Pass och visum Schweiz

Rhen flyter genom Basel

Läs mer om pass och visum inför din resa till Schweiz här.

Ditt pass måste vara giltigt under hela resan i Schweiz.

Visum krävs inte för svenska medborgare som uppehåller sig mindre än 90 dagar i Schweiz. Om du inte är svensk medborgare ska du undersöka vilka regler som gäller för dig. Du ansvarar själv för att se till att alla resedokument är i ordning när du kommer till flygplatsen.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Schweiz

Det finns för närvarande inga inreserestriktioner till Schweiz.

Läs mer och håll dig uppdaterad här.
 

Viktig information:

Om det i förbindelse med resan till Schweiz ingår besök i Italien, ska vi uppmärksamma att det är nödvändigt att vara vaccinerad mot Covid-19 på grund av de nuvarande Covid-19 restriktioner som är gällande i Italien. Om detta väcker frågor, vänligen kontakta vår kundservice snarast möjligt.

Glaciärexpressen - på räls genom Alperna

Upplev Montreux, Sankt Moritz och Lugano – med Glaciärexpressen och Bernina Express

4,2
  • 2 avgångar
  • 7 dagar
  • Från 22 998:–
från Stockholm