Pass och visum Indonesien

Sumatra

Läs om pass och visum vid resor till Indonesien.

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader från ditt hemkomstdatum i Indonesien. Svenska medborgare på turistresa får ett turistvisum vid inresa, vilket kostar 35 USD. Du får automatiskt en inresestämpel i ditt pass, vilket ger dig rätt till 30 dagars vistelse. Vid vistelser på mer än 30 dagar krävs visum, vilket du måste ansöka om innan avresa.

Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller då det är ditt ansvar att se till att du har korrekta och aktuella resedokument innan avresa.

På några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.


I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Indonesien

PeduliLindungi.png

Före avresan, ladda ner PeduliLindungi-appen och ha den på din telefon. Du måste skapa en profil i appen.

Ladda ner för iPhone
https://apps.apple.com/dk/app/pedulilindungi/id1504600374?

Ladda ner för Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telkom.tracencare&

Det finns inga inreserestriktioner för färdigvaccinerade resenärer från Sverige till Indonesien. Vid ankomst till Indonesien kommer din temperatur att tas och, om den är mer än 37,5 måste du ta ett PCR-test för egen räkning.

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt covidbevis/EU coronapass, rekommenderar vi att du hämtar och skriver ut detta på engelska via https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ och har med det under hela resan.

Resenärer behöver vid inresa i Indonesien uppvisa giltig reseförsäkring som täcker Covid-19-relaterad sjukvård, pass som är giltig i sex månader efter utresa och returbiljett. Inte alla reseförsäkringar täcker förmodad smitta, utan endast om man själv testar positivt.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig på Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad Indonesien. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad via UDs sida här: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%c3%b6r-svenska-medborgare/indonesien/reseinformation/covid-19-l%c3%a4gesbild-och-reseinformation/

 

Viktig information:
Med de Covid-19-restriktioner som gäller för närvarande i Indonesien, måste vi göra er uppmärksamma på att det är nödvändigt att vara vaccinerad mot Covid-19 för att kunna delta i våra resor till Indonesien. Om detta föranleder frågor, ber vi er att kontakta vår kundservice snarast möjligt.

Indonesien­resor

 • Essensen av Bali

  Rundresa och sol & bad på paradisön Bali

  4,3
  • 3 avgångar
  • 15 dagar
  • Från 21 998:–
  från Stockholm
 • Essensen av Bali med Komodo

  Det bästa av paradisön Bali med en avstickare till Komodo - ön med världens största varaner

  4,6
  • 11-10-2023
  • 15 dagar
  • 24 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!