Pass, visum och inresekrav Nya Zeeland

Ngauruhoe-vulkanen i Tongariro nationalpark

Läs om pass, visum och inresetillstånd vid resor till Nya Zeeland.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: www.swedenabroad.se/

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen. 

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Nya Zeeland, men senast 10 dagar innan avresa ska du på egen hand söka om inresetillstånd.

Det kostar cirka 58 nya zeeländska dollar (NZD) - som betalas med kreditkort. Inresetillståndet är giltigt i 2 år eller tills ditt pass går ut, om detta händer inom 2 år.

Du kan också ansöka om inträde via en app som laddas ner till iPhone (via App Store) eller Android-mobiltelefoner (via Google Play). Om du använder appen kostar tillståndet cirka 52 NZD.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till NZeTA

Klicka här för att fylla i NZeTA formen

Inresekrav för Nya Zeeland

Förutom ett godkänt inresevisum (NZeTA) rekommenderar Albatros att du fyller i en resedeklaration tidigast 24 timmar före avresa för att spara mycket tid vid säkerhetskontrollen vid ankomsten till Nya Zeeland. Du måste kunna visa upp en biljett ut ur Nya Zeeland om myndigheterna kräver det.

OBS: Ska du på resan Australien & Nya Zeeland, kan formuläret fyllas i på papper på flygplatsen vid ankomst. 

Klicka hä för att hämta Albatros vägledning till Resedeklaration

Klicka här för att fylla i Resedeklarationformuläret.:

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Nya Zeelandresor

 • Stora Nya Zeeland-resan

  En fantastisk rundresa i Nya Zeeland med upplever från norr till syd och inte minst ett besök i Sydney

  4,5
  • 4 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 79 998:–
  från Stockholm
 • Australien & Nya Zeeland

  Den ultimata resan till Australien och Nya Zeeland; Sydney, Uluru (Ayers Rock) och den röda Outback kryddat med naturupplevelser i världsklass i Nya Zeeland

  4,4
  • 2 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 99 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!