Pass och visum Portugal

Frodig grönska i den portugisiska staden Obidos

Läs här om reglerna för pass och visum vid resor till Portugal.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Portugal. Svenska medborgare behöver inte visum till Portugal för upp till 90 dagars vistelse.

Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.

På vissa av våra resor till Portugal ska du skicka oss en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta kommer att framgå av din faktura.

 

Inresekrav till Portugal

Alla resande måste fylla i ett inreseformulär, ett så kallat PLF-formulär, tidigast 4 dagar före avresa och senast innan incheckning på avreseflygplatsen. Efter att du fyllt i formuläret, får du en QR-kod via mejl som ska visas upp när du checkar in.

Utöver detta formulär är det lite olika regler som gäller för inresa till Portugal.

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass, behöver du bara fylla i inreseformuläret som det beskrivs här på sidan och ta med ditt coronapasss. Du MÅSTE hämta och skriva ut ditt EU coronapass på engelska via https://www.covidbevis.se och ha det med på hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig hos Utrikesdepartementet. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via Utrikesdepartmentets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/portugal/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/

Inreseformulär (PLF-formulär)

Före avresa från Sverige till Portugal måste alla resande över 12 år fylla i ett PLF-formulär (Passenger Locator Form).

Vi har tagit fram en vägledning till att fylla i formuläret och vi rekommenderar att du/ni använder denna för att vara säker på att allt blir korrekt. Vi föreslår att man skriver ut vägledningen eller har den öppen i ett annat fönster när man fyller i formuläret.

Om man inte har fyllt i inreseformuläret blir man avvisad på avreseflygplatsen. Om detta sker kan resan inte återbetalas.

Som resande är det ditt ansvar att inreseformuläret är ifyllt korrekt och i god tid innan avresa.

Uppvisning av QR-kod på flygplatsen

Efter att formuläret är ifyllt, får du en PDF-fil med den QR-kod som du MÅSTE visa upp på avreseflygplatsen och vid ankomst till Portugal. Denna QR-kod kan visas upp i utskriven eller digital version.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret:

https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till inreseformuläret:

https://documents.albatros-travel.com/se/vaegledning_plf_portugal.pdf

Ofta förekommande frågor

När kan jag börja fylla i formuläret?

Tidigast 4 dagar för avresa.

När får jag information om mitt flygstolsnummer?

Det beror på när Albatros får denna information från flygbolaget, men du får informationen antingen via avresebrevet senast en vecka före avresa eller i ett separat mejl senast 48 timmar innan avresa. Om ditt flygstolsnummer ändras under tiden är vår rekommendation att låta det vara. Flygbolaget har de korrekta flygstolsnumren om de skulle behövas i samband med eventuell smittspårning.

Vad gör jag om jag har problem med att fylla i inreseformuläret?

Använd vår vägledning och ta ett steg i taget. Ta eventuellt hjälp av vänner eller familj om du tror att det kan bli problem.

Behöver jag fylla i alla fält?

Ja, alla fält är obligatoriska.

Behöver jag ett PLF-formulär per person eller ett per bokning?

Alla resande över 12 år måste ha ett individuellt PLF-formulär.

Behöver jag betala för PLF-formuläret?

Nej, formuläret är gratis. Om du blir ombedd att betala är du förmodligen på fel ställe på nätet. Följ den länk och den vägledning som finns här på sidan.

Portugalresor

 • Kryssning på Dourofloden – från Porto till vinlandet

  Från portvinets födelseort Porto till det världsarvslistade vinområdet i Dourodalen med barockstäder, vingårdar och undersköna landskap

  4
  • 7 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 17 998:–
  från Göteborg
 • I hjärtat av Portugal

  Res långsamt utmed Lissabonkusten. Med utflykter till Lissabon, Sintra och Cabo da Roca

  4,4
  • 21-04-2022
  • 8 dagar
  • 11 998:–
  från Stockholm
 • Långtidssemester på Algarvekusten

  Tre veckor på 4-stjärnigt hotell i kustorten Praia da Rocha

  • 2 avgångar
  • 22 dagar
  • Från 17 998:–
  från Köpenhamn