Pass och visum Frankrike

Avignon, Frankrike

Läs om regler för pass och visum när du reser till Frankrike på denna sida.

Ditt pass måste vara giltigt under hela resan i Frankrike. Visum behövs inte för svenska medborgare.

Om du inte är svensk medborgare så måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar och se till att du har korrekt och aktuella resehandlingar med dig på avresedagen.

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Frankrike

Samtliga resande måste fylla i ett inreseformulär, ett så kallat PLF-formulär, innan avresa och senast före incheckningen på avreseflygplatsen. Efter att du fyllt i formuläret, får du en QR-kod på mejl som ska visas upp när du checkar in.

Utöver detta formulär är det lite olika regler som gäller för inresa till Frankrike.

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass, behöver du bara fylla i inreseformuläret som det beskrivs här och ta med ditt coronapass. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska på https://covidbevis.se och har med det på hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig via Utrikesdepartementet. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via UDs sidor Sweden Abroad:

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/frankrike/reseinformation/covid-19/

Viktig information:

Med de nuvarande Covid-19 restriktioner som är gällande i Frankrike, ska vi uppmärksamma att det är nödvändigt att vara vaccinerad mot Covid-19 för att kunna delta i våra resor till Frankrike. Om detta väcker frågor, vänligen kontakta vår kundservice snarast möjligt.
 

Inreseformulär (PLF-formulär)

Innan avresa från Sverige till Frankrike ska samtliga resande över 18 år ha fyllt i ett PLF-formulär (Passenger Locator Form).

Vi har tagit fram en vägledning till hur man fyller i formuläret, vilket vi rekommenderar att du använder för att vara säker på att allt blir korrekt. Vi föreslår att man skriver ut vägledningen eller har den öppen i ett annat fönster medan man fyller i formuläret.

Om inreseformuläret inte är ifyllt blir man avvisad på avreseflygplatsen. Om detta sker kan resan inte återbetalas.

Som resande är det ditt ansvar att inreseformuläret är korrekt ifyllt i god tid före avresa.

Uppvisning av QR-kod på flygplatsen

När formuläret är ifyllt får du en PDF-fil via mejl med den QR-kod som skall visas upp på avreseflygplatsen och vid ankomst till Frankrike. QR-koden kan visas upp i utskriven eller digital version.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till det franska inreseformuläret:

https://documents.albatros-travel.com/se/vagledning_plf_Frankrike.pdf

Klicka här för att fylla i inreseformuläret:

https://app.euplf.eu
 

Ofta förekommande frågor

Hur ska jag förhålla mig om jag bara har transit i Frankrike?

Om du befinner dig i transit via flyg på internationellt område i Frankrike i under 24 timmar, är du undantagen från franska inreseregler.

När kan jag börja fylla i formuläret:

Du kan i princip börja redan nu, men du kan först slutföra formuläret efter att du har fått ditt flygstolsnummer.

När får jag information om mitt flygstolsnummer?

Det beror på när Albatros får denna information från flygbolaget, men du får antingen informationen i avresebrevet senast en vecka före avresa eller i ett separat mejl senast 48 timmar före avresa. Om ditt flygstolsnummer ändras under tiden är det vår rekommendation att låta det vara. Flygbolaget har det korrekta flygstolsnumret om det skulle behövas i förbindelse med eventuell smittspårning.

Vad gör jag om jag har problem med att fylla i inreseformuläret?

Använd vår vägledning och ta ett steg i taget. Ta eventuellt hjälp av vänner eller familj, om du tror att det kan bli problem.

Ska jag fylla i alla fält?

Vi rekommenderar att du endast fyller i de fält som är obligatoriska och hoppar över de valfria.

Behöver jag ett PLF-formulär per person eller per bokning?

Alla resande över 18 år ska ha ett individuellt ifyllt PLF-formulär, men barn under 18 år ska registreras på en medföljande vuxens inreseformulär.

Ska jag betala något för PLF-formuläret?

Nej, formuläret är gratis att fylla i. Om du har blivit ombedd att betala befinner du dig troligtvis på fel sida på nätet. Följ länken och vägledningen på den här sidan.

Ska jag fylla i ett PLF-formulär för mina barn?

Barn under 18 år ska registreras på en medföljande vuxens inreseformulär.

Frankrikeresor

 • Champagne och Bourgogne

  Franska vinvägar när de är som bäst - med Reims och Dijon

  4
  • 07-09-2022
  • 5 dagar
  • 10 498:–
  från Stockholm
 • Med Churchill till Normandie

  Från Blitzen över London till D-dagen i Normandie.

  4,3
  • 12-08-2022
  • 7 dagar
  • 13 698:–
  från Stockholm
 • Flodkryssning på Rhône och Saône

  En avkopplande kryssning genom södra Frankrikes vackraste regioner Bourgogne och Provence

  3,9
  • 3 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 16 998:–
  från Stockholm