Pass och visum Jordanien

Petra är ett av världens sju nya underverk

Läs om pass och visum vid resor till Jordanien.

Pass och visum Jordanien

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från dagen för hemkomsten från Jordanien. När du reser till Jordanien med Albatros ingår visum i resans pris. Allt du behöver göra är att ange dina passuppgifter här. Detta ska göras så snart som möjligt efter bokning och senast 30 dagar före avresa.

Vänligen notera vi korsar gränsen på resan ’Från Jerusalem till Petra’ n vid Wadi Araba Border.

Klicka här för att hämta Albatros vägledning till  deklarationsblankett:

https://documents.albatros-travel.com/se/vagledning_plf_Jordanien.pdf

Klicka här för att fylla i deklarationsblankett:

https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Om du inte är svensk medborgare kan det bli nödvändigt för dig att ansöka om visum i förväg på exempelvis den jordanska ambassaden i Berlin, eftersom inte alla nationaliteter kan få visum vid ankomst. Ansvaret och eventuella kostnader för detta åligger resenären själv, och resans pris reduceras inte.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt dokument med dig när du anländer till flygplatsen.

Behörighetskrav för Jordanien

Det finns inga begränsningar för resenärer till Jordanien men vi rekommenderar att du skriver ut ditt EU-coronapass på engelska via https://www.covidbevis.se och tar med dig det under hela resan, eftersom kraven kan ändras med kort varsel.

Det gäller endast för fullt vaccinerade resenärer – och om de inte är helt vaccinerade gäller andra restriktioner.

Eftersom nya regler kan införas med mycket kort varsel bör du hålla dig uppdaterad.

Du bör alltid följa lokala myndigheters instruktioner.

Läs mer och håll dig uppdaterad via regeringens hemsida här: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/storbritannien/reseinformation/ambassadens-reseinformation

Jordanien – från Petra till Döda Havet

Upplev det bästa av Jordanien. Petra, en av världens främsta människoskapade sevärdheter. Huvudstaden Amman, unika ökenlandskap och avkoppling vid Döda Havet.

4,5
  • 5 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 16 998:–
från Stockholm