Res till Gambia

Gambia ligger på Afrikas västkust och är en fängslande juvel med en lockelse som överstiger dess blygsamma storlek. Detta är ett land med rika traditioner, levande kultur och hisnande landskap, vilket gör det till ett måste-besök-destination för alla resenärer.

Invånarantal 2,7 milj.
Huvudstad Banjul
Språk Mandinka, Pulaar, Wolof, Soninke, Jola, Serer, Manjak och Bainouk. Engelska är det officiella språket
Visste du att...

att Gambia ofta omnämns som "leendens kust i Afrika" på grund av folkets vänliga och välkomnande natur.

att du kan njuta av en flodkryssningssafari på Gambiafloden. Denna unika upplevelse låter dig se vilda djur som flodhästar och krokodiler.

Floden Gambia

Landets livsnerv rinner majestätiskt genom landets hjärta. Ta en båttur för att uppleva flodstrandens lugna skönhet där du kan se krokodiler, flodhästar och en mängd olika fågelarter. De pulserande lokala fiskesamhällena längs floden ger en glimt av det autentiska gambiska livet.

Juffureh och Kunta Kinteh Island

Fördjupa dig i historien om den transatlantiska slavhandeln med ett besök i Juffureh, födelseplatsen för Kunta Kinteh, förevigad i Alex Haleys "Roots". I närheten erbjuder Kunta Kinteh Island en seriös men avgörande upplevelse eftersom den var en viktig transitpunkt för afrikanska slavar.

Kunta Kinte Island

Den livliga kulturen

Gambia är en smältdegel av kulturer där olika etniska grupper samexisterar harmoniskt. Dyk in på de livliga lokala marknaderna där du kan hitta färgglada tyger, hantverk och en rad exotiska kryddor. Ljudet av traditionellt trumspel och dansföreställningar kommer att göra ditt besök oförglömligt.

Abuko Nature Reserve

Naturälskare kommer att bli förtjusta av det rika djurlivet i Abuko naturreservat. Apor, krokodiler och en mängd olika fågelarter kallar detta lummiga skyddade område hem. Guidade turer erbjuder en lärorik upplevelse när du utforskar de täta skogarna och slingrande stigarna.

Sovende Rød Colobus abe

Tanji Fishing Village

Den livliga fiskebyn Tanji är en fest för sinnena. Se dagens fångst dras iland och upplev den livliga atmosfären när de lokala fiskarna tar in sin fångst. Det är ett bra ställe att njuta av färsk fisk och skaldjur och få en inblick i den lokala livsstilen.

Både i fiskerbyen Tanji

Paradisstränder

Med sin Atlantkust har Gambia några av de mest orörda stränderna i Västafrika. Oavsett om du föredrar den livliga atmosfären på Kololi Beach eller de lugna stränderna vid Sanyang Beach, är du säker på att hitta din egen lilla bit av paradiset här.

Sanyang stranden i Gambia
Dela den här sidan