mer om fartyget på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/ 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
15 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm - Köln. Kölnkatedralen och incheckning på fartyget Avresa kl. 17:00
Den berömda Kölner Dom

När vi anländer till Frankfurt kör vi direkt till Köln. Efter att ha kommit till Köln ger reseledaren en kort stadspromenad i den antika romerska staden. Köln var enligt uppgift en av de största städerna utanför Rom och fick namnet Colonia Claudia Ara Agrippensensium. Romersk historia är tydlig överallt i stadsbilden. Även i parkeringskällare stöter vi ofta på romerska bygnadsrester. Vi börjar i gamla stan, Altstadt, som ligger ner till Rhen. Kölns Altstadt är inte så imponerande som i många andra tyska städer, men det är verkligen trevligt att gå på de slingrande gatorna. Det finns ett litet atmosfärisk torg, Alter Markt, och några historiska byggnader, men inte de ursprungliga, men byggdes om efter andra världskriget, då Köln nästan planades till marken. Det sägs att efter att de sista bombningarna var över, kom invånarna från skyddsrummen, såg sig omkring och började prata om de skulle bygga om staden eller flytta någon annanstans. Men när de såg att Kölner Dom fortfarande på ett mirakulöst sätt stod kvar beslutade de att stanna - och bara av det skälet. 
Naturligtvis måste vi också se den imponerande katedralen, som är ett utmärkt exempel på gotisk arkitektur och den största gotiska kyrkan i Nordeuropa. Kölner Dom finns på UNESCO: s världsarvslista och är en av de mest besökta sevärdheterna i Tyskland. 

Efteråt är det tid för lite lunch i Köln på egen hand innan vi möts igen för att ta fartyget, där det är incheckning efter klockan 14. Kort efter, kursen mot Amsterdam, där vi anländer nästa morgon.

Dag 2
Nijmegen. Möjlighet till stadstur till fots i Hansestad Nijmegen Ankomst kl 04:00. Avresa kl. 00:00
Utsikt över Nijmegen

Vi anländer till Nijmegen, Nederländernas äldsta stad i landets största provinsen Gelderland. Vi kan njuta av utsikten över de gamla kyrkans spiror och den vackra hanseatiska arkitekturen vid hamnens ingång tidigt på morgonen. Albatros utflykt består av en vandringstur i staden, som slutar runt den historiska stadskärnan i Grote Markt, där det finns gott om kaféer. Du kan också besöka National Bicycle Museum Velorama, där den tre våningars utställning går igenom utvecklingen av cykeln och flera små berättelser relaterade till tvåhjulingen. 

En favoritplats att besöka för både lokalbefolkningen och turister som letar efter en mer avslappnande upplevelse är Kronenburgerpark-parken, som ligger mitt i centrum. Vackra fontäner, ankor, hägrar, gräsmattor och god atmosfär är det som kännetecknar parken här. Stadens andra välkända park Valkhof Park ligger också ganska nära centrum, men i motsatt riktning. Här kan du se ruinerna av det gamla slottet och slottskapellet - parken är en fin oas att besöka. 

(Dagens utflykt ingår inte i priset för resan. Specialutflykter kan köpas, se mer senare i programmet).

Dag 3
Antwerpen. Möjlighet till historisk stadstur med buss och till fots Ankomst kl 02:00
Fantastiskt fina Antwerpen

Antwerpen går tillbaka till 900-talet och i mitten av 1300-talet hade staden manifesterats som Västeuropas ledande handels- och finanscentrum tack vare den livliga hamn- och ullmarknaden. När Antwerpen blev en del av Flandern 1356 förlorade den många av sina privilegier för Brugge, men på 1400-talet blomstrade Antwerpen ekonomi och här blev staden en metropol i världsklass - en status som varade fram till 1600-talet, där målare som Rubens, Van Dyck och Jordaens allvarligt cementerade det på världskartan.

Trots Napoleons förödelse och den franska revolutionen står Antwerpen fortfarande idag som en medeltida stad med många exempel på modern arkitektur, och att gå genom gatorna och över Grote Markt, förbi Stadhuis (stadshuset) och längs gatan Hofstraat är som att kliva in i en vykort. Det är just de sevärdheter vi upplever idag på vår stadstur. Och naturligtvis passerar vi också Our Lady Cathedral, som med sitt 123 meter höga torn gör Antwerpens gotiska domkyrka till ett monument som inte kan låta bli att fånga ögat. Ca. 85% av världens grova diamanter och hälften av grus handlas här och industrin sysselsätter cirka. 30 000 människor. Branschen drivs främst av ortodoxa judar som är lätt igenkända med sin distinkta hårstil och traditionella svarta kläder. Så om du letar efter en ny pärla till kollektionen kan det här vara rätt plats.

Dag 4
Antwerpen. Möjlighet till utflykt till den belgiska huvudstaden Bryssel (köps ombord) Avresa kl. 15:00
Manneken Pis

På morgonen har du möjlighet att delta i en shoppingutflykt till huvudstaden i Belgien, Bryssel. Attraktioner som Atomium, Grand Place och Manneken Pis väntar på dig. Det blir också tid att utforska på egen hand och kanske hitta ett mysigt kafé och njuta av en utsökt belgisk öl. 

Mitt på eftermiddagen lämnar fartyget Antwerpen och avgår till Rotterdam.

Dag 5
Rotterdam. Möjlighet till guidad tur i Rotterdam och möjlighet till kvällsutflykt i Amsterdam (köps ombord) Ankomst Rotterdam kl 03.00, avseiling kl 12.15. Ankomst Amsterdam kl 20.15
Erasmusbron i Rotterdam

Under natten seglar vi mot Rotterdam och anländer tidigt på morgonen.

Deltaet runt Rotterdam, Rhine-Meuse-Scheldt, är ett resultat av de många floderna som flyter samman i området innan de når Nordsjön. Det kallas ofta helt enkelt Rhendeltaet, eftersom Rhen är den största enskilda bidragande floden. Det gör området rikt på öar, sjöar och, viktigast av allt, vattenvägar! Vattenvägarna gör Rotterdam till en dynamisk internationell stad som innehåller världens fjärde och säkert en av de mest trafikerade hamnarna. Det finns alltid tankfartyg, containerfartyg och de karakteristiska långa trasportflodfartygen här, som vi antagligen har sett flera gånger under resan. Dagens Albatross-utflykt fokuserar på den moderna staden Rotterdam. Vi måste naturligtvis se Erasmusbron över Maas-floden, som invigdes 1996 av drottning Beatrix och få en känsla för Rotterdams maritima miljö. På kvällen har fartyget nått Nederländernas huvudstad, och om du vill kan du delta i fartygets arrangerade kvällsutflykt och få en känsla för Amsterdams stadsliv på kvällen. Utflykten ingår inte i resans pris och bokas och betalas ombord. (Dagens utflykt i Rotterdam ingår inte i resans pris. Ett separat utflyktpaket kan köpas, se mer senare i programmet).

Dag 6
Amsterdam och Zaandam. Möjlighet till kanalturer i Amsterdam och möjlighet till utflykt till Volendam Avresa från Amsterdam kl. 14.00. Ankomst till Zaandam kl. 15.30, avgång kl 19.30
Charmiga hus i Amsterdam

Efter frukost är det dags för en annan Albatros-utflykt, eftersom vi kommer att uppleva den nederländska huvudstaden i dagsljus. På stadsturen tar vi en lugn kanaltur genom stadens många kanaler - med utsikt över husbåtar och de karakteristiska smala lager som kännetecknar stadens centrum. Staden visar sig från sitt allra bästa i det gamla arbetarkvarteret Jordaan. De små gatorna mellan de tre stora kanalerna är bäst kända som "De nio små gatorna" - De negen straatjes. I dessa gator bor det  intressanta designers som förenas av specialbutiker, gallerier samt de så kallade bruna kaféerna, som är gamla krogar med god lokal och belgisk öl.

Om trafiken på kanalerna tillåter passerar vi också en av Amsterdams största attraktioner, Anne Franks hus, som ligger på Prinsengracht-kanalen nära Westerkerk-kyrkan. Anne Frank skrev här sin berömda dagbok, i vilken avslöjades den skrämmande historien om flickan och hennes judiska familj, som under flera år gömde sig i hemliga rum i huset, och skickades till ett KZ-läger. Om du väljer att tillbringa dagen i Amsterdam på egen hand kan du till exempel besöka några av stadens museer. Amsterdam är på alla sätt en stark museumstad och plats för ett antal av de största konstnärerna i världshistorien. Det är därför imponerande samlingar som tar plats på museernas väggar. Utforska till exempel Museum Square (Museum Quarter), där du hittar stadens mest framstående konstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam innehåller en stor samling mästerverk: från religiös konst till guldåldermålningar och verk av bland andra Rembrandt. Van Gogh-museet presenterar världens största van Gogh-samling med mer än 200 målningar och 500 ritningar av den stora mästaren. Modern konst är hemma på Stedelijk Museum, medan ett antal andra utställningsbyggnader och museer var och en hjälper till att belysa Nederländernas historia som en marin nation och kolonimakt. Detta gäller bland annat Amsterdams spännande historiska museum, som med interaktiva medel utvecklar den stora historien i byggnaden på Kalverstraat.

 (Dagens utflykt i Amsterdam ingår inte i resans pris. Ett separat utflyktspaket kan köpas, se mer senare i programmet).

Observera: Så långt det är möjligt försöker rederiet få en kaj i centrum av Amsterdam. Tyvärr är detta inte alltid möjligt, för även om en kaj är bokad och bekräftad, förbehåller hamnen sig alltid rätten att flytta ett fartyg - upp till några timmar före ankomst. Det innebär att i de fall kaj ligger långt från centrum och på gångavstånd bokar vi en buss för stadsturer och andra evenemang i program- och utflyktpaketet. Om du inte deltar i det planerade programmet / utflyktspaketet, eller om du vill ordna eget utflyktsprogram, sker transport från och till fartyget på din egen bekostnad.

På eftermiddagen lägger skeppet till kajen i Zaandam, varifrån det är möjligt att gå med på fartygets utflykt till det norra Holland med ett besök i Volendam (köps ombord).

Dag 7
Arnhem. Möjlighet till guidad tur genom Arnhem med Eusebiuskerk och Duivelhuis (köps ombord) Ankomst kl 30,8. Avresa kl. 14:30
Bron i Arnhem

Under natten seglar vi sydost från Zaandam och anländer till Hollands största provins: Gelderland. Här kommer vi att besöka provinshuvudstaden Arnhem, som ligger vid stranden av Nedre Rhen. För många präglas historien av Arnhem av händelserna under andra världskriget, eftersom staden i slutet av kriget upplevde hårda slag, delvis på grund av det viktiga strategiska läget vid Rhen.

Under Operation Market Garden i slutet av 1944 hadde engelska och polska trupper i uppgift att säkra bron i Arnhem. Det var den största fallskärmsoperationen hittills från de allierade, där landstrupper också deltog. Endast en liten engelsk enhet nådde bron och mötte hårt motstånd från de tyska trupperna. Den engelska enheten fick så småningom ge upp striden eftersom de inte hade mer ammunition och fångades av tyskarna. De allierades trupperna drogs sedan tillbaka. Det misslyckade försöket att erövra bron försenade framsteget mot Tyskland fram till nästa vår. Historien filmades därefter i "The Bridge at Arnhem" från 1977 med Sean Connery, Michael Caine och Gene Hackman i rollerna. Den andra striden om Arnhem ägde rum i maj 1945, när de allierade lyckades befria staden. Idag finns det möjlighet att uppleva en annan fredlig sida av Arnhem på fartygets guidade stadstur (köps ombord). Här kan du uppleva den återuppbyggda Eusebius-kyrkan från 1560, som nästan totalt förstördes under andra världskriget. Vandringen fortsätter genom stadens centrala gator och vi ser hur staden har stigit upp från asken.

Dag 8
Köln. Hemresa Stockholm Ankomst kl. 08.00

Efter frukost ombord på fartyget säger vi farväl till besättningen och kör till flygplatsen i Frankfurt, där flygningen hem till Sverige väntar.

Turpaket

Endast för Albatros Travels-gäster har vi förberett ett utflyktpaket ledat av vår svenska reseledare. Paketet måste köpas hemifrån senast 45 dagar före avgång. 
Ingår i utflyktspaketet: 
Nijmegen. Halv dagstur till fots i den hanseatiska staden Nijmegen 
Antwerpen. Halv dag busstur och till fots. 
Rotterdam. Halv dagstur runt Rotterdam 
Amsterdam. Halv dagstur med kanaltur i Amsterdam 

Pris: SEK 1 898, - per. person

Prisinformation

Resans pris

Från 15 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelthytt
 • Tillägg för utvendig enkelthytt på Main-däck kategori D, kr. 7 198,- 
 • Tillägg för utvendig enkelthytt på Main-däck kategori C, kr. 8 498,-
 • Tillägg för utvendig enkelthytt på Main-däck kategori på Middle-dæk kr. 14 498,-, 
 • Tillägg för utvendig enkelthytt på Upper-dæk kr. 19 398,-,
Tillägg för hyttsuppgradering
 • Tillägg för utvendig hytt på Middle-däck kr. 3 498,- per person
 • Tillägg för utvendig hytt på Upper-däck kr. 6 198,- per person
Rabatt för hyttkategori - delade dubbelhytter
 • Rabatt för hytt på Main-däck kategori D kr. 698,- per person
Priset inkluderar
 • Dansk reseguide Flyg Stockholm - Frankfurt t / r 
 • Transport enligt program 
 • Informationsmöten med reseledare 
 • 7 nätters kryssning på Rhein Symphonie i delad dubbelkabin med fönster på huvuddäck kategori C Helpension på fartyget (måltider på land är för din egen bekostnad) 
 • Kaffe och te för måltider på fartyget 
 • Skatter og afgifter
Priset inkluderar inte
 • Sjukavbokningsförsäkring Gouda 6% av resepriset 
 • Gouda årliga reseförsäkring eller seniorreseförsäkring 
 • Utflyktpaket med 4 utflykter och eventuellt. andra utflykter i land 
 • Tillägg för enkelstuga 
 • Eventuella måltider på land 
 • Drycker andra än de nämnda 
 • Tips till fartygets personal (vi rekommenderar 7-10 euro, - per person per dag) 
 • Tips för lokala guider och förare (beräkna totalt 5 euro - per person) 
 • Personliga nödvändigheter 
 • Allt som inte nämns under "pris inkluderar" 
 • Expeditionsavgift per faktura NOK 130, - (löper ut vid beställning online)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Reseinformation

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter / utflykter och resedagar där du inte ofta ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med en handduk. Det är definitivt en bra idé att ta med ett kikare.

Särskilda hälsotillstånd

Enligt rederiets regler är du skyldig att informera Albatros om något sjukdom eller störning, funktionshinder, graviditet eller andra tillstånd som kan påverka ditt välbefinnande eller hälsa under kryssningen.

Vem kan delta?

För att delta i denna flodkryssning är det ett krav att du är mobil, självförlitlig och kan resa utan hjälp till fots i städer och på spår i parker. Personer under 18 år måste resa med och bo med personer över 18 år.

Antal deltagare

Denna resa kräver minst 30 personer. Om detta nummer inte uppnås förbehåller vi oss rätten att annullera resan - detta görs vanligtvis senast 4-6 veckor före det planerade avgångsdatumet. I enlighet med 17 § i paketreselagen. Som researrangör ansvarar vi som researrangör inte för några förluster som du som kund kan behöva bli förorsakad som en följd av avbokningen. Vi är bara skyldiga att återbetala priset för resan.

Inte lämplig för personer med gångsvårigheter eller rörelseshinder

På några av våra utflykter och turer i städerna går till fots, och vi går ofta från fartyget till stadens centrum. Eftersom många av de gamla städerna i staden är skyddade och har smala asfalterade gator är det inte möjligt att ta buss. Vi upplever också mycket mer atmosfär och kommer nära staden när vi är till fots. Vi kan också använda kollektivtrafik som spårvagn och tunnelbana. Som deltagare i resan bör du därför förvänta dig att gå upp till cirka 6 km om dagen i en lugn takt på stadsturerna, som varar mellan 1½ och 2½ timme. Du måste därför vara mobil, självförlitlig och kunna färdas utan hjälp. Tyvärr är fartyget inte designat för fotgängare som inte kan röra sig med egen kraft. Detta beror främst på säkerhetshänsyn, eftersom rederiet kräver att alla kan gå från en båt till en annan utan hjälp av personal eller andra passagerare. Av säkerhetsskäl är rullstolar och rollatorar inte tillåtet på fartyget. Det måste finnas fri passage på gångvägar och liknande.

Utflykter - Halv dag och hel dag

Det är normalt att skilja mellan halvdags- och heldagsutflykter. Detta betyder inte nödvändigtvis att utflykterna varar halv eller en hel dag. En halvdagstur är vanligtvis antingen på morgonen eller på eftermiddagen och kommer inte att sträcka sig över en måltid. Således kommer man oftast att vara hemma för att passa lunch eller middag. Utflykterna varar normalt 2-4 timmar. En heldagsutflykt förväntas pågå cirka 5-9 timmar och sträcker sig vanligtvis över en huvudmåltid, som inte alltid behöver inkluderas. Detta kommer emellertid att anges i beskrivningen av utflykten.

Tidtabeller i flodkryssarens dagsprogram

Tiderna som anges i reseprogrammet och de nämnda hamnsamtal kan ändras av rederierna. Vi upplever i allmänhet mycket få förändringar i hamnsamtal, men några få tidsförändringar inträffar på nästan alla resor där man är i vinden och vädret. Vanligtvis ligger låstider, vattennivåer och flodtrafik bakom de mindre förändringarna. Vi väljer dock att inkludera tiderna i programmet, eftersom det ger en ganska bra bild av hur mycket tid att förvänta sig i hamn / land. Naturligtvis är det en del av upplevelsen av att segla på en flod!

Handen på hjärtat:

Nicko Cruises

Nicko Cruises är ett tyskägt rederi som driver 3 till 4-stjärniga fartyg där komfort och service kan jämföras
med ett hotell i samma kategori. Det är en övergripande skillnad i fartygens ålder, faciliteter och hytter, så du måste titta på fartygsbeskrivningarna på varje resa. Med det sagt är ombordupplevelsen fortfarande på et service och gastronomisk nivå, vilket är långt över vad vardagen erbjuder.
Gästerna ombord på fartyget kommer främst från Skandinavien och Tyskland. Huvudspråken är oftast tyska och ibland engelska. Det kommer alltid att finnas en svensk reseguide som tar hand om Albatros grupp och upplägg. Båtpersonalen talar engelska och tyska.

Flygtider

På de flesta kryssningsresor har fartygen en viss tid för avgång på ankomstdagen. Vi försöker därför resa tidigt till destinationen på resor med längre överföringsavstånd, så att vi är bäst utrustade för förseningar / flygändringar eller trafikköer. Detsamma gäller normalt för hemresor där vi strävar efter något senare flygtider, så vi har god tid.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

21DECRI10ASE0805