Res till Senegal

I hjärtat av Västafrika ligger Senegal, en nation som dansar till livets rytm och utstrålar en rik historia och kultur. Detta land är en förtrollande dröm för alla resenärer.

Invånarantal 17 milj.
Huvudstad Dakar
Språk Wolof, Serer, Fula och Diola. Franska är det officiella språket
Visste du att...

att strax utanför Dakars kust, Senegal, hittar du den historiska Goree Island. Denna UNESCO:s världsarvslista var ett viktigt centrum för den transatlantiska slavhandeln. Trots sitt sorgliga förflutna erbjuder Goree Island en kraftfull och lärorik upplevelse för resenärer som är intresserade av afrikansk historia.

att Senegal är ett livligt och rytmiskt land, känt för sina rika musiktraditioner. Landet födde genren Mbalax, en fusion av traditionella afrikanska rytmer, jazz och andra globala influenser.

Dakar - En livlig huvudstad

Börja ditt äventyr i Dakar, den pulserande huvudstaden som utan ansträngning blandar tradition och modernitet. Utforska de livliga marknaderna, njut av det läckra gatuköket och besök det imponerande afrikanska renässansmonumentet för en panoramautsikt över staden.

Dakar fra luften

Gorée Island

Strax utanför Dakars kust ligger den historiska ön Gorée, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du promenera genom det spökande slavarnas hus och reflektera över den transatlantiska slavhandelns allvarliga historia.

Fortet på Île de Gorée

Saint-Louis - En kolonial pärla

Den koloniala staden Saint-Louis är en tidskapsel av franskt inflytande i Senegal. Dess färgstarka koloniala arkitektur, livliga musikscen och den årliga Saint-Louis Jazz Festival skapar en atmosfär som tar dig till en svunnen tid.

Saint Louis, Senegal

Pink Lake (Lac Rose)

Pink Lake, uppkallad efter sin unika rosa färg orsakad av hög salthalt och alger, är ett surrealistiskt och hisnande naturfenomen. Ta en traditionell saltsamlingstur med de lokala Fulani-kvinnorna för en autentisk upplevelse.

Pink Lake i Senegal

Niokolo-Koba National Park

För en unik safariupplevelse besöker du UNESCO:s webbplats Niokolo-Koba National Park. Här kan du se majestätiska afrikanska djurliv inklusive elefanter, lejon och en mängd olika fågelarter i deras naturliga livsmiljöer.

Niokolo-Koba National Park

Rik kultur och musik

Senegal är känt för sin pulserande musikscen och rytmerna från traditionella trummor och de fängslande rytmerna i sabardansen kommer säkerligen att lämna dig i vördnad. Missa inte chansen att uppleva ett liveframträdande av Senegals ikoniska dans och musik.

Music in the Streets of Dakar
Dela den här sidan