Pass, visum och inresekrav Burma

Bagan, Burma

Läs om pass, visum och inresekrav vid resor till Burma.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Du ska själv söka visum via Burmas E-Visa-system. Det ska fyllas i på internet och kostar 50 USD, som betalas med kreditkort.

Vänligen följ den här länken: http://evisa.moip.gov.mm/NewApplication.aspx#

Om du vill läsa mer i vår vägledning kan du hitta den här: Instruktioner till visumansökan till Burma

  • När du har fyllt i och betalat visumet kommer du inom en timme få ett e-mail om att betalningen är godkänd.
  • Efter max 5 arbetsdagar kommer du att få en bekräftelse per e-post på att ditt visum är godkänt.

Vid ankomst till Burma är följande viktigt:

  • Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader
  • Du ska ha din returbiljett till flyget tillgänglig om myndigheterna vill se den
  • Skriv ut och ta med godkännandet av ditt visum

Tänk på att du kan bli avvisad på flygplatsen om du inte kan visa upp ett giltigt visum.

Inresekrav för Burma

Det ställs för närvarande inga speciella inresekrav på resande från Sverige.

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.