Hippa Japan

Tokyo och det heliga berget Fuji
Här får du 5 skäl till varför du också ska besöka Japan

Besökare från hela världen reser till Japan för att uppleva landets extremt moderna kultur, som samtidigt är förankrad i hundraåriga traditioner.

Se alla våra resor till Japan

Traditionernas Japan

Varje land har naturligtvis sin egen enastående historia; Japans är bara mer fascinerande än genomsnittet. Här möter du kejsare, buddhistiska munkar, imperialism, jordskalv, ninjakrigare, atombomber, turbulent industrialisering, shintoreligion, shoguns och isolation från resten av världen. När du besöker Japan är historien närvarande i form av välbevarade borgar, museer och kejsarpalats. Men traditionerna lever även vidare i de kimonoklädda kvinnorna, taxichaufförernas vita handskar och i japanernas vardag, där böner och ritualer vid tempel och helgedomar är vanligt förekommande inslag.

Washoku – det japanska köket

Det är inte utan anledning att sushi har blivit världsberömt och en livrätt för både stora och små. Naturligtvis ska du provsmaka nigiri och norimaki när du ändå är här. Du kan prova på sushi i form av t.ex. chirashi, där fisk och grönsaker ligger på sushiriset i en skål och som man äter som en slags sallad. I det japanska köket, även kallat washoku, ingår även ramen – nudelsoppa med allt från kött till tång och ägg.  Det finns alltid en ramenrestaurang i närheten och om du slår dig ner kan du njuta av den varma soppan i sällskap med en japan som snabbt tar en soppa vid disken. Kanske du ska ha tempura – friterad fisk, räkor eller grönsaker – som tillbehör. Ta reda på vilka lokala specialiteter som finns i just det område du besöker, så får dina smaklökar en rundvisning i det japanska köket.

Resesäsong året runt

Japan kan besökas hela året. Våren med de blommande körsbärsträden är den absoluta högsäsongen och japanerna själva reser långväga ifrån för att stå under kronblad som långsamt dalar ner. Hösten bjuder ofta på behagliga temperaturer och vackra färger, men även sommaren och vintern är bra årstider att besöka Japan. Här får du landet lite mer för dig själv, eftersom det inte kommer så många andra turister.

Artighetskulturen

Det kan hända att du inte talar samma språk som japanerna, men de lyckas ändå alltid att välkomna dig som besökare.  Om det krävs att de ska rita in en vägbeskrivning eller en teckning för att förklara en meny så gör de det. Man står artigt i kö till buss och tåg, och varken trängs eller muttrar av irritation, oavsett hur många som väntar. Och finns det någon annanstans i världen där tågkontrollören avslutar sin kontroll med att respektfullt bocka innan hen lämnar tågkupén?

Moderna Japan

Miljonmetropoler med skyskrapor och blinkande neonreklam. Lustiga fyrkantiga bilar. Toaletter så avancerade att det behövs en manual för att ens kunna närma sig dem. Futuristiska snabbtåg och helautomatisk cykelparkering med robotarm. Det moderna Japan har varuhus på 7 våningar och underjordiska shoppingvärldar på de gigantiska tågstationerna. Om du älskar att shoppa blir du lycklig här. Vi lovar, du kan få allt! Elektronikbutikerna är stora som varuhus. Kläder kan köpas i alla prisklasser, både internationella och japanska märken. I specialbutiker hittar du allt från klistermärken och sirligt konsthantverk till kimonor och vintageklänningar.

Läs mer om Japan här:
Resor Japan – Fakta Japan – Klimat och väder Japan – Bilder Japan – Rundresor Japan

Japanresor

 • Japan - Solens rike

  Det nya och det gamla Japan – från moderna Tokyo till historiska Kyoto

  4,6
  • 3 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 29 998:–
  från Stockholm
 • Albatros stora Japanresa

  Enastående kulturresa till Östasiens gamla kejsarrike

  4,6
  • 13 avgångar
  • 13 dagar
  • Från 49 998:–
  från Stockholm
 • Den stora Japanodyssén

  Följ med Albatros på en stor Japanodyssé där livsnjutning och stora upplevelser i både tät- och glesbygd står i fokus.

  4,1
  • 2 avgångar
  • 15 dagar
  • Från 57 998:–
  från Stockholm
 • Sakurafestival i Japan

  Upplev körsbärsträden på den vackra Izu-halvön och Japans samtliga höjdpunkter – från det pulserande Tokyo till det historiska Hiroshima och Kyoto.

  4,5
  • 3 avgångar
  • 11 dagar
  • Från 34 998:–
  från Stockholm