Pass och visum El Salvador

Farverigt byggeri i bjergbyen Apaneca

Läs mer om regler för pass och visum vid resor till El Salvador nedan.

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan från El Salvador. Det krävs inget visum till El Salvador för vistelser under 90 dagar. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du undersöker vad som gäller för just dig.

På några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.

Om du reser via USA på väg till eller från El Salvador måste du ha ett inresetillstånd i USA. Och om det bara är en kort mellanlandning. Läs mer om inresa till USA på www.albatros.se/praktisk/inreseregler-till-usa

Inresekrav till El Salvador

Det finns för närvarande inga krav om test eller bevis för färdigvaccination.

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt EU coronapass/covidbevis rekommenderar vi att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska via https://covidbevis.se/ och tar med det under hela resan.

Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via UDs sidor Sweden Abroad:

 

Centralamerika - från Panama till Guatemala

Följ med på en resa till Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras och Guatemala – stora naturupplevelser och fantastisk mayakultur.

4,5
  • 2 avgångar
  • 19 dagar
  • Från 54 998:–
från Stockholm