Pass och visum Namibia

Läs om pass och visum vid resor till Namibia.

Innan det är dags att resa, kommer vi att informera dig om vilka inresekrav som gäller för din destination. Dessa inresekrav kan dock komma att ändras ända fram till avresedagen.

Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och de aktuella flygbolagens hemsidor, eftersom det där också kan finnas information om ytterligare krav. Till exempel när det gäller vilken sorts ansiktsmask man ska använda och vilka tester som krävs av olika länder. Dessutom, var uppmärksam på vilka krav som ställs av transitländer när det gäller tester och registrering.

Vi vill samtidigt understryka att det alltid är ditt eget ansvar att du, vid tidpunkten för din avresa, är säker på att du uppfyller de krav som ställs för att få resa in i ett land. Om du inte gör detta, kan du förlora din resa utan möjlighet till återbetalning

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är fullvaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Inresekrav för Namibia

Om du är fullvaccinerad och har ett giltifgt covidbevis behöver du endast ta med ditt covidbevis. Du måste, vid förfrågan, kunna visa upp ditt vaccinationsintyg. Vi rekommenderar att du laddar ner och skriver ut ditt covidbevis på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ och har det med under hela resan.

Om du inte är fullvaccinerad, hittar du gällande inresekrav via UDs sida Sweden Abroad. Var uppmärksam på att krav på test och dokumentation kan ändras löpande och med kort varsel.

Reseinformation för Namibia:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/namibia/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Notera att: Alla besökare som reser till Namibia måste ha ett pass som är giltigt minst 6 månader från den planerade utresedagen från Namibia. Desstuom måste passet ha minst 2 tomma sidor för instämpling av inrese- respektive utresevisering.

Översikt över inresekrav till länder i Afrika:
https://www.canva.com/design/DAE7oXJGoFI/vYuC6F9hXqalFYBd4ZRnbg/view?utm_content=DAE7oXJGoFI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Namibiaresor

 • Namibia – sanddyner och safari

  Namibias röda öken, idylliska kuststaden Swakopmund och världsberömda Etosha nationalpark

  4,1
  • 24-01-2023
  • 13 dagar
  • 34 998:–
  från Stockholm
 • Rovos Rail genom Sydafrika och Namibia

  Världens mest exklusiva tågresa – upplev Kalahariöknen, sanddynerna i Sossusvlei och Etosha nationalpark

  5
  • 23-04-2023
  • 16 dagar
  • 104 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!