Det stora Namibiaäventyret – från Windhoek till Victoriafall

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna safariupplevelser i Namibia samt Okavangodeltat i Botswana och de imponerande Victoriafallen i Zimbabwe

Max 15 deltagere

På denna omfattande och spännande Afrika-resa finns det gott om underbara upplevelser och äventyr! Under 16 underbara dagar reser vi runt i södra Afrika. I Namibia upplever vi världsberömda Etosha Nationalpark, där vi hittar Afrikas klassiska storvilt i ett distinkt savannlandskap karakteriserad av den vita sanden. Vi korsar gränsen till Botswana, som bjuder på safari i Chobe Nationalpark och vi utforskar Okavangodeltat samt det angränsande Zimbabwe där vi hänförs av de enastående Victoriafallen.
Under resan bor vi uteslutande på goda lodger och camper.

Under turen använder vi fyrhjulsdrivna bussar, speciellt framtagna för att köra i afrikansk natur. Vi har valt denna typ av fordon på grund av den tuffa terrängen och för att kvaliteten på vissa vägar inte alltid går att förutsäga. Vår resa är ett afrikanskt äventyr, och vi färdas bortom allfarvägarna och ibland får vi köra lite extra för att hitta det extraordinära. Fordonen är lite rymligare än vanliga safaribussar, men vi kan inte förvänta oss samma komfort.

Observera vänligen att vissa avgångar kommer att utföras i omvänd ordning av den faktiska programuppsättningen. Resans innehåll förblir densamma. 

Max 15 deltagare.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta NAD, USD, BWP

Dagsprogram 16 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst till Windhoek, Namibia.
Dag 3
Windhoek – Etosha Nationalpark. Eftermiddagssafari
Dag 4
Safariupplevelser Etosha Nationalpark
Dag 5
Etosha Nationalpark
Dag 6
Etosha – Kavangofloden
Dag 7
Kavangofloden – Okavangodeltat, Botswana
Dag 8
Okavangodeltat. Safariupplevelser och båttur på floden
Dag 9
Okavangodeltat och Moremi viltreservat
Dag 10
Heldagssafari i Moremi viltreservat
Dag 11
Makgadikgadi-slätten
Dag 12
Makgadikgadislätten – Chobe Nationalpark
Dag 13
Chobe Nationalpark. Morgonsafari och tid på egen hand. Solnedgångskryssning på Chobefloden.
Dag 14
Victoriafallen, Zimbabwe
Dag 15
Avresa från Victoriafallen
Dag 16
Ankomst Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
78 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi reser från Arlanda på eftermiddagen och styr kosan mot vårt stora afrikanska safariäventyr.

Dag 2
Ankomst till Windhoek, Namibia.

Vi anländer till Namibias huvudstad, Windhoek. Från flygplatsen kör vi till hotellet, där du kan koppla av efter resan. Senare på eftermiddagen kör vi en tur till Windhoeks främsta sevärdheter. På kvällen äter vi välkomstmiddag tillsammans.
 

Dag 3
Windhoek – Etosha Nationalpark. Eftermiddagssafari

I dag kör vi till den världsberömda Etosha Nationalpark, vars centrala del är en mäktig saltslätt, där hägringar och värmedallringar hör till dagordningen. Längs kanten av denna enorma slätt finns livgivande källor som skapar vattenhål där djuren samlas. Här sätts scenen för Afrikas dramatiska skådespel. Saltslätten torkade ut för flera tusen år sedan, men under regnperioden översvämmas delar av den vita slätten, och stora mängder flamingor och pelikaner gör entré. De allra flesta av de klassiska afrikanska djurarterna som lejon, elefanter, noshörning, leopard och giraff kan också upplevas här.

Dag 4
Safariupplevelser Etosha Nationalpark

Idag har vi morgon- och eftermiddagssafari i öppna fyrhjulsdrivna fordon och vi besöker flera vattenhål i den västra delen av parken.

Dag 5
Etosha Nationalpark

Vi bryter upp efter frukost och reser genom parken från väst till öst i vårt Kiboko-fordon. Under eftermiddagen njuter vi av en fyrhjulsdriven safari i den östra delen av parken.

Dag 6
Etosha – Kavangofloden
Swakopmund

Vi lämnar Etosha och reser norrut till kanten av Kavango-floden med utsikt mot Angola. En valfri solnedsgångskryssning på floden finns som tillköp.

Dag 7
Kavangofloden – Okavangodeltat, Botswana

Vi fortsätter in i Caprivi, sedan in i Botswana och tar landvägen till vår lodge vid kanten av Okavango-deltat.


Okavango är en av naturens många förunderliga skapelser. Ett gigantiskt floddelta, som börjar i Angolas berg, växer sig stor och mäktig för att till slut sjunka ner i Kalahari-öknens sandocean. I motsats till andra floder sänker Okavango sig långsamt ner i marken och efterlämnar myriader av frodiga öar och flodbräddar med sandstränder. De gröna flodparadisen med kringliggande skog och savann är som gjorda för ett rikt djurliv. De många olika biotoperna som torr savann, buskstäpp, träsk, skog och öken inom ett begränsat område gör att antalet arter är omfattande inom samtliga djurgrupper. Här finns exempelvis fler än 160 olika sorters däggdjur – nästan alla de arter som förknippas med Afrika. Mångfalden bland fåglar är också bland de allra högsta i världen, speciellt under regnperioden från december till mars.

Dag 8
Okavangodeltat. Safariupplevelser och båttur på floden

I dag reser vi med båt 30 minuter in i deltat. Vi gör utflykter med mokoro och båtar i de innersta kanalerna i Nxamasire-området. Det ordnas också safarivandringar på de mindre öarna i området beroende på vattenståndet i deltat.

Dag 9
Okavangodeltat och Moremi viltreservat

Vi reser söderut genom Botswana till Maun, porten till Okavango-deltat och viltreservatet Moremi. Vi byter fordon till öppna Landcruisers och fortsätter till vår inkvartering beläget i utkanten av viltreservatet Moremi. Reservatet är frodigt och naturen omväxlande, med grunda översvämmade marker, slätter och skogar. Det är ett av Afrikas främsta områden för vilda djur, med mycket hög vilttäthet, både när det gäller växt- och köttätare och med fler än 400 fågelarter. Vi njuter en eftermiddagssafari i området kring lodgen.

Dag 10
Heldagssafari i Moremi viltreservat

Hela dagen tillbringar vi i Moremi.

Dag 11
Makgadikgadi-slätten

Vi njuter en morgonsafari innan vi reser tillbaka till Maun. Vi byter fordon och reser genom Botswana till Nata-området. Sent på eftermiddagen kommer vi till Makgadikgadi-slätten för en oförglömlig solnedgång vid resterna av en 6500 km2 gammal sjö.

Dag 12
Makgadikgadislätten – Chobe Nationalpark

Vi färdas genom Botswana till Chobe Nationalpark, där vi övernattar vid kanten av Chobe-floden. Chobe är berömt för sin vackra natur, mäktiga solnedgångar och ett överflöd av djur och fåglar.

Dag 13
Chobe Nationalpark. Morgonsafari och tid på egen hand. Solnedgångskryssning på Chobefloden.

Vi börjar dagen med en tidig morgonsafari, som börjar när solen går upp omkring klockan sex och varar ungefär till niotiden, beroende på vad vi ser under vägen. Innan vi ger oss i väg kan man ta sig en kopp kaffe eller te för att vakna. Det är inte mycket som kan mäta sig med den kryddiga morgondoften och det helt speciella gyllene ljuset över bushen på en morgonsafari.

Vi har en professionell guide som kan området och berättar om det vi ser och hör under vägen. Innehållet på safariturerna beror givetvis på de lokala förhållandena. Ibland har man tur och ser mycket vilt koncentrerat till ett ställe, andra gånger får vi spana mer utefter floderna och ha alla sinnen på helspänn. Man kan också tolka djurens beteende – om en flock impalor plötsligt stelnar till och riktar uppmärksamheten åt ett håll, är det förmodligen så att de har upptäckt ett rovdjur, medan vi med våra sinnen inte har uppfattat faran.

Vi avslutar dagen med en solnedgångskryssning på Chobefloden, där vi ser solens sista strålar färglägga himlen på vackraste vis.

Dag 14
Victoriafallen, Zimbabwe

Det finns många vackra vattenfall i världen, men Victoriafallen är nog ett av de vackraste. Fallen är cirka dubbelt så höga och en och en halv gånger så breda som Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada, och det är svårt att se sig mätt på områdets skönhet och meditativa ro.

Förutom naturens ljud är det inte mycket annat som stör och den gröna regnskogen fullbordar bilden. Vår reseledare berättar om platsens historia medan vi utforskar fågel- och djurlivet kring fallen.

Denna dag är avsatt för äventyr på egen hand, och det finns mycket att uppleva i området. Gå exempelvis en tur omkring vattenfallen, åk på safari eller upplev Victoriafallen ur ett fågelperspektiv på en flygtur över området. (Tillköp)

Dag 15
Avresa från Victoriafallen

Det har tyvärr blivit dags att säga farväl till Afrika. Väskorna ska packas, och efter en sista frukost kör vi till Victoria Falls flygplats för att påbörja resan hem. Det serveras middag och frukost ombord på flygen.

Dag 16
Ankomst Stockholm

Prisinformation

Resans pris

Från 78 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
10 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Windhoek med mellanlandning
 • Flyg Victoria Falls – Stockholm med mellanlandning
 • Safari och utflykter enl. program
 • Inkvartering på bra lodger och camper i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar, 2 luncher eller matpaket och 11 middagar
 • Skatter och avgifter

Observera vänligen att vissa avgångar kommer att utföras i omvänd ordning av den faktiska programuppsättningen. Resans innehåll förblir densamma. 

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring / komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Visum till Zimbabwe (ca. 30 USD)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (ca. 500 SEK per person)
 • Vaccinationsintyg för gula febern (för ev. utflykter till Zambia)
 • Administrationsavgift per faktura 130 kr (bortfaller vid beställning online)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 12 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

OBS!

Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den botswanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav: http://botswana.se/

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.
Packa vänligen ditt bagage i mjuka resväskor (soft case) istället för hårda (hard case), eftersom det är lättast att transportera i den bussen vi använder oss av. Vi vill göra dig uppmärksam på att er buss har särskilda bagagerum med måtten 35 cm x 35 cm x 80 cm, så ditt bagage bör inte överstiga dessa mått. 

Det incheckade bagaget får väga max 23 kilo, och dessutom gäller speciella regler för mått och vikt på handbagaget. För närmare information ber vi dig se på flygbolagets hemsida.

Gul feber-vaccinationsintyg för inresa till Zambia

Om du under besöket i Victoriafallen vill besöka Zambia, ska du vara uppmärksam på att det krävs vaccinationsintyg på gul feber för att resa in i landet. Kontakta din läkare eller vaccinationscentral, om du inte redan har ett vaccinationsintyg. Du kan läsa mer på www.vaccin.se/resevaccin/

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Botswana
www.albatros.se/resmal/afrika/botswana

Zimbabwe
www.albatros.se/resmal/afrika/zimbabwe

Namibia
www.albatros.se/resmal/afrika/namibia

Zambia:
https://www.albatros.se/resmal/afrika/zambia

 

Resor med barn

Vi vill informera om att myndigheterna i Botswana kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Botswana är skyldig att ta med barnets personbevis i original på engelska. Personbeviset ska inte vara mer än 3 månader gammalt vid avresa.  Detta är ett försök att stävja de problem med trafficking som finns i landet. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.
Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Botswana. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Botswana och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

Handen på hjärtat

Om infrastrukturen i Namibia

Många av vägarna i Namibia är grusvägar. Detta kan upplevas som mindre bekvämt än att färdas på asfalterade vägar. På denna resa använder sig Albatros Travel av speciella bussar med fyrhjulsdrift, som är framtagna för att kunna kan sig fram på de afrikanska landsvägarna. Bussarna i sin tur har mer plats än vanliga safaribussar, men de har i gengäld inte riktigt samma bekvämligheter. Vi har valt att använda den här slags fordon på grund av den hårda terrängen och för att vägarna inte alltid är i särskilt gott skick. Det här är verkligen ett sant afrikanskt äventyr där vi ger oss ut bortom turiststråken.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Bra upplagd och upplevelserik resa Bra chaufför och suverän reseledare (Maria), trevlig, kunnig och professionell. Bussen vi åkte med kunde ha varit bekvämare. Långa resor mellan aktiviteterna på dåliga vägar. Tur var att vi bara var 10 personer i gruppen så vi hade gott om plats.
Date published: 2019-12-15
Rated 4 out of 5 by from Omtumlande och intensivt. Ett riktigt äventyr! Skumpigt, hett, och intensivt. Resan var i jobbigaste laget vilket påverkade stämningen i gruppen. En tydligare beskrivning av bussen och resvägarna hade nog matchat förväntningarna med verkligheten på ett bättre sätt hos deltagarna. För min egen del var varje dag en fantastisk utmaning med upplevelser för hela livet. Strapatserna förhöjde min personliga upplevelse av resan .
Date published: 2019-12-13
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med otroligt många fina upplevelser. En stor resa med massor av intryck. Terrakottafärgade sanddyner i morgonljuset med skuggor o sand i massor. Besök hos minoritetsfolk som lever med naturen fortfarande. Otroligt! Reservaten med alla djur o fåglar man aldrig sett förr. The Big five var ingen svårighet att hitta. När sen leoparderna ( ja vi såg flera) bara kom gående trodde man inte sina ögon. Tom utanför reservaten. Varmt och torrt var det så jag hoppas de får regn snart så djur och människor klarar att överleva. Okavangodeltat som jag sett fram emot levererade! Men inte så mycket vatten som jag tänkt mig. Torkan har nått ända dit. Kanot-turen där var fantastisk bland all papyrusvass som växte så hög att det blev som jättehög vägg som vi gled mellan. Stilla o tyst gled vi fram. Fler floder skulle vi uppleva. Chobefloden och Zambezifloden. Den sista läste vi om i skolan så det var lite som i en dröm att få en båttur där med flodhästar, krokodiler och fåglar samt Elefanter med ungar på stranden. Men det gjorde ont i hjärtat att se hur människorna i speciellt Zambia o Zimbabwe hade det. Arbetslöshet, fattigdom o ovanpå det knappt något vatten. Infrastrukturen var inte heller bra. Länderna behöver ledare som tar tillvara och utvecklar allt som finns i dessa fantastiska länder.
Date published: 2019-12-08
Rated 5 out of 5 by from Omväxlande resa med många naturtyper Härlig resa med mycket djur och natur och lagom tid på egen hand.
Date published: 2018-07-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa i ett land med många varierande naturupplevelser En varierande och rolig resa i ett land med många intryck, mycket bra boende med spännande vackra miljöer. Reseledaren var mycket bra och gav oss mycket information om landet och var väldigt erfaren. Vi blev alltid påminda och informerade om dagens händelser
Date published: 2018-04-03
Rated 5 out of 5 by from Naturupplevelser i mängd Från sandynerna i öknen via atlantkusten, savannen och regnskogen till de överväldigande Victoriafallen gjorde att det blev flera resor i en. En spännande och intensiv resa med fina tillfällen till djur- natur- och kulturupplevelser. Proffsig reseledare och bussförare som säkert rattade bussen på de skumpiga vägarna.
Date published: 2018-04-02
Rated 4 out of 5 by from från öken till tropiskt vattenfall Det var flera resor i en. Den började i Namibia med öken och slutade med fantastiska Victoriafallen i Zimbabwe. Hela resan var med buss ca 450 mil och en del dagsetapper var långa och varma. Höjdpunkterna var besöket hos Bushman, San-folket, geparderna som vi såg från vägkanten och Victoriafallen.
Date published: 2018-03-24
Rated 4 out of 5 by from En varationsrik upplevelse bra resa men reseledare upplevdes som lite ofokuserad dock duktig som naturguide
Date published: 2018-02-17
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_23
 • loc_sv_SE, sid_NARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor