Pass och visum Kanada

Här kan du läsa mer om pass och visum till Kanada.

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresan från Kanada. Om du är svensk medborgare behöver du inresetillstånd (se nedan). Om du inte är svensk medborgare ska du själv ta reda på vilja regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du kommer till flygplatsen och ska checka in. 
Från och med den 15 mars 2016 har Kanada infört ett elektroniskt inresegodkännande, Electronic Travel Authorization eller eTA. Det är enkelt att ansöka, du behöver bara ditt pass, ett kreditkort (VISA eller Mastercard) och din e-post-adress. Det kostar 7 kanadensiska dollar att söka om eTA och du ska söka senast 72 timmar före avresa (men gör det gärna så snabbt som möjligt när du har bokat din resa).

1. Kontrollera att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter hemresan från Kanada. Ange dina passuppgifter på vår pass-sida www.albatros.se/pass, så att vi kan skicka in de uppgifter som behövs till flygbolaget. 

2. Ansök om eTA på hemsidan: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 .

Du får svar snabbt om din ansökan har blivit godkänd eller om du ska söka visum. eTA-godkännandet är giltigt i fem år.

Om kraven är uppfyllda behöver du bara ta med ett giltigt pass och numret på ditt eTA-godkännande. Det är ditt ansvar som resenär att korrekta uppgifter lämnats till e-TA. Utelämnad eller ofullständig information kan i värsta fall leda till avvisning vid incheckningen och därmed förlorad resa.

OBS: Det finns agenturer som erbjuder eTA-registrering mot en extra avgift. Om du vill undvika det är det viktigt att du väljer eTA:s officiella hemsida: (https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2).

Om du reser med barn ska de ha sitt eget pass. Det räcker inte att de är inskrivna i föräldrarnas pass.

OBS: Det är viktigt att du skriver ut ditt eTA-godkännande och tar med det på resan.

Kanadaresor

 • Toronto och Niagarafallen

  Följ med och bli förälskad i staden vid Lake Ontario.

  • 15-10-2023
  • 7 dagar
  • 18 998:–
  från Stockholm
 • Kanada och Klippiga bergen

  Från Calgary till Vancouver med Kanadas vackraste nationalparker, glaciärer, sjöar och bergsbyar

  4,4
  • 3 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 29 998:–
  Flera flygplatser
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!