Pass, visum och inresakrav Kuba

Läs om pass, visum och inresekrav vid resor till Kuba.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Visum till Kuba krävs för svenska medborgare. Priset är SEK 750 inkl. Porto. Albatros gör ett visum till dig och det kräver en passkopia av alla resenärer.

Om du inte reser med Albatros kan du fortfarande köpa ett visum för Kuba. Ring gärna för mer information.

Inresekrav för Kuba

Resenärer måste ha en giltig sjukförsäkring med Täckning för covid-19. Resenärer utan sjukförsäkring kan köpa kubansk sjukförsäkring på flygplats vid ankomst eller online före resa.

Alla resenärer måste fylla i ett tull- och hälsodeklarationsblankett online maximal 48 timmar före avresa till Kuba.

Resenärer kommer att få en QR-kod via e-post efter att ha fyllt i formuläret. Resenärer måste visa upp en elektronisk eller utskriven version av QR-kod till myndigheterna vid ankomst.

Klicka här för att fylla i D´Viajeros online formulär:

Klicka här för att se Albatros´ vägledning till D´Viajeros online formulär:

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Kubaresor

 • Kuba – kultur och historia

  Upplev atmosfären i Kubas charmiga städer och lär känna denna vackra karibiska ö. Resan avslutas med underbar badsemester på 4-stjärnigt hotell

  • 8 avgångar
  • 13 dagar
  • Från 34 998:–
  från Köpenhamn
 • Kubas kontraster - en rundresa från väst till öst.

  Drömresa till Kuba med det bästa som landet har att bjuda på. Vi besöker både den västra och den östra delen av ön och avslutar med sol och bad

  • 5 avgångar
  • 19 dagar
  • Från 53 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!