Pass, visum och inresekrav Nya Zeeland

Ngauruhoe-vulkanen i Tongariro nationalpark

Läs om pass, visum och inresetillstånd vid resor till Nya Zeeland.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: www.swedenabroad.se/

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen. 

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Nya Zeeland, men senast 10 dagar innan avresa ska du på egen hand söka om inresetillstånd.

Det kostar cirka 58 nya zeeländska dollar (NZD) - som betalas med kreditkort. Inresetillståndet är giltigt i 2 år eller tills ditt pass går ut, om detta händer inom 2 år.

Du kan också ansöka om inträde via en app som laddas ner till iPhone (via App Store) eller Android-mobiltelefoner (via Google Play). Om du använder appen kostar tillståndet cirka 52 NZD.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till inresetillstånd

Klicka här för att fylla i inresetillstånd

Inresekrav för Nya Zeeland

Du måte vid förfrågan, kunna visa upp en giltig returbiljett ut från Nya Zeeland.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Nya Zeelandresor

 • Stora Nya Zeeland-resan

  En fantastisk rundresa i Nya Zeeland med upplever från norr till syd och inte minst ett besök i Sydney

  4,5
  • 7 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 75 998:–
  från Stockholm
 • Australien & Nya Zeeland

  Perfekta rundresan till Australien och Nya Zeeland med Sydneys operahus, Ayers Rock och rödfärgade outback med naturupplevelser i världsklass på Nya Zeeland.

  4,4
  • 13-03-2024
  • 22 dagar
  • 89 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!