24 timmar i New York

Det är alltid rätt att vara i New York

Oberoende av tid på året eller dygnet finns det alltid ett oslagbart antal upplevelser som väntar runt hörnet. På många av Albatros rundresor i Nordamerika och våra kryssningar i Karibien har vi en dag på egen hand i The Big Apple. Men vad ska man välja i en stad med så mycket att välja mellan?

Se alla våra resor till New York och resten av USA

kl. 08:00 – Top of the Rock

Att åka upp i hissen till toppen av Rockefeller Plaza är något man bara måste göra om man har tid över i New York. Ta dig till allra översta våningen så har du helt obegränsad utsikt över Central Park, Empire State Building och alla de andra mäktiga skyskraporna. Inga fönsterrutor, inga stängsel stör utsikten. Här kan man njuta av soluppgång, solnedgång eller nattens glittrande ljus – du väljer själv vilken upplevelse och tid som passar dig bäst.
Utsikt över Central Park

kl. 10:30 – Gospel brunch på Ginny’s Supper Club

Vandra en trappa ner på svenske Marcus Samuelsson Red Rooster i Harlem så kommer du till Ginny’s. Stämningen tar besökarna tillbaka till 20-talets New York och här serveras en god brunch till fantastiskt medryckande gospel.

Brunch och gospel på Ginny's

kl. 12:00 – Ett glas mimosa i baren på Red Rooster

Gå en trappa upp och avsluta brunchen med ett glas mimosa (champagne med apelsinjuice) i baren på Red Rooster. Här spelas svängig live jazz de flesta söndagar och stämningen – och musiken – är härligt svängig.

Restaurang Red Rooster i Harlem

kl. 13:00 – Gå på Highline

Efter en stadig brunch är det skönt att röra på sig och en helt unik plats att göra det på är Highline. Det är en tidigare järnväg som har byggts om till en enastående park med en fantastisk blomsterprakt, smala björkalléer och svajande gräs. Ta tunnelbanan (eller taxi, det är betydligt billigare än hemma i Sverige) till West 34th Street (mellan 10th och 12th Avenue) och njut av den upphöjda utsikten över Chelsea och Meatpacking District.
Highline är en tidigare järnväg

kl. 14:00 – Eftermiddagskonst

När Highline tar slut vid Ganseevort Street tar du trappan ner och på höger sida har du Whitney Museum of American Art. Museet flyttade hit till helt nya lokaler som sent som i maj 2015. På Whitney hittar du modern amerikansk konst, främst från 1900- och 2000-talet.

Avsluta besöket med en fika i Whitneys raffinerade restaurang, Untitled, det har du förtjänat nu!

kl. 16:00 – Cykeltaxi genom Central Park

Börjar du bli trött i benen? Det är lätt hänt på storstadssemester. Då kan det vara skönt att kombinera upplevelser med avkoppling. Ta en cykeltaxi (pedicab) genom Central Park – eller kanske häst och vagn om du vill öppna upp plånboken lite mer. Lättast är att hoppa på vid Central Parks södra del, vid Central Park South mellan 5th och 6th Avenue. Det finns olika rutter genom parken och om du tycker priserna är för saftiga är det bara att pruta.
Upptack Central Park i cykeltaxi

kl. 18:00 – Kurr i magen?

Är du sugen på fisk och skaldjur får du inte missa italienska Esca (402 West/43rd St) och efter din Central Park-tur är det enkelt att ta sig hit. Hyllade kocken David Pasternack trollar fram mat som får de mest kräsna smaklökar att vattnas. Huvudrätterna kostar 200-300 kr, men tänk på att det dessutom ska betalas dricks.
Fantastiskt fisk på Esca

kl. 20:00 – Broadway-musikal

När man är i New York får man inte missa Broadway. Även om du inte är musikalfrälst, måste du i alla fall prova på en gång. Köp rabatterade biljetter till föreställningar samma dag hos TKTS mitt på Times Square.
Times Square

kl. 23:00 – Cocktails with a view

Om du orkar vara vaken lite till så har det blivit dags för en cocktail nu. På 230 FIFTH kan du njuta av utsikten över New Yorks både utomhus och inomhus och drinkarna går heller inte av för hackor.
Cocktail med utsikt över New York

USAresor

 • New York, New York - Start spreading the news!

  Bo 4-stjärnigt på Manhattan och utforska staden som aldrig sover: ”Start spreading the news, I'm leaving today. I want to be a part of it, New York, New York.”

  4,5
  • 01-09-2024
  • 7 dagar
  • 21 998:–
  från Stockholm
 • Road trip genom sydstaterna Texas & Louisiana

  Upplev en magisk resa ’on the road’ genom Texas och Louisiana, från JFK:s minnesmärke i Dallas till New Orleans svängiga jazz.

  • 09-09-2024
  • 10 dagar
  • 32 998:–
  från Stockholm
 • Solskensstaten Florida

  11 dagar med historia, sol, sommar och mängder av upplevelser i amerikanarnas favoritparadis: Solskensstaten Florida

  4
  • 19-10-2025
  • 11 dagar
  • 32 998:–
  från Stockholm
 • På upptäcktsfärd i Cascadia – Pacific Northwest

  En bildskön resa i nordvästra Nordamerika - från Seattle till Vancouver och Vancouver Island med fantastiska kustlandskap som resesällskap.

  4,2
  • 16-04-2025
  • 10 dagar
  • 37 498:–
  från Stockholm