Vingårdsresa i Toscana - Kör själv till Fattoria di Fugnano

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kör själv till vackra Toscana och utforska regionen, med boende på vingård i San Gimignano

Upplev vackra Toscana från en vingård med utsikt över vinrankor och den UNESCO-skyddade medeltida staden San Gimignano. Du bor i en trevlig lägenhet på vingården Fattoria di Fugnano som är inredd i rustik, toskansk stil och på gården finns även en swimmingpool. Du har full flexibilitet, eftersom du kör till vingården i egen bil.

Vingården ligger perfekt för att besöka några av Toscanas underbara städer: Renässansens vagga Florens, vackra medeltida Siena och Puccinis hemstad Lucca. Eller varför inte köra Chianti-rutten, där du tar dig från vingård till vingård och provsmakar de lokala vinerna.

Som en extra service står det ett par lådor av gårdens viner i lägenheten, så att du redan från början kan njuta av ett gott glas vin på terrassen (vinet avräknas före hemresa).

På den här resan ingår en lägenhet på vingården i resans pris. Du står själv för transporten och reser på egen hand, utan reseledare från Albatros.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Nej

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Ankomst till vingården
Dag 2–7
Tid till upplevelser och utflykter. Besök t.ex. de medeltida städerna San Gimignano och Siena, renässansstaden Florens, Napoleons ö Elba eller kör på Chianti-ru
Dag 8
Farväl till vingården, eventuellt besök i Bologna och hemresa

Hotell

Fattoria di Fugnano

 • Vingårdens entré
 • Vingårdens härliga poolområde
 • Olivträd
 • Här ska vi bo!
 • Utsikt från vingården

Lägenheterna ligger i en länga som häver sig över vinmarker och olivlundar. De är förhållandevis enkelt inredda och har ett sovrum med två sängar (det finns möjlighet att bädda på bäddsoffa i vardagsrummet till max två barn, men vi rekommenderar max två vuxna per lägenhet). Lägenheterna har badrum med dusch, bidé och toalett, och ett litet kök i anslutning till vardagsrummet. Köksfaciliteterna varierar lite från lägenhet till lägenhet. Utanför varje lägenhet finns en liten terrass med stolar och ett bord. I den stora trädgården finns en härlig swimmingpool med liggstolar och parasoller. Fattoria di Fugnano ligger optimalt för den som vill uppleva Toscana - på bekvämt avstånd från populära städer som Florens, Siena, Volterra och - naturligtvis - vårt eget San Gimignano.

Det märks tydligt att man bor på en levande och aktiv vingård. Här producerar man härliga viner som Chianti, Vernaccia och Supertoscanare. Även olivolja och grappa framställs här. Som boende på Fattoria di Fugnano kommer du verkligen nära det dagliga livet på gården - ser arbetarna ute på fälten och skymtar en traktor i fjärran. Lägenheterna är placerade mitt i den vackra naturen där man möts av spelande cikador, doften av gräs och suset från träden i skogen bakom.

Något som alla nämner som besöker Fugnano, är lugnet och de vackra omgivningarna. En vistelse här är ett härligt och avslappnat sätt att ta semester på, och det är helt klart en plats man gärna återvänder till för att utforska Toscana närmare och njuta av mat, vin och vackra natur- och kulturupplevelser.

Att bo på vingård är precis som att hyra ett sommarhus - det ingår inte någon daglig rengöring eller byte av handdukar, och man tar soppåsen med sig till containern när man lämnar gården på väg in till byn. Familjen som äger gården är hjälpsam, kommer gärna med goda tips och råd, och är mycket populära bland våra resenärer. Ägaren Laura och hennes assistent Fanny talar båda bra engelska och uppskattar verkligen sina gäster på gården. Här känner man sig verkligen välkommen! Under veckans gång kommer det även att arrangeras vinprovning av gårdens egna produkter och kanske även en gemensam måltid.

 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
3 998:–
Fullbokad
3 998:–
Fullbokad
3 998:–
Fullbokad
3 998:–
4 198:–
4 198:–
4 198:–
4 198:–
4 198:–
4 198:–
4 198:–
3 998:–
3 998:–
3 998:–
3 998:–
3 998:–
3 998:–
3 998:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till vingården
Fattoria di Fugnano

Redan på långt håll kan du skymta de berömda tornen i San Gimignano. Väl framme vid vingården, som ligger fridfullt i vackra omgivningar ett par kilometer från centrum, kör man den sista biten längs med gårdens vinodlingar, där vinrankor som Sangiovese, Vernacchia och Cabernet Sauvignon pryder landskapet. Efter en lund av olivträd vid foten av den mörkgröna skogen, ligger lägenheterna med vackra vyer över omgivningarna.

I staden Poggibonsi, som ligger ca 12 km från vingården, finns en stormarknad. Där kan du förse dig med alla tänkbara italienska delikatesser och råvaror. Här finns allt du behöver för att laga till de måltider du vill i lägenheten – för att sedan avnjuta på terrassen. Det finns också butiker och stormarknader i San Gimignano.

Dag 2–7
Tid till upplevelser och utflykter. Besök t.ex. de medeltida städerna San Gimignano och Siena, renässansstaden Florens, Napoleons ö Elba eller kör på Chianti-ru
Ponte Vecchio i Florens

Under de kommande dagarna har du frihet att ägna dig åt precis det du själv vill i härliga Toscana. Här är några förslag och idéer till din aktivitetskalender (utflykterna ingår inte i resans pris):

Den medeltida staden San Gimignano

Charmiga San Gimignano är tack vare sin välbevarade medeltida arkitektur representerat på UNESCO:s världsarvslista. Att vandra på de små, slingrande kullerstensgatorna innanför stadsmuren är som att befinna sig i en svunnen tid. San Gimignano är känt för sina medeltida torn. I dag finns det 14 kvar av dem, men en gång i tiden var de 72!. Det var på den tiden då stadens förmögna familjer tävlade om att bygga de vackraste och högsta tornen. Staden har också en vacker katedral från 1148, intressanta museer, livliga historiska torg - och en egen försvarsborg där man kan njuta av stadens bästa utsikt. San Gimignano är bilfritt, och under dagtid kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Vid slutet av Via Fugnano kan man dock alltid parkera, och därifrån är det 800 meter till centrum.

En restaurang väl värd ett besök är Osteria del Carcere mitt i centrum. De använder sig i stor utsträckning av lokala råvaror och serverar härligt rustika och typiskt toskanska rätter. En av stadens nya restauranger som vi helt klart rekommenderar är Ristorante San Martino 26. Här sitter man och äter underbar toskansk mat i modern tappning under vackra källarvalv. Du kan läsa mer på deras hemsida (på italienska): http://www.ristorantesanmartino26.it/web/

Mitt på torget i San Gimignano hittar du världens kanske bästa glassbar; Gelateria di Piazza som har vunnit massor priser för sin hemmagjorda glass och har fått besök av allsköns celebriteter. Om inte annat är glassbaren en mycket bra ursäkt för en kvällspromenad till centrum!

Volterra - etruskernas örnnäste

När man närmar sig Volterra är stadens siluett det första man ser. Volterra är högt beläget på en klippa med utsikt över det sköna landskapet. Härifrån har invånarna i den historiskt viktiga etruskstaden kunnat övervaka det omgivande landskapet så att inga fiender kunnat närma sig det 550 meter höga berget. I centrum av staden finns det stora torget, Piazza dei Priori, samt rådhuset Palazzo dei Priori från 1200-talet som har varit förebild för Palazzo Vecchio i Florens.

Staden har också en vacker katedral från 1100-talet, en romersk amfiteater och ett imponerande etruskiskt museum. Här kan man se begravningsurnor formade som miniatyrsarkofager med vackra motiv från etruskernas tid och från klassisk mytologi. Volterra är en konstnärsstad, och överallt hittar man verkstäder där man tillverkar konsthantverk av alabastersten.

Siena - den medeltida staden

Siena har under alla tider alltid tävlat med Florens, och gör det än idag när det gäller popularitet. Under den här resan slipper du välja mellan städerna, eftersom du har gott om tid att uppleva båda!

Kullarna runt Siena är kända för sin rödbruna lera som använts för att tillverka teglet till de flesta av stadens byggnader. Sienas historiska centrum är skyddat av UNESCO och de charmiga och mycket smala medeltida gatorna innebär att staden är nästintill bilfri. En promenad längs de smala gränderna leder dig så småningom att till stadens stora torg, Piazza del Campo. Här är det perfekt att njuta av de vackra omgivningarna från en av uteserveringarna. På torget hålls två gånger per år, under sommaren, en traditionell hästkapplöpning. Loppet heter Il Palio, och det är representanter för stadens 17 stadsdelar som tävlar om att vinna Palio, en fana med en bild av jungfru Maria. (Palio: 29/6-2/7 och 13/8-16/8 - läs mer på www.ilpalio.org)

Torget domineras av det vackra rådhuset som byggdes i slutet av 1200-talet. Rådhuset i Siena har ett högt torn med 500 steg som leder upp till en underbar utsiktsplats. En stor del av rådhuset har omvandlats till ett museum som huserar några av stadens största skatter.

En annan spektakulär byggnad är den imponerande katedralen på Piazza del Duomo. Söder om kyrkan ligger det intressanta domkyrkomuseet varifrån man har en vacker utsikt över Piazza del Campo.

Florens – renässansens vagga

Redan för tusen år sedan skrev Florens in sig i historien som en vallfärdsort för handelsmän, konstnärer och äventyrare. Det är inte svårt att förstå när man besöker Michelangelo-platsen eller den strikta barockträdgården Bardini, som erbjuder lugn och ro och fantastiska panoramavyer över staden. Den lantliga, högt belägna förorten Fiesole bjuder också på en härlig utsikt. Koppla av på glassbarer, kaféer och vinbarer till ljudet av porlande fontäner.

I Florens finns många vackra kyrkor och museer att besöka, och bakom den imponerande arkitekturen gömmer sig några av världens mest värdefulla konstverk. Besök till exempel Uffizi-galleriet i Piazza Signoria, där du kan bekanta sig med de världsberömda florentinarna som Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino och Rafael - alla representerade på vad som betraktas som Italiens förnämligaste museum för bildkonst.

Napoleons ö - Elba

Bara två timmars bilresa från vingården finns den lilla hamnstaden Piombino. Härifrån har man möjlighet att åka båt över till den natursköna ön Elba, som ligger knappt 20 kilometer från det italienska fastlandet. Elba är känt för sina vackra stränder, sköna natur - och naturligtvis, för Napoleon Bonapartes exil på ön.

De flesta fartyg anlöper den största staden Portoferraio, och här kan man tillbringa en spännande dag. Besök Napoleons villa, Palazzina dei Mulini, som tronar ovanför de två historiska fästningarna Forte della Stella och Forte Falcone från 1500-talet. Ta en promenad i den gamla hamnen och se de vackra färgstarka husen i hamnområdet som byggdes under 1700-1800-talet. Vandra vidare genom stadsporten från 1600-talet, förbi det charmiga torget Piazza Cavour och njut av atmosfären i den gamla stadsdelen, Centro Storico. Det finns också ett litet arkeologiskt museum i staden, och efter att ha forcerat stadens kullar är det frestande att slå sig ner på någon av restaurangerna eller caféerna. Där kan man njuta av en välförtjänt paus och prova på några av öns många frestelser. Elba är känt för sitt goda kök som bland annat bjuder på läckerheter från havet.

Smaka på Toscana – Chianti-rutten

När man är i Toscana är det nästan ett måste att uppleva vinrutten Chianti Classico. Den går genom vackra landskap från Florens till Siena. På denna vinrutt finns det otaliga möjligheter att smaka på regionens utmärkta viner på alla trevliga vingårdar som man passerar. På många av Chianti Classico-vinerna finns det en svart tupp - Gallo Nero. Det är märket för Consorzio Chianti Classico, en sammanslutning av vingårdar i Chianti Classico-regionen som grundades för att upprätthålla och säkerställa kvaliteten på vinets standard. Ett Chianti-vin ska nämligen tillverkas efter en mycket specifik formel som uppfanns av Baron Bettino Ricasoli 1870. Metoden kräver ett visst förhållande mellan de röda druvorna Sangiovese och Canaiolo och den vita druvan Malvasia, samt tillsättning av torkade druvor i jäskärlet för att ge vinet dess karakteristiska doft. I dag ska ett vin innehålla minst 80 procent Sangiovese och man vill helst undvika tillsättning av vita druvor.

Staden Greve in Chianti ligger mitt i hjärtat av Chianti. Stadens magnifika huvudstråk, piazzan, rymmer ett antal underbara restauranger där du kan njuta av en härlig måltid. Prova Mangiando Mangiando, en slow food-restaurang som definitivt är värd ett besök. Är man intresserad av viner ska man definitivt besöka stadens fantastiska enoteca. Här finns en riktigt stor samling av toscanska viner, och man kan smaka på de flesta!  Man använder sig av en originell tappningsapparat och köper ett speciellt klippkort - sedan är det bara att smaka loss!

Lucca – Puccinis stad

I Lucca föddes den store kompositören Giacomo Puccini, som bland annat skrev operaklassikerna La Boheme, Tosca och Madame Butterfly. Staden firar varje år kompositören - och musik i allmänhet - med flera musikfestivaler. Det finns ingen italiensk stad av denna storlek som är så lyckligt lottad som Lucca - staden har nämligen en helt intakt stadsmur!  Muren byggdes ca 1550-1650 och omgärdar ca 4,3 km av innerstaden. Under 1800-talet planterade man träd på vallarna i stadsmuren, som på detta sätt omvandlades till väl fungerande promenadstråk. De okonventionella ”parkerna” används fortfarande i stor utsträckning av lokalbefolkningen. Utanför stadsmuren sträcker sig det moderna Lucca, men innanför murarna ligger den välbevarade historiska stadskärnan. Här finns en strikt lagstiftning för att bevara de ursprungliga fasaderna, och det är därför ett nöje att strosa runt bland de slingrande smågatorna där vingslagen från det förflutna är påtagliga. Staden erbjuder också magnifika romanska kyrkor och en fin samling av toscansk konst som finns utställd i Museo Nazionale.

Andra spännande städer att besöka är den historiskt intressanta orten Colle Val d'Elsa och turistmålet Pisa med sitt lutande torn.

Dag 8
Farväl till vingården, eventuellt besök i Bologna och hemresa
Olivträd

Idag är det dags att säga adjö till den vackra vingården som har varit inramningen för många toskanska semesteräventyr.

Man lämnar lägenheten under förmiddagen, och nu finns det tid att eventuellt göra de sista inköpen av italienska specialiteter som parmesanost, parmaskinka och andra läckerheter. Med ett eftermiddagsflyg från Bologna (för resande till Köpenhamn) finns det också tid över för att ta en sista tur runt i den vackra universitetsstaden.

Bologna kan skryta med att ha inte bara Italiens, utan även Europas äldsta universitet med anor tillbaka till år 1088. Staden ligger i regionen Emilia Romagna, som är berömd för sin produktion av några av de bästa italienska råvarorna som balsamvinäger, parmesanost, parmaskinka och Lambrusco. Ta en promenad i den magnifika staden, njut av en god lunch tillagad på områdets förstklassiga råvaror och besök mattemplet Tamburini - här kan du provsmaka allsköns delikatesser. Ovanför Tamburini ligger en annan gourmetbutik, Gilberto, som säljer utmärkt balsamvinäger - prova deras 8-åriga lagrade vinäger som säljs till ett mycket rimligt pris (jämfört med dem som har lagrats i 20-25 år).

Prisinformation

Resans pris

Från 3 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998:–
Tillägg för enkelrum
 • 1. mars - 28. juni: 3 998:–
 • 29. juni - 30. augusti: 4 198:–
 • 31. augusti - 31. oktober: 3 998:–
Priset inkluderar
 • 7 nätter på vingården Fattoria di Fugnano i delad lägenhet när 2 personer bor tillsammans
 • Lokala kommunalskatter
 • Sängkläder och handdukar vid ankomst
 • Värme i lägenheten från 1 april t.o.m. 14 maj och oktober till november
 • Städning vid avresa
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Reseledare
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Bilhyra
 • Flygresa
 • Utflykter
 • Tillägg för enkelrum eller extra bädd
 • Måltider och dryck
 • Personliga förnödenheter
 • Dricks
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bli vinplockare för en dag

Låter det spännande att vara med och skörda vin på en vingård? I Toscana skördar man i slutet av september och i perioden melllan (cirka) 20 september till 10 oktober kan du prova på själv!

Om du har lust att jobba med en dag ute bland vinrankorna kan du prata med Laura på vingården. De börjar plocka kl. 8 på morgonen och jobbar till kl. 12, och sen igen kl. 13 till 17. Man klipper druvorna med en sax och lägger dem i en stor korg som transporteras bort med traktor. Det är möjligt att vara med en hel eller halv dag. Ta i så fall med en gammal t-shirt som tål lite fläckar från blå vindruvor och ett par skor som kan bli lite smutsiga. Att plocka vindruvor är hårt, men riktigt roligt! Om du är intresserad får du gärna upplysa det redan vid bokning av resan, så är personalen på vingården informerade.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien: www.albatros.se/resmal/europa/italien
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Läs också vår artikel om vin i Toscana: Toscana – 40 år och en vecka i vinets tecken

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk vingård och vilken personal o ägare. Inget att klaga på.Enkelt m Kul att ta sig dig på egen hand. Vinprovningen var så personlig och trevlig.
Date published: 2023-08-13
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa! Vacker miljö. Nära till många sevärdheter. Trevlig personal.
Date published: 2023-07-25
Rated 3 out of 5 by from Resa på egen hand med bil i Toscana. Blev mer planering och dyrare. Vår resa blev inställd och vi valde en annan resa som skedde vid samma tidpunkt. Dålig info om resmålet och den stämde inte helt. Vi bodde på en vingård i Toscana, Fattoria di Fugnano. Frukost skulle inte gå att få (enl Albatross) men det var gratis första dagen och sedan fanns det frukost att köpa! Självhushåll med livsfarligt slöa knivar och mycket lite porslin mm. En dag var vi utan vatten och el pga underhåll. Vi hyrde bil och körde själva. (Mycket dyrt!) Bra med fyrhjulsdrift då vägarna är lite si och så.
Date published: 2023-07-10
Rated 5 out of 5 by from Underbar utsikt, bra boende och supertrevliga ägare Vingårdens boende fantastiskt placerat med utsikt över fälten och San Gimignano. Man kunde välja till frukost som avnjöts på utsidan med utsikt över trakten. 30 - 45 min till sevärdheter som Siena, Colle di val d'Elsa, Certaldo och Volterra
Date published: 2023-04-23
Rated 3 out of 5 by from Boende Fattoria di Fugano Bara boende bokat via Albatross. Fantastiskt fint beläget boende nära vingård. Vi bodde i fyra lägenheter. Wi-Fi fungerade inte alls i lägenheterna men hjälpligt vid poolen, lite rått och kallt denna tid på året (början av oktober) men sköna sängar och täcke som värmde. Kök ok. Lite problem med dålig avrinning och lukt från avlopp. Poolen inte rengjord när vi kom, men senare gjordes det. Trevligt med vinprovning med Jacub. Man ska inte tänka gångavstånd till San Giminiano.
Date published: 2022-10-11
Rated 5 out of 5 by from Bra och trevlig vingård. Serviceinriktad personal. Vingården ligger centralt i ett stort vindistrikt. Nära att besöka andra vingårdar och intressanta städer. I resan ingick endast boende och en vinprovning.
Date published: 2022-04-29
Rated 4 out of 5 by from Rustikt och lantligt boende i fin omgivning Positivt var läget, poolområdet, trevlig personal och vinprovning som ingick i priset. Levde inte upp till förväntningarna vad avser lägenhetens inredning och köksutrustningen som behöver uppdateras. Trots lugnt läge på landet stördes tyvärr nattsömnen av ett brummande, skramlande ljud från någon fläkt eller liknande.
Date published: 2018-07-22
 • y_2024, m_5, d_23, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_ITISD01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor