Pass och visum Amerikanska Jungfruöarna

Läs om pass och visum vid resor till Amerikanska Jungfruöarna.

Amerikanska Jungfruöarna hör numera till USA. Om du är svensk medborgare behöver du inget visum till USA för en vistelse under 90 dagar (amerikanerna kallar detta Visa Waiver Program). Däremot är det vissa formaliteter som du behöver ordna med före avresan.

1. Kontrollera att ditt pass gäller i minst sex månader efter hemresedatum från USA. Skicka in en kopia av ditt pass (endast fotosidan) till Albatros Travel, så att vi kan skicka nödvändiga upplysningar till flygbolaget.

2. Fyll i inresehandlingarna på internet via webbplatsen för ESTA (Electronic System for Travel Authorization) https://esta.cbp.dhs.gov.  Det kostar 14 dollar som du betalar med ett kreditkort. Via systemet får du snabbt besked om din inresa är godkänd eller om du måste ansöka om visum. Inresetillståndet gäller i två år. Registreringen ska utföras senast 72 timmar före avresa, men vi rekommenderar att du registrerar dig så tidigt som möjligt.

Om kraven är uppfyllda behöver du bara ta med giltigt pass och numret på det så kallade ESTA-tillståndet. Observera att det är endast är du själv som bär ansvar för dina upplysningar till ESTA samt att dessa är korrekta. Bristfällig eller felaktig information kan få omfattande konsekvenser. I praktiken kan det betyda att du avvisas vid incheckningen eller av immigrationsmyndigheterna i USA och på så sätt även förlorar din möjlighet att få pengarna tillbaka för resan eller andra utgifter du har haft i förbindelse med resan.

Här kan du läsa mer om hur man fyller i ESTA-ansökan: http://www.albatros.se/praktisk/inreseregler-till-usa-esta. 

Om du reser med barn ska de ha sitt eget pass. Det räcker inte att de är inskrivna i föräldrarnas pass.