Pass och visum Portugal

Frodig grönska i den portugisiska staden Obidos

Läs här om reglerna för pass och visum vid resor till Portugal.

Ditt pass måste vara giltigt under hela resan i Portugal. Svenska medborgare behöver inte visum till Portugal för upp till 90 dagars vistelse.

Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.

På vissa av våra resor till Portugal ska du skicka oss en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta kommer att framgå av din faktura.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Portugal

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass, behöver du bara ta med ditt coronapass. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska via https://www.covidbevis.se och tar med det på hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig på UDs sidor Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via Utrikesdepartmentets sida Sweden Abroad:

Portugalresor

 • Långtidssemester på Algarvekusten

  Tre veckor på 4-stjärnigt hotell i kustorten Praia da Rocha

  • 4 avgångar
  • 22 dagar
  • Från 17 498:–
  från Köpenhamn
 • Kryssning på Dourofloden – från Porto till vinlandet

  Från portvinets födelseort Porto till det världsarvslistade vinområdet i Dourodalen med barockstäder, vingårdar och undersköna landskap

  4,1
  • 3 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 18 498:–
  från Stockholm