Pass och visum Panama

Bocas del Toro

Läs mer om pass och visum inför din resa till Panama här

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan från Panama. Det krävs inget visum till Panama för vistelser under 90 dagar. Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du undersöker vad som gäller för just dig.

På några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Panama

Alla resande måste fylla i ett inreseformulär som vi rekommenderar att du skriver ut.

Utöver detta formulär är det lite olika regler som gäller för inresa till Panama.

Om du är färdigvaccinerad behöver du ta ett giltigt covidintyg. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut dit EU covidintyg via https://covidbevis.se och har med det under hela resan.

Det krävs också intyg på reseförsäkring med skydd för läkar- och sjukhusvård samt isolering.

Vi rekommenderar att man kontrollerar sin försäkring innan avresa, eftersom inte alla reseförsäkringar gäller vid misstänkt smitta, endast om själva testet är positivt.

Gouda har reseförsäkringar som gäller under ovannämnda förhållanden och kan köpas fram till dagen före avresa.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller hos UD och Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskraven kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad här 

Inreseformulär

Före avresa från Sverige till Panama måste alla resande ha fyllt i ett inreseformulär.

Om man inte har fyllt i inreseformuläret riskerar man att bli avvisad på avreseflygplatsen. Skulle detta ske kommer resan inte att återbetalas.

Som resande är det ditt ansvar att se till att inreseformuläret blir ifyllt korrekt och i god tid innan avresa.

Klicka här för att fylla i formuläret:

https://viajes.panamadigital.gob.pa/

Centralamerika - från Panama till Guatemala

Följ med på en resa till Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras och Guatemala – stora naturupplevelser och fantastisk mayakultur.

4,5
  • 4 avgångar
  • 19 dagar
  • Från 54 998:–
från Stockholm