Pass och visum England

Läs mer om pass och visum inför din resa till England här.

Visum krävs inte för svenska medborgare som uppehåller sig mindre än 180 dagar i England. Om du inte är svensk medborgare ska du undersöka vilka regler som gäller för dig. Du ansvarar själv för att se till att alla resedokument är i sin ordning när du kommer till flygplatsen.

På några av våra resor till England ska du skicka en kopia av fotosidan i ditt pass. Det här framgår av din faktura.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till England

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass, behöver ta med ditt coronapass. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska på https://www.covidbevis.se/ och tar med det under hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig på Utrikesdepartementets sidor Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via UD:

Cornwall och Devon - idyll i södra England

Legenden om Kung Arthur och Runda bordet i Winchester, Dartmoorhedens böljande kullar och St. Michael’s Mount

4,2
  • 30-08-2022
  • 7 dagar
  • 13 498:–
från Köpenhamn