Pass och visum Nord­makedonien

Slottet i Ohrid

Läs om pass och visum vid resor till Nordmakedonien.

Ditt pass måste vara giltigt minst 3 månader efter hemresedatum från Nordmakedonien. Visum krävs inte för svenska medborgare som uppehåller sig mindre än 90 dagar i Nordmakedonien.

Om du inte är svensk medborgare ska du undersöka vilka regler som gäller för dig. Du ansvarar själv för att se till att alla resehandlingar är i ordning när du kommer till flygplatsen.

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Nordmakedonien

Det finns inga begränsningar för resenärer till Nordmakedonien på denna resa, men vi rekommenderar att du skriver ut ditt Corona-certifikat (EU-version) på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web och att du har det med dig under hela resan resa. Kraven kan ändras med kort varsel.

Av samma anledning bör du hålla dig uppdaterad och alltid följa de lokala myndigheternas rekommendationer.

Läs mer och håll dig uppdaterad på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/

 

Nord­makedonienresor

 • I Alexander den Stores fotspår

  Historisk kulturodyssé till Medelhavets bortglömda pärlor: från Skopje till Thessaloniki och Istanbul

  4,3
  • 2 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 15 998:–
  från Stockholm
 • Den stora Balkanresan

  En historisk resa genom Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Serbien och Makedonien

  4,4
  • 6 avgångar
  • 12 dagar
  • Från 17 998:–
  från Köpenhamn
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!