Sommarresa till Wien med La Traviata

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Open-air-festival med La Traviata i Klosterneuburg och kunglig prakt i Wien med Schönbrunn, Wienerwald och middag i Grinzing

Tänk dig en ljuvligt varm sommarkväll i det anrika klostret Klosterneuburg, strax utanför Wien. Luften fylls av tonerna till Giuseppe Verdis fantastiska opera La Traviata. Akustiken här inne på klostrets innergård är oslagbar och det är en enastående upplevelse att njuta av opera just här.

Men den här resan bjuder inte bara på musik, utan även på kultur, historia och österrikisk gastronomi: Vi besöker Schönbrunn, tar en titt på Stephansdomen och Wiens andra sevärdheter. Vi tar oss ut till Wienerwald med klostret Heiligenkreuz; som en gång i tiden tog världen med storm med sin gregorianska körsång, provsmakar viner i traditionell vinkällare och njuter av en kväll med sann heuriger-stämning i Grinzing. Dessutom finns det gott om tid att utforska Wien på egen hand.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Wien. Panoramasightseeing och tid på egen hand
Dag 2 Stadsrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing
Dag 3 Stadsvandring genom centrala Wien. Tid på egen hand. La Traviata i Klosterneuberg
Dag 4 Utflykt till Wienerwald med klostret Heiligenkreuz. Besök i Seegrotte Hinterbrühl. Kurorten Baden, vinprovning och schnitzelmiddag
Dag 5 Tid på egen hand. Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Wien. Panoramasightseeing och tid på egen hand Ca 35 km
Stephansdomen

Vi kommer fram till Wien på förmiddagen och vi utnyttjar tiden till att se litet av staden från bussen och är framme på hotellet vid lunchtid. Sedan har vi tid att finna sig till rätta, gå en tur in till centrum (ca 2 km), eller äta en god lunch och ta det lugnt i Belvedere-parken eller stadsparken.

Eller kanske du hellre vill besöka ett av stadens museer, som till exempel Gustav Klimt-samlingen på Belvedere-slottet, äta Sachertorte på Café Sacher eller njuta av en rejäl wienerschnitzel hos Figlmüller.

Middag på hotellet.

Dag 2
Stadsrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing Ca 20 km
Schönbrunn-slottet

Slottet Schönbrunn är den mest besökta sevärdheten i Wien och här är det alltid massor av människor som kommer för att se slottet, uppleva en av de många konserterna som arrangeras här eller för att strosa i den vackra slottsparken. Schönbrunn byggdes som ett sommarslott för den kungliga familjen och därmed habsburgarna. Den mest kända av slottets invånare är tveklöst kejsarinnan Maria Teresa, som fick inte mindre än 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans Sissi (Elisabeth av Österrike). En för historien viktig person var ärkehertigen och kronprins Franz Ferdinand av Österrike, som blev skjuten 28 juni 1914, vilket blev starten på första världskriget och kejsarrikets fall.

Efter detta besök fortsätter vi vår utflykt och vi tillbringar resten av förmiddagen och en del av eftermiddagen med att se närmare på vad Wien har att erbjuda utanför stadens centrum. Vi kommer bland annat förbi stadsoperan, Hofburg, museikvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet och Hundertwasserhaus. Vi avslutar stadsrundturen med att passera Prater med det berömda pariserhjulet Riesenrad från 1897, som odödliggjordes i Orson Welles film ”Den tredje mannen”, samt UNO City, som är en av FN:s fyra högkvarter där bland annat narkotikakontroll och kriminalitet hanteras.

På kvällen njuter vi av en traditionell middag på en av de lokala heurigere (ett traditionellt värdshus som serverar det senaste årets vin) i Grinzing. Här smakar vi på den berömda Grüner Veltliner från området och lyssnar på lokal österrikisk folkmusik, ett måste vid ett heuriger-besök.

Dag 3
Stadsvandring genom centrala Wien. Tid på egen hand. La Traviata i Klosterneuberg Ca 25 km
Klosterneuburg har 900-åriga anor

Vi tillbringar förmiddagen med att uppleva charmen i centrala Wiens. Detta gör vi i sällskap med en kunnig lokalguide, som visar oss både de kända och okända sidorna av staden. Vi kommer bland annat se stadsoperan, Stephansdom, Hofburg och museikvarteret.

Eftermiddagen är fri att disponera som man själv önskar innan vi kör till Klosterneuburg för att äta middag på en lokal restaurang. Efter middagen hittar vi våra platser på den inre gårdsplanen Kaiserhof i det mäktiga klostret Klosterneuburg. Här ska vi njuta av en av Giuseppe Verdis mest romantiska och vackra operor, nämligen La Traviata. Den komponerades 1853 och hade premiär på La Fenice i Venedig, då utan framgång och under namnet Violetta. Efter namnbytet till La Traviata tog den Europa med storm och är idag en av de mest älskade operor. La Traviatas handling följer romanen Kameliadamen, vilken skrevs av Alexandre Dumas den yngre. Historien utspelar sig i Paris där den prostituerade Violetta förälskar sig i Alfredo, och önskar att skapa sig en ny tillvaro med honom. Men detta kommer att förstöra och ödelägga Alfredos familj, och historien får ett vemodigt slut.

Dag 4
Utflykt till Wienerwald med klostret Heiligenkreuz. Besök i Seegrotte Hinterbrühl. Kurorten Baden, vinprovning och schnitzelmiddag Ca 90 km
Klostret Heiligenkreuz från 1193

Idag tar vi oss ut till Wienerwald, ett stort skogsområde sydväst om Wien. Vi är bara 30-40 km från Wien, och mitt i detta vackra skogsområde ligger klostret Heiligenkreuz ifrån 1193. Eftersom Cistercienserorden dyrkade tystnad och stillhet byggdes klostret djupt inne i skogen. Idag är det fortfarande omkring 80 munkar i klostret, vilka revolutionerade världen med deras georgianska körsång som utgavs på CD och toppade hitlistorna världen över 2008.  Vi besöker klostret och med lite tur får vi höra lite av munkarnas sång under deras gudstjänst.

Innan vi besöker klostret ska vi ner i Seegrotte Hinterbrühl, en konstgjord underjordisk sjö som är en av Europas största. Sjön skapades i början av 1900-talet efter en explosion i berget, då vatten forsade ner i grottan. Under kriget hade nazisterna här en hemlig flygplansfabrik, men idag är det ett utflyktsmål och vi åker på en båttur på sjön genom grottan.

Inte långt ifrån Heiligenkreuz ligger Baden, en känd gammal kurort som bjuder på både svavelbad och långa promenader i de lugna gröna skogarna. Baden är fyllt med vackra hus i den typiska biedermeierstil som vi känner igen som klassicism. Härifrån tar vi oss vidare till Gumpoldskirchen, ett område med många vingårdar och heuriger. Här njuter vi av en vinprovning i en av de många vinkällarna.

Därefter kör vi den korta sträckan tillbaka till Wien och äter en god schnitzelmiddag och avslutar dagen på vårt hotell.

Dag 5
Tid på egen hand. Hemresa
Michaelerplatz med Hofburg

Dagen är öronmärkt till upplevelser på egen hand. Det finns gott om tid för shopping, museibesök eller en eftermiddag i Biergarten i stadsparken, inte långt ifrån Belvedereslottet. Hofburg med sin Sissi-utställning är också värt ett besök, däremot håller den spanska ridskolan normalt stängt över sommaren. Oavsett vad du väljer kan vi garantera att det blir en härlig dag i Wien.

Senare på eftermiddagen kör vi till flygplatsen för hemresa.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Wien t/r med direktflyg
 • Boende i delat dubbelrum på bra hotell
 • Frukost alla dagar
 • 4 middagar
 • Entré till Kloster Heiligenkreuz
 • Entré till Schönbrunn med audioguide
 • Utflykter och transport enligt program
 • Vinprovning i Gumpoldskirchen
 • Entré och båttur i Seegrotte Hinterbrühl
 • Kategori 1-biljett till La Traviata
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguide, chaufför och liknande (ca 20 € per person)
 • Övriga måltider och dryck
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Under vistelsen bor vi på det 4-stjärniga Hotel Rainers, som ligger 10 minuter med offentlig transport ifrån centrum. Det är ett fint och trevligt hotell med sommarterrass.

Hotellet har reception, bar, restaurang, hiss och gratis Wi-Fi överallt.

Rummen är stora och fina med en mängd bekvämligheter.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Man får ta med 1 st. bagage per person. Max 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets dimensioner får vara maximalt 118 cm totalt (längd x bredd x höjd = ex. 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till utflykter och resdagar, då man ofta inte har tillgång till sitt bagage igen förrän till kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Vad ska jag packa?

Det kan vara kyligt på morgonen och kvällen, och regnskurar kan förekomma. Gällande klädsel på kvällen på restauranger och liknande är österrikarna inte särskilt formella, men vanlig trevlig klädsel är passande. Dock är de välklädda under helgdagar samt stora festligheter, så de kommer att vara uppklädda till konserten. Kom ihåg att packa ner bekväma skor till promenaderna runt om i staden och naturen.

Läs mer om Österrike

Här kan du läsa mer om Österrike:

www.albatros.se/resmal/europa/osterrike

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 3 out of 5 by from Bra program, totalt sett, men mkt väntetider. Den bästa reseledare/guide - ANNA - vi upplevt genom åren. Utomordentligt kunnig o trevlig. Tyvärr inkvartering på ett s.k. 4-star hotell, Rainers, långt utanför centrum, promenader o T-bana. Enbart WiFi i reception, ej på rummen, obefintlig Air-Cond. Samlad hotell-bedömning motsvarar max 3-star med god vilja. Inkluderade middagar var av låg std.
Date published: 2018-08-06
Rated 4 out of 5 by from Det var en stor besvikelse att hotel Rainers låg så långt utanför Wien ! Det var en mycket givande resa på alla sätt o vis! Vår guide Anna Berg o även en Anna, som levde i Wien! Båda var väldigt pålästa, historiskt, kulturelt samt mycket insatta i alla traditioner! Vi gjorde många spännande utflykter med väl planerade studiebesök!
Date published: 2018-08-06
Rated 4 out of 5 by from En intensiv kulturresa med många fina upplevelser Det var en spännande resa och vår reseledare Anna Berg var fantastisk - kunnig, trevlig,omtänksam och väldigt påläst. Det var Anna som förhöjde resans upplevelse till mycket hög nivå.
Date published: 2018-08-07
Rated 2 out of 5 by from Wien med fantastiska La Traviata Vår reseledare var otroligt duktig, kunnig, fantastisk på att berätta om historien på ett entusiasmerande sätt. Vänlig hjälpsam, fanns alltid till hands, bättre kunde det inte bli
Date published: 2018-08-10
Rated 5 out of 5 by from Överraskande vacker huvudstad. Vi hade inte varit i Wien och inte heller sett en operaföreställning. Nu blev det en fullträff i båda avseendena. Det var tryckande varmt men det fanns ju gott om vatten/öl-hål.
Date published: 2018-08-07
Rated 5 out of 5 by from En superbra sommarresa! En bra uppdatering om historiska händelser av pålästa guider.
Date published: 2018-08-06
Rated 4 out of 5 by from En resa med magiska minnen Det var mycket som var bra! Reseledaren Anna Berg var mycket professionel, superduktig i historia, bra organisatör, vänlig , serviceminded, äkta omtänksam, en guide som brann för sin uppgift. Den lokala guiden som också hette Anna hade en bit kvar att lära sig och behövde också förbättra sin engelska vilket hon var väl medveten om själv. Men hon var en person med värme och kan säkert bli mer professionell så småningom. Hon var också hjälpsam. Utflykterna var mycket bra med ett undantag. Återkommer till det.Den också mycket kunniga o h humoristiska äldre kvinna som guidade i gamla stan var ett fynd.Hon talade ju dessutom bra svenska. Operan i Klosterneuburg med jättefina platser till alla höll hög klass och miljön var ju magisk, en oförglömlig kväll. Men det var ju också detta som lockade oss att följa med. Vi är också mycket nöjda med hotellet, rummet, frukosten och servicen där var mycket bra. Det som drar ned betyget är val av middagsrestauranget och maten. Första kvällen på hotellet med kyckling var helt ok. Andra kvällen i Grinzing på den restaurangen var servicen och bemötandet högst nonchalant maten jättetråkig så varför gynna dom i fortsättningen. Tredje kvällen var restaurangen i Klosterneuburg, ganska trist ställe utan atmosfär. Huvudrätten kalkon i grönpepparsås var ok, men frysta potatiskroketter till, som tinats i ugnen var ett bottennapp och till detta intetsägande viner, som inte förhöjde det hela precis.Dessutom var rummet alldeles för varmt. Det positiva var att värden och hans medhjälpare var trevliga och tillmötesgående. Men allra värst var valet av sista kvällens restaurang turistfälla i Pratern. För det första hörde inte detta val till den målgrupp vi uppfattar att ni vänder er till för det andra var det i princip omöjligt att föra ett samtal i den slamriga och ljudmässigt mycket störande miljön. Vem vill sitta i ett nöjesfält och äta sista kvällens middag efter en fullmatad dag av olika upplevelser på en helt annan nivå. Nej detta behöver ni ändra på!
Date published: 2018-08-06
 • y_2019, m_5, d_22, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_ATVCB05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ATVCB05ASE