Kenya – Afrikas vilda savann

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Big Five-safari i nationalparkerna Samburu, Lake Nakuru och världsberömda Masai Mara

Kenya är solnedgångar över savannen. Skymningsljus på horisonten. Snötäckta bergstoppar och nästintill oändligt stora hjordar med vilda djur på vandring. På den här resan till Kenya besöker vi hela tre nationalparker: Samburu nationalpark där unika arter som giraffgasellen och somaliastrutsen trivs i den torra halvöknen, Lake Nakuru nationalpark med sina tiotusentals flamingor och världsberömda Masai Mara, som imponerar med sitt storviltsbestånd. Här spanar vi efter Big Five – elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. 

Vi bor på safarilodger med hög komfort som bjuder på vackra vyer över savannen, Nakurusjön och Masai Maras vidsträckta slätter och vilt. Resan bjuder på natursköna körsträckor, bland annat genom Kenyas högland, byar, The Great Rift Valley och vattenfallet Thomson’s Fall. 

Äventyret slutar i Nairobi där vi besöker Karen Blixens museum.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kenyansk shilling

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Nairobi. Övernattning på hotell i Nairobi
Dag 2
Vidare till Samburu nationalpark med en vacker åktur genom högland och små byar. Safari i Samburu
Dag 3
Safari i nationalparkerna Samburu och Buffalo Springs
Dag 4
Vidare till Lake Nakuru nationalpark med naturskön åktur inklusive ekvatorn och vattenfallet Thomson’s Fall. Eftermiddagssafari
Dag 5
Safariupplevelser i Lake Nakuru
Dag 6
Genom The Great Riff Valley till naturreservatet Masai Mara. Eftermiddagssafari
Dag 7–8
Safariupplevelser i Masai Mara
Dag 9
Genom The Great Riff Valley till Nairobi. Karen Blixens museum. Hemresa
Dag 10
Hemkomst

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
49 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Nairobi. Övernattning på hotell i Nairobi

Vi flyger från Stockholm med kurs mot Kenya. Vi byter flyg en gång till ett bekvämt ruttflyg som flyger oss direkt till Nairobi. Måltider, drycker och underhållning ombord ingår i resans pris.

När vi har klarat av inreseformaliteterna träffar vi vår reseledare och chaufför och kör vill vårt hotell i Nairobi där vi har en övernattning.

Dag 2
Vidare till Samburu nationalpark med en vacker åktur genom högland och små byar. Safari i Samburu

Efter en god natts sömn och frukost lämnar vi Nairobi och styr kosan mot Samburu nationalpark. Vi beger oss norrut genom det frodiga höglandet med skogsplantager, ananasplantager och små byar, och trots dammet och de gropiga vägarna får vi en vacker och omväxlande tur till vår slutdestination väster om Mount Kenya. Vi kör genom flera områden där stamfolken boraner, samburur, rendiller, somalier och meruer bor samt det färgstarka turkanafolket som vanligtvis bor runt Turkanasjön. På vägen till Isiolo, där asfaltvägen tar slut, tar vi en paus från de guppiga vägarna och avnjuter en god lunch på en restaurang.

Redan när vi kör in i Samburu börjar safarin och när vi kommer fram till vår lodge har vi förmodligen redan hunnit se flera djur. Vi checkar in på Samburu Sopa Lodge där vi ska bo i två nätter. Efter det intar vi middag i restaurangen som ligger längs floden. Den som har en ficklampa kan förmodligen lyckas få se ett par röda krokodilögon i nattens mörker.

Dag 3
Safari i nationalparkerna Samburu och Buffalo Springs
Samburu nationalpark

Nationalparkerna Samburu och Buffalo Springs ligger i den storslagna och bistra norra halvöknen. Här bildar de karakteristiska plattkronade paraplyakaciorna vackra siluetter mot den blå himlen.

I det här området ser vi förmodligen några av de djur som acklimatiserat sig till den torra miljön, och som inte finns längre söderut i de klassiska safariområdena. Det gäller grevyzebra, nätgiraff, oryxantilop, somalistruts och giraffgasell. Vi kommer också att hålla utkik efter lejon och elefanter som ofta ses i väldigt stora flockar på upp till 50 stycken och andra klassiska savanndjur.

Lodgen är byggd ovanpå upphöjd mark, vilket ger panoramautsikt över de avlägsna Samburu Hills på ena sidan och El Ndonyo Keri - Samburu-namnet för Mount Kenya - på den andra.

I de varma eftermiddagstimmarna mellan safariturerna äter vi lunch och kopplar av på lodgen.

Dag 4
Vidare till Lake Nakuru nationalpark med naturskön åktur inklusive ekvatorn och vattenfallet Thomson’s Fall. Eftermiddagssafari
Vi stannar till vid ekvatorn och vattenfallet Thomson’s Falls

Vi lämnar det torra och norra landskapet för att återigen röra oss norr om Abderdareskogarna mot Rift Valley. Längs vägen stannar vi vid ekvatorn och vattenfallet Thomson’s Falls där vi kan njuta av utsikten och sträcka på benen innan vi tar oss den sista sträckan till Lake Nakuru nationalpark.

Med lite tur får vi syn på de rosa flamingor samlas vid sodasjön, där de äter alger och krabbdjur. Förutom flamingos finns här även pelikaner, skarvar, skedstorkar och många mindre vadfåglar. De stora akaciaskogarna runt sjön är hemvist åt bufflar, vattenbock, impala och andra antiloper. På sluttningarna, under de vackra kandelaberträden, gömmer sig leoparderna och om vi har tur får vi se dem under de sena eftermiddagstimmarna. Lake Nakuru är en av de bästa platserna för att uppleva svart och vit noshörning i Östafrika samt den utrotningshotade Rothschildgiraffen.

Vi kommer fram till Lake Nakuru Sopa Lodge som är en underbar lodge med en fantastisk utsikt.

Dag 5
Safariupplevelser i Lake Nakuru

Vi ger oss ut på en morgonsafari och en eftermiddagssafari nu när viltbeståndet är som mest aktivt.

Dag 6
Genom The Great Riff Valley till naturreservatet Masai Mara. Eftermiddagssafari

Efter frukost lämnar vi Nakuru nationalpark och kör genom The Great Rift Valley, den stora gravsänkan i Östafrika. Dagens mål är de viltrika Masai Mara-slätterna i sydvästra Kenya. Vi har en lång och spännande åktur framför oss.

Efter cirka fyra till fem timmars körning (beroende på omständigheterna) kommer vi fram till Masai Mara som kommer att utgöra vår bas de kommande tre nätterna. Lodgen ligger i ett av de mest viltrika områdena i hela Masai Maria, och i motsats till många andra av parkens områden är platsen perfekt för de riktigt stora djurupplevelserna.

Själva resan till hjärtat av Masai Mara är i sig en lång safari där vi med jämna mellanrum stöter på vilda djurflockar. Lodgen har ett pampigt utomhusområde med en gångbro som leder till ett litet sumpområde och slutar vid ett vattenhål, som med jämna mellanrum besöks av de vilda djuren.

Masai Mara är ett världsberömt naturområde som består av det nationella viltreservatet Masai Mara och angränsande Masailand. Det avgränsas av åsen Oloololo i nordväst, av Tanzania i sydväst, av de torra buskområdena och The Great Rift Valley i sydöst och ett av de växande markområdena i öster mellan reservatet och masaihuvudstaden Narok.

Masai Mara kännetecknas av vattenrika floder och nederbörd fördelad över hela året, och långvariga, förödande torrperioder är unika. Här hittar man ett väldigt stort viltbestånd hela året vilket gör området till det mest populära safariresmålet i Kenya.

Från början av juli börjar över en miljon gnuer och zebror att korsa Marafloden för att äta av det frodiga gräset i Masai Mara. I oktober/november vandrar djuren åter söderut mot Tanzania oh Serengeti där regnperioden har börjat och friskt gräs väntar.

Lejonfamiljerna är spridda över hela Masai Mara och stora elefantflockar vandrar nära skog och vatten, där de alltid kan hitta föda. Savannens snabbaste springare, geparden, hittar dagligen sitt byte bland framför allt Thompson-gasellerna. De ses ofta på långt håll eftersom de håller till på de öppna grässlätterna och jagar i dagsljus.

Masai Mara har under de sista hundra åren ändrat karaktär från öppet gräslandskap till tät, ogästvänlig buskstäpp full av tsetseflugor. Idag är den däremot återigen förvandlad till öppet stäppland. Några ser med stor oro hur savannträden försvinner med en hastighet på 8 procent varje år, delvis till följd av elefanternas stora betesbehov. Å andra sidan är kombinationen av galleriskog längs floderna, sumpmarker och öppet gräslandskap perfekt när man tänker på den stora artrikedom som kan upplevas på den här turen.

Det råder inga tvivel om att Masa Maria är platsen där man har störst möjlighet att se de flesta av savannens karakteristiska arter på den kortaste tiden. Bland de här arterna återfinns elefant, buffel, giraff, zebra, lejon, leopard, gepard, hyena, krokodil, flodhäst, noshörning, elandantilop, vattenbock, impala, topiantilop och grants- och Thompson-gaseller. Bland fåglarna kan nämnas kamörn, rovörn, gycklarörn, flodörn, de flesta stora griparterna, struts, sekreterarfågel och koritrapp.

I Masai Mara kan man vara säker på att få några oförglömliga naturupplevelser oavsett när på året man kommer dit.

Dag 7–8
Safariupplevelser i Masai Mara
På safari i Masai Mara

Vi kommer att göra två safariutflykter per dag när viltbeståndet är som mest aktivt under de tidiga morgontimmarna och de sena eftermiddagstimmarna. Och en av dagarna tar vi med oss lunchen och beger oss på heldagssafari för att kunna ta oss runt i det vackra området. Campens centrala placering gör det enkelt för oss att ta oss runt i de flesta hörn av reservatet så att vi får rikligt med storslagna viltupplevelser.

Dag 9
Genom The Great Riff Valley till Nairobi. Karen Blixens museum. Hemresa
Karen Blixens museum och farm

Efter frukost kör vi tillbaka till Nairobi. Längs vägen korsar vi återigen The Great Rift Valley med dess många vackra vulkaner. I Nairobi äter vi lunch på restaurang Karen Blixen Coffee Garden som ligger nära Karen Blixens museum och farm, och vi besöker museet.

Efter det kör vi till flygplatsen och påbörjar vår hemresa.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 49 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
6 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Nairobi t/r med mellanlandning
 • Safari och utflykter enligt program
 • Helpension dag 2-9
 • 1 hotellövernattning i delat dubbelrum i Nairobi
 • 2 hotellnätter i delat dubbelrum på Samburu Sopa Lodge
 • 2 hotellnätter i delat dubbelrum på Lake Nakuru Sopa Lodge
 • 3 nätter i delat dubbelrum i Masai Mara på Zebra Plains Mara Camp
 • Safari i minibussar med max 6 personer och fönsterplats åt alla
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Angående resväska rekommenderar vi att man tar med mjuka resväskor (softcase) och inte hårda (hardcase) då dessa är lättare att packa i fordonet vi använder oss av för att köra runt.

Plastpåsar

Vi vill göra er uppmärksamma på att myndigheterna i Tanzania och Kenya nyligen har antagit en lag som förbjuder införsel och användning av plastpåsar. I och med detta får man inte ta med plastpåsar till landet, och detta gäller även de vanliga tax-free plastpåsarna som man får vid köp på flygplatser. Vi rekommenderar därför att man tar med en tygpåse eller liknande om man planerar att köpa något på flygplatsen.

När vi ankommer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya ska man lämna tax-free plastpåsen – det finns stora containrar där man gör detta – och lägga över era taxi-free varor i den medhavda tygpåsen. 

Eftersom lagen förbjuder införsel och användning av plastpåsar är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i sitt bagage. Detta gäller ALL användning av plastpåsar, och man riskerar stora böter om man bryter mot denna lag.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Kenya

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad och mycket mer:
www.albatros.se/resmal/afrika/kenya

Läs också vår berättelse om ett familjeäventyr i Kenya

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa i Kenya

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 10 998:–
Lyxig badsemester vid Indiska oceanen

Förläng din safariresa i Kenya på läckra Leopard Beach Resort & Spa på Diani Beach – Kenyas bästa och mest exotiska strand. Förutom de långa palmkantade sandstränderna kan man ägna sig åt en mängd utflykter och aktiviteter. Du kan spela golf, besöka en traditionell kenyansk by, eller vad sägs om safari med Indiska oceanen i kulissen?
Se alla utflyktsmöjligheter här: Utflykter och aktiviteter på
Leopard Beach Resort & Spa

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Leopard Beach Resort & Spa är ett förstklassigt resort som är byggt i vit, arabisk kuststil direkt på stranden. I det stora parkområdet finns flera swimmingpooler både på strand- och landsidan. Resorten har två sportscenter där man kan träna tennis, styrketräna, spela squash, dyka, windsurfa, fiska och mycket mer. Dessutom ligger här ett stort gym och wellnesscenter.
Läs mer om resortet på
 www.leopardbeachresort.com

Pris
10 998 kr per person i delat dubbel-standardrum (Superior Balcony)
11 998 kr per person i delat dubbelrum (Deluxe Terrace)
Enkelrum
12 498 kr i enkel-standardrum (Superior Balcony)
13 698 kr i enkelrum (Deluxe Terrace)

Priset inkluderar
 • Flyg Nairobi – Mombasa t/r
 • Transport mellan flygplats och resort
 • Boende i delat dubbelrum på Leopard Beach Resort & Spa
 • Halvpension (frukost och middag)
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum.

Rated 5 out of 5 by from En resa för livet Tänk att få byta ut novembermörkret och kylan i Sverige mot ett tropiskt klimat i Kenya. Dessutom i kombination med ett mångfaldigt djurliv och en kultur som fortfarande lever. Dofter och smaker du tidigare bara kunnat drömma om. Efter en lång flygresa från Stockholm mötte vår Albatros-guide Sofie upp i Nairobi, där vi placerades ut i fyra safari-jeepar, de bilar som under vår tid i centrala Kenya skulle ta oss runt till de olika reservat vi skulle besöka. Dessa fordon framfördes av fyra högutbildade lokalguider med inriktning på Kenyas djur och naturliv. Vi började med en övernattning i Nairobi innan det äntligen var dags att starta vårt äventyr i ottan dagen efter. Med kikare och kamera i handen började den långa färden nordost upp till Samburu, som var vårt första reservat att uppleva. Vi hann runda ett molnigt Mount Kenya på hög höjd med fantastiska vyer innan vi kom fram till vår första resort. Här rann en flod rik på krokodiler utanför vårt boende. Jag lovar, vi blev inte lottlösa. Djurlivet var rikt och varierande på våra safari, maten vällagad och smakrik, så även dofterna. Två dagar senare fortsatte vi vidare till nästa stopp som var Lake Nakuru, sydväst om Samburu. Här var klimatet betydligt svalare och den varma jackan plockades fram tidiga mornar och sena kvällar. Även här stannade vi två nätter med morgon och eftermiddags-safari. Utflykterna bjöd på en rik växtlighet, ett rikt fågelliv, samt ett varierande djurliv. Boendet låg högt och hade ett otroligt panoramafönster som vätte ut mot en vacker solnedgång där bufflarna gick och betade. Vårt sista utflyktsmål var det enorma naturreservatet Masai Mara, som ligger i sydvästa delen av Kenya och sträcker sig in i Tanzania. Här vandrade hjordar med tio tusentals gnuer, enorma hjordar av zebror, impalas, elefanter, giraffer m.m. Rovfåglarna var många och utanför våra bungalows badade flodhästar när vårtsvinen kom för att dricka vatten på eftermiddagarna. Vår resa hade nu fullbordats med "Big five" och mer därtill. Efter tre fantastiska nätter på denna underbara resort som är placerad mitt i Kenyas vackra natur, var det dags att återvänd till Nairobi igen för att ta flyget till Sverige. Det var ett mycket nöjt gäng som tog farväl av den afrikanska värmen för att återvända till norden.
Date published: 2018-12-13
Rated 5 out of 5 by from En drömresa för djurälskaren En drömresa för den som gillar djur och natur. Vi fick se så många spännande djur och möta så många vänliga människor.
Date published: 2018-12-04
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk safari i Kenya. Resan var verkligen fantastisk! Spännande, lärorik och fylld av upplevelser! Vi önskade visserligen att vi haft njurbälte i jeeparna när vi studsade omkring på savannen, men det mesta var ren njutning! Avslutningsdagarna vid Indiska oceanen i lyxigt boende var också helt perfekta!
Date published: 2018-12-03
Rated 5 out of 5 by from Många upplevelser på savannen Det var en blandning av safariupplevelser Samburu med busksavann och och en trevlig lodge, Lake Nakuru med sin blandning av skog o grässavann och den fina Nakuru lodgen uppe på berget, och flamingon och tillslut Masaai Mara grässavann med det typiska böljande landskapet som kändes som man kunde se hur långt som helst. Det var en fantastisk resa med våra chaufförers goda kunskaper om djuren och landskap. Allt tillrättalagt med vår reseledare Sofie som umgicks med oss hela tiden. Och fördelade sin tid mellan bilarna 4 st Landcruiser som vårt resesällskap hade att tillgå 22 personer blandat med norrmän o svenskar vilket fungerade mycket bra.
Date published: 2018-12-03
Rated 4 out of 5 by from Äventyrsresa med fantastiska upplevelser Med kunniga duktiga trevliga guider , engagerat intresse av våra upplevelser
Date published: 2018-12-01
Rated 5 out of 5 by from En variationsrik resa Att få uppleva de vilda djuren alldeles invid boendet. Flodhästar och krokodiler som närmsta grannar
Date published: 2018-11-28
 • y_2024, m_4, d_22, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_KERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor