Pass och visum Albanien

Ruiner av den antika staden Apollonia i Durres

Läs om pass och visum vid resor till Albanien.

Ditt pass måste vara giltigt minst 3 månader efter hemresedatum från Albanien. Visum krävs inte för svenska medborgare som uppehåller sig mindre än 90 dagar i Albanien.

Om du inte är svensk medborgare ska du undersöka vilka regler som gäller för dig. Du ansvarar själv för att se till att alla resedokument är i sin ordning när du kommer till flygplatsen.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Albanien

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass/covidbevis, behöver du endast ta med dig detta intyg. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass/covidbevis på engelska via https://covidbevis.se/ och har det med på hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig via länken nedan. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad

Albanienresor

 • Ljumma höstvinder i Albanien

  Gemenskap och upplevelser från en annan värld

  4,3
  • 29-10-2022
  • 14 dagar
  • 13 498:–
  från Stockholm
 • Vårkänslor i Albanien

  Gemenskap och upplevelser från en annan värld

  4,5
  • 4 avgångar
  • 14 dagar
  • Från 14 998:–
  från Köpenhamn
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!