Pass, visum och inresekrav Australien

Operahuset i Sydney är ritat av en dansk arkitekt

Läs om pass, visum och inresekrav i förbindelse med resor till Australien här.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Det krävs visum vid resor till Australien. Du ansöker själv om australiensiskt turistvisum, som ger tillstånd att vistas i Australien 3 månader åt gången och som är giltigt i 12 månader från utfärdandedatum.

Ansökningen är gratis och görs online, varefter ditt visum bifogas passet digitalt. Läs mer nedan

Det kan ta upp till 72 timmar för visumansökningen att gå igenom, så vi rekommenderar därför att söka i mycket god tid före avresa. Vi rekommenderar dessutom att du skriver ut bekräftelsen (IMMI Grant Notification) och tar det med under hela resan.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till eVisitor till Australien

Klicka här för att fylla i eVisitor till Australien

Ansvaret för att lämna uppgifter till visumet, samt att dessa är korrekta, är helt och hållet ditt som resande, och om uppgifter saknas eller är felaktiga kan det i värsta fall leda till att du avvisas vid incheckning och förlorar din resa.

Inresekrav för Australien

Det ställs för närvarande inga speciella inresekrav på resande från Sverige.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Australienresor

 • Stora Nya Zeeland-resan

  En fantastisk rundresa i Nya Zeeland med upplever från norr till syd och inte minst ett besök i Sydney

  4,5
  • 5 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 75 998:–
  från Stockholm
 • Australien & Nya Zeeland

  Den ultimata resan till Australien och Nya Zeeland; Sydney, Uluru (Ayers Rock) och den röda Outback kryddat med naturupplevelser i världsklass i Nya Zeeland

  4,3
  • 2 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 99 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!