Amalfikusten med ljuvliga Scala och Ravello

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Bo i vykortsvackra Scala och utforska Ravello, Neapel och Pompeji

Ta chansen och följ med till Bella Italia Vi bor i den lilla orten Scala, som ligger på höglandet ovanför Amalfikusten, på gångavstånd till flera okända utflyktsmål.  Från hotellet kan vi njuta av utsikten över kändistäta Ravello, som under åren har lockat bland annat Greta Garbo, Winston Churchill och Jackie Kennedy. 

Amalfi ligger så nära att vi kan gå till fots – vi behöver med andra ord inte köra för att komma till resans mål. Här bor vi mitt i de vykortsvackra omgivningarna och har chansen att njuta av storslagna vyer och italiensk gästfrihet på ett familjeägt hotell.  

Dessutom hinner vi med ett besök i Neapel och känner historiens vingslag i Pompeji. 
 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst till Italien och buss till Scala
Dag 2 Vandring längs trapporna till Amalfi
Dag 3 Vandring längs stigar och trappor till Ravello
Dag 4 Utflykt till Neapel
Dag 5 Tid på egen hand och promenad i området för dem som vill
Dag 6 Utflykt till Pompeji
Dag 7 Hemresa

Hotell

Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio

 • Gratis WiFi
 • Utomhuspool
 • Luftkonditionering
 • Minibar (till extra kostnad)
 • Telefon
 • Privat badrum

Vi bor på detta trevliga trestjärniga hotell i Scala. Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio är vackert beläget vid bergssidan vid den charmiga bergsbyn Scala. Det fantastiska läget ger en vacker utsikt över dalen (Valle del Dragone), grannstaden Ravello och ut över havet. De tre hotellen ägs av samma familj och fungerar som ett hotell i tre olika byggnader, det är bara några minuters vacker gång mellan byggnaderna. Restaurang, terrass och poolområdet finns på Villa Giuseppina.

Hotellet startades av Signora Giuseppina som en gång i tiden började hyra ut rum till de som besökte Scala, och idag är det fortfarande ett familjeägt hotell som drivs av hennes döttrar och barnbarn. Det är många gäster som återkommer hit varje år, och det är inte svårt att förstå när man har upplevt den varma och härliga stämningen som finns här. 

Villa Giuseppina har ett stort poolområde med solterrasser samt en bar och en trevlig restaurang. Här kan man även njuta av en lunch med utsikt över det fantastiska området. Poolområdet kan nås via trapporna eller hissen. Alla rummen har minibar, luftkonditionering, tv, telefon och gratis wi-fi.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till Italien och buss till Scala
Scala by night

Vi anländer till flygplatsen och hämtas av en buss som tar oss till Scala där vi ska bo den kommande veckan. När vi har fått våra nycklar är det dags för en stadsvandring i Scala, så att vi kan börja bekanta oss med staden. Staden är inte så stor men vi besöker domkyrkan och promenerar runt för att få oss en uppfattning om staden. 

På kvällen serveras en god trerättersmiddag på Ristorante Villa Giuseppina.

Dag 2
Vandring längs trapporna till Amalfi
Positano ligger förtrollande vackert vid Amalfikusten

Efter frukosten tar vi trapporna ner till Amalfi, som ligger precis vid kusten. De två städerna är sammanlänkade av stigar och vandringen tar cirka en timme i långsamt tempo. Själva turen längs trapporna är en attraktion i sig, eftersom vi kommer nära lokalinvånarna och får ett förstahandintryck av varornas väg längs berget förr i tiden. Förr i tiden skedde all varutransport längs nätet av stigar och trappor som slingrar sig fram genom landskapet. Längs vägen passerar vi staden Pontone.

Vid ankomsten till Amalfi gör vi en stadsvandring där vi tittar på huvudgatan och de många vackra byggnaderna i den tidigare maritima republiken. Amalfi finns med på UNESCOs världsarvslista och var under flera århundraden en viktig maritim handelsstad i samhandeln mellan arabvärlden och Europa, då både siden och korn hämtades från städernas grannar runt Medelhavet.  Utflykten avslutas vid den vackra hamnpromenaden. Efter det har vi tid på egen hand i Amalfi, och vi tar oss tillbaka till Scala med lokalbussen på egen hand, allt eftersom vi känner att det är dags att återvända till hotellet. Den som vill ta lokalbussen tillbaka till hotellet får hjälp av reseledaren med biljettköp, busstider med mera. På kvällen äter vi en 3-rättersmiddag på Villa Giuseppina.

Om du inte önskar att vandra i trapporna från Scala till Amalfi hjälper reseledaren gärna till med att köpa biljetter till lokalbussen.

Väljer du denna lösningen möter du gruppen i Amalfi och deltar därefter i vandringen tillsammans med resten av gruppen.

Dag 3
Vandring längs stigar och trappor till Ravello
Ta trapporna ner till kusten

Efter frukost beger vi oss ut på ännu en vacker vandring på cirka 30 minuter när vi styr kosan mot Ravello, som har Amalfikustens kanske vackraste utsiktsplatser. Många av vykorten och turistbilderna vi ser från området är tagna just i Ravello, och när vi besöker staden förstår vi varför.  Vid ankomsten till Ravello tar reseledaren med oss på en stadsvandring under vilken vi får se flera av de omtalade utsiktsplatserna.

Stadens torg rymmer trevliga caféer och Ravello kan dessutom bjuda på två fantastiska romerska trädgårdar, Villa Rufolo och Villa Cimbrone. Villa Rufolo är den mest lättillgängliga eftersom ingången ligger precis vid stadens torg, medan Villa Cimbrone kräver en tio minuters vacker promenad från torget. Belöningen är den förmodligen vackraste utsikten över Amalfikusten - en utsikt som tar andan ur de flesta.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand och återigen väljer vi på egen hand om vi vill stanna kvar eller ta bussen tillbaka till Scala. Reseledaren finns naturligtvis behjälplig med busstider, busshållplatser och priser. Vi kan därför fritt välja mellan att tillbringa eftermiddagen i Ravello eller ta bussen tillbaka till Scala och avnjuta eftermiddagen med en drink eller en kaffe på hotellet. På kvällen sammanstrålar vi för en gemensam 3-rättersmiddag på hotellet.

Dag 4
Utflykt till Neapel
Napoli

Idag är det dags att uppleva andra delar av Campanien när vi ger oss ut på utflykt till storstaden Neapel. Vi hämtas med buss och kör över bergskedjan Monte Lattari mot Neapel. Vid ankomsten gör vi en rundtur med buss innan vi fortsätter till den gamla stadsdelen. Här kommer reseledaren att anordna en stadsvandring under vilken vi bland annat ser San Carlo-operan, Neapels största torg Piazza Plebiscito med den imponerande miniutgåvan av Pantheon, kungapalatset och andra imponerande byggnader. På vår vandring upplever vi även det spanska kvarteret, som är området som bland annat inspirerade Walt Disney till Lady och Lufsen. Här ser vi hur tvätten hänger mellan husväggarna i de smala gränderna och upplever den intensiva atmosfären som Neapel alltid bjuder på. Neapel rymmer många spännande stadsdelar och byggnader, och det var bland annat här man uppfann Pizza Margherita. Efter rundturen tar vi oss till fots till världens äldsta fungerande pizzeria från 1760, Pizzeria Brandi, som är Margherita-pizzans ursprungliga födelseplats. I slutet av vår utflykt till Neapel finns det tid att äta lunch på egen hand. Kanske kan det smaka med en pizza?

På eftermiddagen återvänder vi till Scala där i på kvällen ska avnjuta en god 3-rättersmiddag.

Dag 5
Tid på egen hand och promenad i området för dem som vill
Italiensk stemning

Efter några dagars spännande program kan alla som vill varva ner och njuta av de vackra omgivningarna. Dagen kan även läggas på andra delar av kusten, en god drink eller cappuccino på den lokala pizzerian eller bara njuta av omgivningarna. Reseledaren finns redo med förslag och idéer. Kanske vill du besöka Amalfi igen, göra en utflykt till ön Capri som beskrivs nedan eller kanske bara koppla av med en bra bok. Oavsett vilket finns reseledaren tillgänglig med förslag, tips och råd till hur ni får ut det mesta av dagen på egen hand. På kvällen anordnas en 3-rättersmiddag på Villa Giuseppina.

Capri på egen hand

Du har möjlighet att åka till ön Capri på egen hand. Det går att ta båten från de flesta orterna på Amalfikusten direkt till Capri. Själva båtturen är en upplevelse i sig eftersom Capri visar sig från en av sina absolut vackraste sidor just från sjösidan. Båten anländer till hamnen Marina Grande på Capri och härifrån är det lätt att ta sig vidare till Capri stad, där den som vill kan avnjuta ett svalkande glas vin på den berömda Piazetta. Härifrån kan man gå en vacker promenad på cirka 10 minuter för att besöka Kejsar

Augustus trädgård, varifrån vi bland annat har en vacker utsikt över Capris landmärke, klippformationerna i Faraglioni. Att rekommendera är även att ta buss eller linbana upp till Villa San Michele, som tillhörde den svenska läkaren och författaren Axel Mundte. Den som vill uppleva den geografiska höjdpunkten Monte Solari kan från Capri stad ta linbanan upp till toppen. Båtturen kostar cirka 40-45 euro (flera bolag och båtar) Det rekommenderas att man tar en traditionell båt på utfärden eftersom man kan ta sig upp i den friska luften på däck, och på förmiddagen badar Amalfikusten i sol. Reseledaren står givetvis redo att hjälpa till med båtbiljetter och tips för själva utflykten.

Dag 6
Utflykt till Pompeji
Kun en begrænset del af Pompei er udgravet

Efter frukost kan den som vill återigen delta i en extrautflykt tillsammans med reseledaren. Idag går turen till den gamla romerska staden Pompeji som år 79 e.Kr. täcktes av aska och pimpsten vid efter vulkanen Vesuvius överraskande utbrott. Utbrottet innebar att stora delar av Pompeji förblev någorlunda välbevarade under de enorma mängder aska som bildades från lavan, och de fleråriga utgrävningarna har lett till att vi idag bland annat har en unik inblick i hur man levde, bodde och åt för flera tusen år sedan. Vi besöker området tillsammans med en lokalguide och inträdet ingår i denna tillköpsutflykt. Efter besöket i Pompeji återvänder vi till Scala där vi äter en 3-rättersmeny på kvällen.

Dag 7
Hemresa

Efter frukost är det dags att checka ut från vårt trevliga hotell och vi kör till flygplatsen där flyget hem väntar.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm - Neapel t/r (med mellanlandning)
 • Busstransfer flygplatsen - Scala t/r
 • 6 övernattningar i Scala i delat dubbelrum
 • Halvpension (frukost och 3-rättersmiddag)
 • Tillgång till pool, solterrasser etc. på Villa Giuseppina
 • Utflykt till Pompeji (inkl. inträde och obligatorisk lokalguide)
 • Utflykt till Neapel
 • Stadsrundvandring i Scala
 • Vandring till Ravello
 • Vandring längs trapporna till Amalfi
 • Stadsrundvandring i Amalfi
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang och utflykter
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med cirka 10 euro) 
 • Personliga förnödenheter
 • Bussbiljett Amalfi till Scala (dag 2) och Ravello till Scala (dag 3) cirka 2 euro per sträcka
 • Utflykt till Capri, cirka 45 euro (utflykt på egen hand)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Måltider

Frukost och middag intas i hotellrestaurangen.

Väder

Med sin belägenhet i södra Italien har Sorrento ett klassiskt medelhavsväder. Det innebär att du får massor av värme och sol i september och att det börjar bli lite svalare i oktober. Under vår reseperiod undviker vi extrem sommarvärme medan det kan vara kallare än på sommaren.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Italien

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål:
www.albatros.se/resmal/europa/italien www.albatros.se/resmal/europa/italien

Handen på hjärtat

Information

I den här resan ingår en del vandringar längs stigar och trappor i området. Även om vandringarna inte kan anses som krävande rekommenderar vi inte att personer med gångbesvär deltar på resan.

Om du inte önskar att vandra i trapporna från Scala till Amalfi hjälper reseledaren gärna till med att köpa biljetter till lokalbussen.

Väljer du denna lösningen möter du gruppen i Amalfi och deltar därefter i vandringen tillsammans med resten av gruppen.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

ITRTR57CSE