Pass och visum Nya Zeeland

Läs om pass, visum och inresetillstånd vid resor till Nya Zeeland.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader från avresedatum från Sverige. Skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass till Albatros Travel. Svenska medborgare behöver inte visum till Nya Zeeland för vistelser under 3 månader.

Senast 10 dagar innan avresa ska du söka om inresetillstånd på https://nzeta.immigration.govt.nz/

Det kostar ett mindre belopp – ca 12 NZD (New Zeeland Dollar) – som betalas med kreditkort. Godkännandet är giltligt i 2 år eller tills ditt ditt pass går ut om det sker innan de 2 åren.

Inresetillståndet kan även sökas via en app som laddas ner till Iphone (App Store) eller android mobiltelefon (via Google Play) och då kostar inresetillståndet ca 9 NZD.

Vänligen observera att samtidigt som du betalar för inresetillståndet kommer det att tas ut en avgift för IVL (International Visitor Consersvation and Tourism Levy) som går till bevarandet av den nyzeeländska naturen. IVL kostar ca 35 NZD.

Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.

Med besök i Sydney

Rundresa i Nya Zeeland

Naturupplevelser och kultur i särklass – Nya Zeeland från norr till söder. Med hamnrundfart och besök på operahuset i Sydney

  • 5 avgångar
  • 19 dagar
  • Från 49 998:–
från Köpenhamn