Pass, visum och inresekrav Indonesien

Sumatra

Läs mer om resor till Indonesien.

Pass

När du reser med Albatros Travel måste ditt pass vara giltigt i minst 6 månader efter din hemresa. Detta krav gäller i det fall förändringar eller oförutsedda händelser inträffar under resan. Om du reser med ett pass som har mindre än 6 månaders giltighet sker detta på egen risk. Alla länder har sina egna regler för passets giltighet och dessa finns att se på Sweden abroads hemsida: https://www.swedenabroad.se

Barn måste ha ett eget pass oavsett ålder.

Om du inte är svensk medborgare måste du kontrollera vilka regler som gäller för dig. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt resedokument när du ankommer flygplatsen.

Visum

Svenska medborgare på turistresa får ett turistvisum vid inresa, vilket kostar 35 USD. Du får automatiskt en inresestämpel i ditt pass, vilket ger dig rätt till 30 dagars vistelse.

Vid vistelser på mer än 30 dagar krävs visum, vilket du måste ansöka om innan avresa.

Inreseregler til Indonesia

En `tulldeklaration` måste fyllas i när du anländer till Indonesien. Detta kan göras före avresa eller vid ankomst. Albatros rekommenderar att detta görs före avgång, eftersom mobildata kan krävas vid ankomst. Efter att formuläret är utfyllt får du en QR-kod, som antingen måste skrivas ut eller tas med i elektroniskt format(på mobil, i-pad).

Klicka här för att fylla i ´Tulldeklarationen´

Klicka här för att se vägledning till ´Tulldeklarationen´

Endast gällande för Bali, så har myndigheterna infört en inreseavgift som ska beskydda och bevara Balis vackra natur. Formuläret skal fyllas i och betalas innan ankomst. Vänligen se länk och vägledning nedanför.

Klicka här för att fylla i Love Bali;

Klicka här för att hitta vägledning till Love Bali;

Du kan löpande hålla dig informerad om inresekrav via Albatros inresecheck nedan eller via Utrikesdepartementets sida Sweden Abroad: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/

Var uppmärksam på att inresekrav kan ändras med kort varsel och att det i slutändan alltid är ditt ansvar att försäkra dig om att du möter de krav som ställs vid inresa, vid tidpunkten för avresa. Om du inte gör detta kan du gå miste om resan.

Albatros Inreseinformation

Med Albatros Inreseinformation kan du enkelt skaffa dig en överblick över vilka eventuella visumkrav och speciella inresekrav som gäller för din resedestination. Albatros Inreseinformation är framtaget i samarbete med Sherpa som erbjuder visumservice till resenärer från hela världen. Sherpa hjälper till, mot en administrationsavgift, med att söka e-visum till de länder där detta krävs. Var uppmärksam på att detta är en service du betalar extra för, och att det alltid går att söka e-visum direkt. Var också uppmärksam på att Albatros på utvalda destinationer hjälper till med gruppvisum eller ankomstvisum. Om detta är fallet, framgår det i ovanstående text.

Essensen av Bali

Rundresa och sol & bad på paradisön Bali

4,3
  • 31-10-2024
  • 15 dagar
  • 23 998:–
från Stockholm