Äkta safari med guldkant på Albatros egen camp i Kruger

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Albatros tar dig med på en äkta Big Five-safari i den sydafrikanska bushen, ledsagade av engelsktalande rangers och svensk reseledare.

Manyeleti är den enda privata koncessionen i Kruger som inte tillåter turister från övriga Kruger. Vi befinner oss helt enkelt mitt i bushen – ett fridfullt område där viltet kan leva ostört. Visst man se ”The Big Five” på andra platser, men det spännande samspelet vi upplever här är något helt speciellt. Vi bor bekvämt på Albatros egen camp Mantobeni, i stora safaritält med eget badrum och privata terrasser. Mantobeni bjuder på stor lounge, restaurant, bar och infinitypool med dricka tråg till elefanterna. Den här resan är endast för vuxna (inga barn under tolv år). Vi åker på safari i två stora landcruisers.

En förstklassig resa med max 18 deltagare med mycket kunniga engelsktalande rangers och svensk reseledare.

Ingen lång bussresa till campen, vi tar flyget sista biten. Resan bjuder också på vinprovning, champagne under bar himmel vid ett vattenhål, samt en heldagsutflykt längs Panorama-rutten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 9 dagar
Dag 1–2
Stockholm – Johannesburg – Hoedspruit. Vidare till Honeyguide Mantobeni Camp i Manyeleti Viltreservat i Krugerparken
Dag 3
Safariupplevelser i Manyeleti Viltreservat och vinprovning
Dag 4
Utflykt på den vackra och berömda Panoramaturen med ett stopp vid utsiktsplatsen God’s Window och ravinen Blyde River Canyon.
Dag 5
Safaridagar i Manyeleti Viltreservat. Besök i lokal by.
Dag 8
Manyeleti Viltreservat – Hoedspruit - Johannesburg. Hemresa
Dag 9
Hemkomst

Hotell

Honeyguide Mantobeni Camp

Mantobeni är en av Albatros Travels två egna camps i det här området och tar oss tillbaka i tiden till Hemingways Afrika. Mantobeni har 12 safaritält som består av stora, privata rum med eget bad och toalett. Från området vid swimmingpoolen har man utsikt över vattenhålet dit djuren kommer för att dricka.

Läs mer om Mantobeni på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1–2
Stockholm – Johannesburg – Hoedspruit. Vidare till Honeyguide Mantobeni Camp i Manyeleti Viltreservat i Krugerparken

Vi flyger från Stockholm sent på eftermiddagen till Johannesburg med en mellanlandning på vägen. Det serveras både middag och frukost på flyget. Vi landar i Johannesburg på förmiddagen och flyger raskt och bekvämt vidare till Hoedspruit. Där väntar oss en körsträcka på ca 1 timme innan vi är framme vid campen. (Endast för vuxna, inga barn under tolv år.) Beroende på vilken tid vi anländer kan vi vara ute på vår första safari redan idag.

Njut av den första natten i det vilda, där främmande dofter och bushens ljud vaggar dig till sömns.

Dag 3
Safariupplevelser i Manyeleti Viltreservat och vinprovning
Se elefanter i sin rätta miljö

Idag ska vi uppleva en äkta afrikansk safari när vi kör ut på upptäcktsfärd i Manyeleti Viltreservat, som ligger i provinsen Mpumalanga i ett område som populärt kallas Greater Kruger National Park. Ordet Manyeleti är shangaan och betyder ”Stjärnornas plats”, och det är värt att vända blicken uppåt när mörkret faller på, oavsett om man är en romantisk stjärnskådare eller intresserad av astronomi. Det är faktiskt svårt att låta bli.

Manyeleti utgör en liten del av Kruger National Park och grundades 1963. Under apartheid inhägnades området av det vita minoritetsstyret och var förbehållet den afrikanska befolkningen, vilket innebar få besökare. Därför är området fortfarande relativt vilt och oförstört. Idag är stängslen borttagna och viltet rör sig fritt fram och tillbaka men vägarna är inte sammankopplade vilket gör att Manyeleti är en fridfull och oförstörd del av Kruger. 

Hit kommer i princip bara gäster från områdets tre små lodger och camper, som totalt rymmer 100 personer när de är fullbokade – vilket skapar exklusiva safariförhållanden utan den trafikstockning som man ibland upplever i större parker.

Kruger och Manyeleti är relativt lågt belägna och är därför en helårsdestination med ganska varma och torra vintrar. Efter sommarregnen blir vegetationen dock ganska tät från maj-juni fram till den långa torrperioden då det mesta torkar bort. I själva Manyeleti finns det två uppdämda sjöar med gott om krokodiler, flodhästar, ett enastående fågelliv och många törstiga djur under torrperioden.

Under de kommande dagarna ska vi uppleva både morgon- och eftermiddagssafari samt gå ut på vandring i den vackra naturen. En så kallad morgonsafari börjar vanligtvis mycket tidigt, ofta vid solens uppgång. Det finns inte mycket som kan mäta sig med de kryddiga dofterna och den mycket speciella glöden över savannen på morgonen. Det är svalt och allt andas fred och ro, nu när nattens jakt och övriga aktiviteter är överståndna. Vi möter viltet vid vattenhålen, när djuren släcker sin törst. 

Erfarenhetsmässigt, så kommer vi innan denna safari är till ända att ha sett ett urval av Afrikas berömda och kända vilda djur, till exempel lejon, noshörning, gnu, kudu, vårtsvin, giraff, elefant och impala. Det finns ingen garanti för vad vi ser, när, eller var. Här är naturen mycket nära det man menar är det ursprungliga Afrika och vi måste inrätta oss efter perioder med tät och frodig vegetation och andra tider med uttorkad och vissen växtlighet. Den förstnämnda perioden är den vackraste, men djuren kan vara svåra att få syn på, medan den torra perioden inte är lika grön, men viltet kan å andra sidan inte riktigt gömma sig. Just ovissheten är en del av naturens charm, och gör en safari till en annorlunda och spännande upplevelse. När vi kommer tillbaka till vår lodge väntar en välförtjänt frukost.

På eftermiddagen dag 3 finns det möjlighet att delta i en vinprovning och smaka på några av de goda viner som Sydafrika är känt för. Du blir introducerad till ett urval av röda och vita viner i olika prisklasser.

En eftermiddagssafari börjar sent på dagen, när solen börjar att stå lågt och de varma färgerna präglar landskapet. Under vägen gör vi uppehåll så vi kan njuta av solnedgången och svalka oss med en kall drink, innan billyktorna tänds för kvällskörning. Det är en mycket speciell upplevelse när det södra halvklotets himmel fylls av stjärnor och nattens tusentals främmande ljud, och doften från Afrikas röda jord och savannens alla intryck sköljer över oss. Safari på kvällen och natten är en helt annan upplevelse än på morgonen. Det känns som om man är i en annan värld. När strålkastarnas vita ljus spelar över buskaget, reflekteras hundratals stora och små ögon – allt verkar helt plötsligt mycket nära. Något prasslar till i närheten; är det en flock gnuer eller har de hungriga lejoninnorna inlett nattens jakt?

Safarifordonen är öppna terränggående fordon, och det känns mäkta imponerande att befinna sig några få meter från en gigantisk elefant, för att inte tala om lejon eller noshörningar, utan ett säkert staket emellan. Men rovdjuren uppfattar inte en bil med passagerare som mat – som tur är!

Att åka på safari kan också bli ett kallt nöje, när mörkret faller på eller tidigt om morgonen. Det finns filtar i de öppna safaribilarna, men vi rekommenderar att du tar med dig en mössa och en tjock, vindtät vinterjacka eller en fleece.

Dag 4
Utflykt på den vackra och berömda Panoramaturen med ett stopp vid utsiktsplatsen God’s Window och ravinen Blyde River Canyon.
God's Window är verkligen underbart vackert

Efter frukost kör vi från campen in i provinsen Mpumalanga, som betyder ”platsen där solen går upp”.

Vi kör längs slingriga vägar i det kuperade landskapet på den berömda Panoramarutten som bjuder på det ena storslagna natursceneriet efter det andra. Vid God’s Window upplever vi en av världens vackraste utsiktspunkter (om vädret så tillåter) med fantastisk utsikt över lowveld-savannen, som ligger tusen meter snett nedanför den platå vi befinner oss på. Vi besöker också Three Rondavels och Bourke’s Luck Potholes, som är enastående klipplandskap, där våldsamma flodvirvlar har borrat djupa cylinderformade hål i den nakna klippan. Området har många fantastiska scenerier och om vi hinner se fler så gör vi det gärna. Programmet beror också lite på vädret och deltagarnas lust att vandra runt i de hisnande omgivningarna.

I dessa kuperade landskap förekommer det också ofta morgondimma som lättar fram på dagen, vilket vi försöker ta höjd för när dagen planeras på plats. Vi äter lunch under vägen.

Vi räknar med att vara tillbaka i Honeyguide Mantobeni sent på eftermiddagen. Var uppmärksam på att ordningen i dagsprogrammet kan komma att ändras. Panoramaturen är bäst i klart väder och vi är redo att byta runt på dagarna för att få den bästa turen.

Dag 5
Safaridagar i Manyeleti Viltreservat. Besök i lokal by.
Vi kommer tätt på de vilda djuren

De följande dagarna går också i safarins tecken och under de varma timmarna går det att koppla av vid poolen eller studera det spännande fågellivet omkring campen.

Efter morgonsafari och frukost, besöker vi ett av lokalsamhällena i området (detta sker endast en av dagarna), där Albatros har inlett ett stödjande projektsamarbete för att säkerställa att deras traditionella livsstil överlever på ett hållbart sätt i samspel med naturen. 

Här i byn får vi en inblick i deras vardagliga sysslor, besöker skolan, smakar på lokala specialiteter och möter kanske också byns överhuvud.

Du kan också följa med på en vandring en av dagarna om vädret tillåter, för att utforska naturen till fots i sällskap av en erfaren spårare (tracker) och en beväpnad ranger. På vandringen upplever du naturens många nyanser, som det enastående fågellivet kring floder och vattenhål, eller de mindre djuren som lever i och omkring träd och buskar samt under stenarna.

Dag 8
Manyeleti Viltreservat – Hoedspruit - Johannesburg. Hemresa

Vi måste tyvärr säga farväl till Honeyguide Mantobeni och Manyeleti Viltreservat och köra tillbaka till Hoedspruit och flyget vidare till Johannesburg där vi checkar in till vårt flyg tillbaka till Stockholm.

Dag 9
Hemkomst

Ankomst till Stockholm.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg t/r med mellanlandning
 • Flyg Johannesburg – Hoedspruit t/r
 • Safari och utflykter enl. program (alla safariturer)
 • Vinprovning
 • Sundowner under eftermiddags-safaris
 • Champagne sundowner under bar himmel vid vattenhål
 • Utflykt på Panoramaturen inklusive ”Gods window” 
 • Besök i lokal by
 • Inkvartering i delat dubbelrum på Mantobeni Camp
 • Helpension 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring / komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer, räkna med ca 350 kr
 • Eventuella extra arrangemang (extra safariturer à 250 rand)
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen.

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika:  http://www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika 

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Badsemester på Sun City Resort

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från 7 998:–
Njut av 4 dagars avkoppling på semesterparadiset Sun City Resort!

Efter några dagars safari kör vi till barnens paradis, Sun City Resort. Här kan du lata dig vid poolen, åka till Valley of the Waves – den underbara vattenparken med stora vågor och häftiga vattenrutschbanor – spela golf eller gå långa promenader i den vackra naturen. Du kan också få skönhetsbehandlingar eller åka på ännu mer safari.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Sun City Resort – Cabanas
Hotel Cabanas i Sun City Resort är ett trevligt och barnvänligt hotell. Här finns 24 standardrum med utsikt mot sjön, 120 standardrum, 32 familjerum med utsikt mot sjön, 201 familjerum och 3 rullstolsanpassade rum. Familjerum har en dubbelsäng samt en utfällbar bäddsoffa, lämplig för 2 vuxna och 2 mindre barn. Rummen är mindre, men moderna och praktiskt inredda. Alla rum har dusch. Man kan gå till det mesta från Cabanas, men det finns också gratis shuttle-bussar som kör runt på resorten.

Pris per person:
7 998:- SEK per person i delat dubbelrum på Cabanas
12 998:- SEK per person i enkelrum på Cabanas

Barnpris:
5 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/sun-city/


Sun City Resort – The Palace
The Palace är ett sofistikerat 5-stjärnigt hotell som har omdefinierat afrikansk lyx och elegans. Ingången till The Palace slår an tonen med sina intrikat målade tak, mosaikkonstverk och stoppade möbler. Samtliga lyxiga rum på hotellet ligger i gröna trädgårdar och har handgjorda möbler. Hotellet har två utomhuspooler och en privat gångbro till Valley of Waves.

Pris per person:
14 998:- SEK per person i delat dubbelrum på The Palace
25 998:- SEK per person i enkelrum på The Palace

Barnpris:
7 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/palace/

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Liknande resor