Jakten på norrskenet

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

På spaning efter norrskenet – med Hurtigruten genom Lofoten, valsafari på Sommarøy och Ishavskatedralen i Tromsø

Norrskenets gröna, slingrande band över natthimlen är en oförglömlig syn. Tromsø och området runt staden är en av världens bästa platser för den som vill se det förtrollande naturfenomenet. När vi ska iväg i januari är vädret ofta stabilt och klart, och före vårdagjämning är norrskenet som starkast.

Vi kan inte hitta en bättre miljö för det gåtfulla ljuset, och dessutom har vi hela fyra nätter på oss att upptäcka det. Dagarna tillbringar vi med att utforska Nordnorge: Först ska vi med Hurtigruten genom Lofoten. Vi upplever den yttre kusten på Sommarøy, där himlen är ännu större. Här spejar vi efter valar och havsörnar, och den som vill kan åka hundsläde över det gnistrande vinterlandskapet. När mörkret faller hoppas vi på att få se norrskenet spela på den stjärnklara himlen.

Norr om polcirkeln väntar upplevelserna på dig!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norska kronor

Dagsprogram 5 dagar
Dag 1
Stockholm – Bodø. Ombordstigning och vidare med Hurtigruten genom Lofoten till Tromsø
Dag 2
Ankomst Tromsø. Stadsrundtur med Ishavskatedralen och Polarmuseet
Dag 3
Vidare till Sommarøy. På besök hos slädhundarna med möjlighet för utflykt med hundsläde och norrskenstur på kvällen
Dag 4
Sommarøy. Valsafari och eftermiddagen på egen hand
Dag 5
Tromsø och hemresa

Hotell

Clarion Collection Hotel Aurora

Hotellet ligger med fantastisk utsikt över hamnen i Tromsø på gångavstånd till några av Tromsøs största attraktioner, bland annat Ishavskatedralen. Hotellet har egen restaurang och bar. Dubbelrummen har eget bad/toalett, telefon och hårtork.

Se mer på www.clarionhotel.com/hotel-tromso-norway-NO086

Sommarøy Arctic Hotel

Hotellet ligger vackert i den vackra norska naturen, längst ute i skärgården mot det öppna havet. Hotellet har en egen restaurang, som serverar god mat på råvaror från det norska köket. Der finns ett bibliotek med en öppen spis som tänds på kvällarna, där man kan njuta av en kopp kaffe, te eller varm choklad, som finns att tillgå utan extra kostnad hela dagen. Hotellet har dessutom en bastu och en utomhusjacuzzi, som kan användas mot betalning. Dubbelrummen har eget bad och toalett, telefon och hårtork.

Se mer på http://sommaroy.no/

Hurtigruten

På Hurtigruten har vi valt att kryssa med de nya fartygen som alla har samma standard, men inredning, stil och design skiljer sig från fartyg till fartyg.

På den här resan med Hurtigruten ska vi kryssa med MS Nordlys, som byggdes 1994 och senare renoverades i maj 2019. Fartyget har plats till 622 passagerare och kan bjuda på spektakulär utsikt över det enastående norska kustlandskapet från panoramasalongen och man kan njuta av utsikten från utomhusjacuzzin på däck 6.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram vid bokning av utflyktspaketet

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Bodø. Ombordstigning och vidare med Hurtigruten genom Lofoten till Tromsø
På kryssning med Hurtigruten

Vi flyger från Stockholm med mellanlandning i Oslo och styr sedan kosan mot Bodø i Nordnorge. Vi tar oss direkt från flygplatsen till hamnen där Hurtigruten väntar på att ta oss med ut på en fantastisk resa längs den norska kusten. Vi åker över Vestfjorden till Lofotens branta och taggiga profil. Trots att de snötäckta bergen endast mäter 600 meter på höjden reser de sig vackert upp ur havet och skapar den perfekta bakgrunden för kvällens och nattens seglats.

Efter ombordstigningen äter vi lunch i fartygets trevliga restaurang. Eftermiddagen kan avnjutas i fartygets panoramalounge, som bjuder på en oförglömlig utsikt över det vackra vinterlandskapet på vår väg mot Stamsund och Svolvær på Lofoten. I Svolvaer har vi möjlighet att ta en kort promenad på fastlandet. Staden är Lofotens ”huvudstad” och handelscentrum. Här bor cirka 4 250 personer och orten är områdets största vad gäller fiske. Under natten passerar vi Hurtigrutens smalaste remsa i nordlig riktning, Raftsundet, och hoppas på att få en första glimt av norrskenet. Norrskenet är ett av naturens mest spektakulära fenomen, men du behöver inte sitta uppe hela natten och vänta. Fartyget meddelar passagerarna om det finns norrsken i sikte. Det finns dock inga garantier.

 

Dag 2
Ankomst Tromsø. Stadsrundtur med Ishavskatedralen och Polarmuseet
Ishavskatedralen i Tromsø

När vi vaknar på morgonen rör vi oss genom skärgården över Vågsfjorden mot Tromsø. På Hinnøyas nordöstra del ligger Harstad som är Hurtigrutens sista anhalt. Ön är Norges största och mest folkrika. På förmiddagen njuter vi av vår båtresa och utsikten över det vackra vinterlandskapet i Hurtigrutens sköna miljö. Vi anländer till Tromsø efter lunch. Staden är vackert belägen på ön Tromsøya, omgiven av pampiga fjälltoppar, fjordar och en fantastisk skärgård vid porten till Polarhavet 70 grader nord. Staden har varit utgångspunkt för bland annat Nansens och Amundsens expeditioner på Nordpolen.

Vi får höra mer om expeditionerna under vår promenad genom centrala Tromsø, där vi bland annat ska besöka Polarmuseet. Staden går även under namnet Nordens Paris, och förutom att vara Nordnorges största stad, är den även en viktig universitetsstad med ett rikt kulturliv och ett livligt restaurang- och caféutbud som nästan sätter en internationell prägel på staden. Efter stadsvandringen beger vi oss på en rundtur med buss och besöker bland annat Ishavskatedralen som är majestätiskt placerad vid inseglingen till staden. Den vackra kyrkans arkitektur symboliserar den mörka tiden och norrskenets skimmer på himlen.

Efter stadsrundturen kommer vi fram till vårt hotell som ligger på gångavstånd från hamnen, och stadens äldre del där vi hittar packhus och träbyggnader från 1830-talet. På kvällen äter vi middag på hotellet och hoppas att norrskenet visar sig trots stadens ljus.

Dag 3
Vidare till Sommarøy. På besök hos slädhundarna med möjlighet för utflykt med hundsläde och norrskenstur på kvällen
På utflykt med hundsläde

Idag får vi uppleva Nordnorges stora äventyr. Vi ska besöka slädhundarna och den som vill kan köpa till en utflykt med hundsläde: Känn kylan som biter i ansiktet och njut av stillheten som endast störs av hundarnas skällande. Efter frukost kör vi mot Sommarøy, en timmes bilresa från Tromsø, genom natursköna fjordar och kustnära landskap. Ön är med sina 261 invånare ett av områdets mest aktiva fiskesamhällen samtidigt som man underhåller sina traditionella fisketraditioner. Öborna har bidragit till en spännande dokumentärfilm på NRK, som skildrar ölivet från vinter till sommar.

Längs vägen stannar vi till vid en camp där ivriga husky-hundar väntar på att få sällskap. På campen berättar de om hundarna och kanske vi till och med kan få hålla en valp eller två? För den som har bokat utflykten med hundsläde blir det en kort introduktion till hundslädstekniken och sätter på oss overall, stövlar och vantar. Efter detta väntar ett vinteräventyr med hundsläde. En oförglömlig upplevelse som tar oss genom det snötäckta landskapet med utsikt över omkringliggande fjordar och fjälltoppar.

Vi äter en traditionell norsk lunch, en fisk- eller renköttssoppa i en mysig stuga och värmer oss vid brasan innan det är dags att lämna campen. Efter förmiddagens upplevelser kör vi till vårt hotell på Sommarøy. Eftermiddagen kan avnjutas i hotellets underbara omgivningar eller utnyttjas till att utforska Sommarøys vinterlandskap. Vi rekommenderar en promenad längs de vita korallstränderna som Sommarøy är känt för.

Efter middagen ger vi oss ut på jakt efter norrsken tillsammans med en lokal, norsktalande guide. Sommarøy är omgivet av öppet hav mot väster där norrskenet ofta syns, långt från stadens alla ljus, och är en av de bästa platserna för att observera norrskenet. Här är himlen stor och stjärnorna tydliga. Med andra ord den perfekta platsen för norrskenets skimrande föreställning (utflykten med hundsläde ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet). 

Dag 4
Sommarøy. Valsafari och eftermiddagen på egen hand
Vinterlandskap på Sommarøy

Efter frukost ska vi ut på valsafari. Det är en båttur som tar oss ut på havet runt Sommarøy och runt om de små holmarna och öarna i området.

Från november till början av februari rör sig stora sillstim utmed den norska kusten och med sillen kommer även de stora valarna. Här har vi goda möjligheter att se valar, bland annat späckhuggare på jakt efter sill, eller de stora puckel- och fenvalarna som precis som sillen följer sin mikroskopiska föda; krill. Men även det snöklädda kustlandskapet är en fantastisk syn med Norska havet i väster. Under utflykten finns det också möjlighet att uppleva fåglar som övervintrar längs Norges kust, eller se sälar nyfiket sticka upp huvudet ur havet. Men var beredd! De dyker oftast bara upp som hastigast innan de dyker ner i havet igen! Vi har också alla möjligheter att få se havsörn vid havsörnskolonin vid Hekkingen-fyren. Havsörnen är Europas största fågel med ett vingomfång på 2,44 meter. Det är en obeskrivlig upplevelse att få se de stora fåglarna glida elegant över himlen för att sedan störtdyka ner mot ett byte i havet.

Vi är tillbaka på land lagom till lunchen som serveras på hotellet. Maten på Sommarøy tillverkas av färska lokala råvaror så vi får chansen att provsmaka traditionell norsk mat, bland annat torrfisk och bär från sommarens skörd. På eftermiddagen kan vi koppla av eller besöka hotellets badhus, där den som vill även kan ta ett dopp i badhusets utomhusjacuzzi. Här kan du njuta av solnedgången, eller till och med av norrskenet!

Vid den här tiden på året, när mörkret vilar över norra Norge, (i Tromsøområdet från 25 november till 17 januari) är det inte riktigt så mörkt som många tror. Snön lyser upp området och mitt på dagen upplever vi den så kallade blå timmen, med ett helt fantastiskt ljus. Speciellt här ute vid kusten i yttre skärgården, blir ljuset om möjligt ännu pampigare under molnfria dagar.

Dag 5
Tromsø och hemresa

Vi äter frukost och kör till flygplatsen i Tromsø. Vi tar farväl av Nordnorge och dess fascinerande norrsken.

Vi mellanlandar i Oslo på vägen hem.

Utflykt med hundsläde

Det här den ultimata utflykten i Vinternorge för dig som vill uppleva ännu mer. Vi ska åka hundsläde med slädhundar i det vackra norska vinterlandskapet. Innan slädturen går igång får vi kort introduktion till hur det hela går till och vi får på oss overaller, stövlar och vantar. Sedan bär det av med vårt ivriga hundspann genom det snötäckta landskapet med utsikt över fjordar och bergstoppar. 

Utflykten leds av en norsktalande guide.

Väder och vind kan göra att utflykten måste ändras eller ställas in. Utflykten ska bokas och betalas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Pris: 1 198 kr per person

Norrsken

Norrsken – aurora borealis – är ett ljusfenomen på himlen som företrädesvis kan ses i jordens polarområden. Det finns även en variant i söder som kallas för sydsken, aurora australis. Norrsken är elektriskt laddade partiklar från solen som kommer in i atmosfären och dras mot den magnetiska nordpolen. Den största delen av norrskenet som vi kan se bildas drygt 10 mil över jordens yta. Det mesta av ljuset är grönt, men kan även ses i rött eller lila – en oförglömlig upplevelse.

Norrsken över Tromsø

Prisinformation

Tillägg för enkelhytt och enkelrum
Invändig enkelhytt: 1 848 kr
Tillägg för uppgradering av hytt

Uppgradering av dubbelhytt

 • Utvändig dubbelhytt: 598 kr per person

Uppgradering av enkelhytt

 • Utvändig enkelhytt: 2 448 kr
Priset inkluderar
• Skandinavisk reseledare från Albatros
• Lokal norsktalande guide på utflykterna
• Flyg Stockholm – Bodø och Tromsø – Stockholm med mellanlandning i Oslo
• Transport flygplatsen – Hurtigruten
• Stadsvandring och bussrundtur i Tromsø med entré till Ishavskatedralen och Polarmuseet dag 2
• Besök på husky-camp dag 3
• Norrskensutflykt på Sommarøy dag 3
• 2 timmars båttur i området runt Sommarøy dag 4
• 1 natt ombord på Hurtigruten i delad invändig hytt med bad/toalett
• 1 natt på Clarion Collection Aurora i Tromsø
• 2 nätter på Sommarøy Arctic Hotel
• Frukost alla dagar
• Lunch alla dagar
• Middag alla dagar
• Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
• Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris
• Gouda reseförsäkring/hemförsäkring
• Eventuella extra arrangemang
• Tillägg för enkelrum
• Dricks till lokalguider och chaufförer
• Personliga förnödenheter
• Administrationsavgift 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
• Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

OBS: Vid mellanlandning i Oslo på utresan ska bagaget checkas in i Oslo igen.

Hur är hytterna?

Alla hytter har eget badrum och toalett, en stol och ett litet bord.

Invändig hytt (mellan 5 och 10 m²)
Två enkelsängar, varav den ena är en bäddsoffa. Några av hytterna har våningssäng (övre och undre säng).

Utvändig hytt (mellan 5 och 13 m2) 
Två enkelsängar varav den ena är en bäddsoffa. Några av hytterna har våningssäng (övre och undre säng). Hytten har fönster eller fönsterglugg. Några av hytterna har begränsad eller ingen utsikt.

Vem kan delta?

För att kunna följa med på resan måste du vara fullt rörlig och kunna färdas i kuperad terräng utan hjälp, och dessutom ska du vilja uppleva naturen på dess egna villkor. Personer under 18 år måste resa i sällskap med målsman över 18 år.

Mer om Norge

Här kan du läsa lite mer om Norge:
www.albatros-travel.se/resmal/europa/norge
Att resa i Norge

Vädret

Tromsø ligger långt norrut. På vintern kan högsta temperatur vara så låg som -2 grader eller lägre, men understiger sällan -10 grader. Vädret är ganska stabilt under den här årstiden men kan skifta snabbt, och ett snöfall kan snabbt förvandlas till solsken. Tromsø är ett av Norges mest snörika områden, men mängden varierar från år till år.

Klädsel

En vinterkryssning i Norge kräver en varierad klädsel. Ljuset har kommit tillbaka men det är fortfarande vinter. På havet måste du ha varma och vattentäta kläder, mössa och vantar. Ta med kombinationskläder som långärmad ylletröja innerst, tröja eller fleece som mellanlager och vatten- och vindtät jacka ytterst. Tätt vävda fritidsbyxor som kan kombineras med ylleunderställ samt vattenavvisande och vindtäta överdragsbyxor. Kraftiga och halksäkra vandringskängor är perfekta för Hurtigruten och flygresan hem och ett par vinterstövlar är bra att ha i stadsmiljö och under naturvandringar.

Kikare

Ta gärna med en kikare.

Åksjuketabletter

Trots att vi rör oss nära kusten kan det bli sjögång. Sjösjukeplåster (Scopoderm eller liknande) fungerar helt eller delvis för de flesta. Åksjuketabletter som alternativ. Tänk på att sjösjuketabletter kan ha en dämpande effekt.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En härlig resa till en magnifik vinternatur En trevlig kombination av båt- och bussresa som gav en bra erfarenhet av Nordnorge och många fina upplevelser
Date published: 2024-02-12
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserik resa i vinterlandskap Omväxlande resa med kunnig reseledare
Date published: 2024-02-09
Rated 5 out of 5 by from Trots snöstorm och dåligt väder en bra resa. Mycket att se och göra och hundspannet var jättebra. Även om jag var yngst på resan med resten pensionärer så var det bra.
Date published: 2017-01-17
Rated 4 out of 5 by from Äventyr i nord Norge Möttes redan på Arlanda av pigg och serviceminded guide. Allt klaffade med flyg och hämtning med buss, extra tur i Bodö med engagerad bussförare. Hurtigrutten bjöd på fantastisk mat, säng och utsikt. Dessvärre var det dåligt väder så vi fick inte se allt vi hoppats på men hundslädesåkning var underbart härligt.
Date published: 2017-01-15
Rated 4 out of 5 by from Vinteräventyr i Nord-Norge En mycket trevlig resa annorlunda och trevliga upplevelser
Date published: 2017-01-11
Rated 3 out of 5 by from Fina naturupplevelser Fina naturupplevelser men tyvärr var inte vädergudarna på vår sida.
Date published: 2017-01-10
Rated 4 out of 5 by from En häftig upplevelse Resan var fantastisk. Vi fick se det som utlovades, norrsken, valar i mängd, hundar i mängd. Det var kallt, spec vid vildmarkscentrat där vi skulle åka hundspann. Vår reseledare Anna bjöd på sig själv och var oerhört positiv och trevlig Mycket upplevelser på kort tid.
Date published: 2016-01-26
Rated 5 out of 5 by from Häftig upplevelse på kort tid Trots trafikstörningar på flyget en mycket givande resa. Superbra reseledare.
Date published: 2016-01-24
 • y_2024, m_6, d_18, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_sv_SE, sid_NOROC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor