En bildberättelse om en vecka på Albatros camp Khoka Moya

Det snabbaste djuret på savannen vässar klorna
I oktober 2015 vann Klaus Kronborg Albatros fototävling med en fantastisk bild av en grupp lejon som lagt ner en afrikansk buffel.

Klaus skriver:

"Manyeleti viltreservat i Kruger. Vi följde en flock lejon en dag strax före solnedgången och de kändes fredliga eftersom de verkade ha ätit under det senaste dygnet. Vid ett tillfälle gick en hord bufflar förbi på bara några hundra meters avstånd, och vi märkte hur lejonen helt plötsligt blev på sin vakt, för att sedan falla till ro igen och vi valde att köra vidare. Vi hann däremot bara köra några få hundra meter innan helvetet bröt loss och lejonen återigen var på jakt. Vi var tvungna att skynda oss därifrån. Precis när vi kom tillbaka till området hade lejonen lagt ner en buffel där den kämpade sitt livs kamp med en flock lejon hängande i strupen, och några av de andra bufflarna valde att bjuda upp till dans, men det hjälpte föga mot nio lejon."

Savannen är vacker och karg och det bästa med en safari är att man aldrig vet vad som kommer att utspela sig framför ögonen. Vi bad Klaus skicka lite fler bilder från sin safariresa som du kan avnjuta här tillsammans med vinterbilden.

Eller läs mer om Sydafrika och hitta din kommande resa här:
Safari i Sydafrika – Resor till Sydafrika – Rundresor i Sydafrika – Bilder från Sydafrika - Fakta om Sydafrika – Vaccination Sydafrika – Klimat och väder i Sydafrika – Karta över Sydafrika

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Tema om safari

Albatros har älskat Afrika och safari sedan 1986, då allting startade. Det gör vi fortfarande, för på safari kommer du på tu man hand med djuren på savannen och så kan du koppla av på campen när safarijeeparna står stilla. Läs mer här:

Artikel: 7 saker du (kanske) inte visste du om elefanten
Omdömen:
Vad tycker våra gäster om Big Five-safari i Krugerparken?
Fakta:
Fakta om Kruger nationalpark
Bildgalleri:
En bildberättelse om en vecka på Albatros camp Khoka Moya
Film:
Big Five-safari i Krugerparken
Artikel:
Khoka Moya - safari som det ska vara

Här kan du drömma dig bort till din safari