Pass och visum Israel

Läs om pass och visum vid resor till Israel.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Israel.

Det krävs inget visum för svenska medborgare till Israel för vistelser under 90 dagar, men på några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.

Du kan få problem vid inresan till Israel om du har stämplar i ditt pass från Syrien, Libanon, Iran eller Irak. Det kan resultera i att du blir förhörd innan du får ditt inresevisum.

Dessutom ska man vara på uppmärksam på att det både vid in- och utresa utförs en mycket noggrann säkerhetskontroll.  Ofta får man därför en del olika frågor innan man får sitt visum, det gäller även för dem som inte har ovan nämnda stämplar i passet. Vid avresan intervjuas alla resenärer av säkerhetspersonalen på flygplatsen och några resenärer brukar behöva gå igenom en extra säkerhetskontroll.

Efter resan till Israel ska man vara uppmärksam på att en del andra länder inte tillåter stämplar från Israel i passet.  Det gäller bland annat Syrien, Bahrain, Förenade Arabemiraten och en rad andra länder.

I tiden innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination, dock kan ändringar i dessa inreseregler ske ända fram till avgång varför det är viktigt att du håller dig uppdaterad både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de inblandade flygbolagens webbplatser, eftersom dessa kan ställa ytterligare krav på till exempel användning av typer av masker eller tester än inreselandet gör. Var dessutom medveten om eventuella transitländer och deras eventuella inresekrav, till exempel testning och registrering.

Samtidigt måste vi uppmärksamma att det alltid kommer att vara ditt eget ansvar att se till att du kan uppfylla de krav för inresa som kan gälla vid avresan och skulle du inte kunna göra detta resan kommer i princip att gå förlorad.

Ovanstående gäller alla, oavsett om du är vaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad.

Behörighetskrav för Israel

Om du är helvaccinerad och har ett giltigt coronapass behöver du bara ta med ditt coronapass. Om du tillfrågas måste du kunna uppvisa ditt vaccinationsintyg. Vi rekommenderar att du laddar ner och skriver ut ditt EU-coronapass på engelska via https://www.covidbevis.se/ och tar det med dig under hela resan.

Om du inte är helt vaccinerad kan du hitta de tillträdesbegränsningar som gäller för dig via UD. Tänk på att krav på provning och dokumentation kan ändras kontinuerligt och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via följande länk:

https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/#tests

Israel - Kanaans land

Upplev Jerusalem, Genesarets sjö, Nasaret, Tel Aviv och Döda havet. Med Västbanken, bl.a. Betlehem och Qumran

4,3
  • 12-02-2023
  • 8 dagar
  • 19 998:–
från Stockholm