6 saker du kan göra i Lima

Det är inte många huvudstäder som har en golfbana mitt i staden – eller ett shoppingcenter som har byggts in i klipporna.

Perus huvudstad Lima är en mångsidig och annorlunda stad, och även om man bara några få dagar här finns det massor att uppleva. Här är sex saker du kan sysselsätta dig med i Lima.

Se alla resor till Peru eller läs våra hetaste tips till Lima:

Upplev en Limas imponerande pyramider, Huaca Pucllana. Pyramiden ligger i Miraflores-distriktet, och byggdes redan före inkatiden av invånarna i Lima-kulturen. De använde sig inte av sten, utan handgjorda tegelstenar som inte brändes. Som tur är, är klimatet längs kusten väldigt torrt, så pyramiderna har inte eroderat under de 1500 år som har gått sedan dess. För inte många år sedan upptäckte man av en slump att det fanns gravkamrar inne i pyramidens murar och utgrävningsarbetet med att hitta fler gravkamrar pågår fortfarande.

Lär dig mer om Perus nutida historia på LUM - museet för tolerans och försoning. Museet har sitt ursprung i 1980- och 90-talets konflikt mellan gerillagruppen Sendero Luminoso (Den lysande stigen) och regeringens säkerhetsstyrkor. Nästan 70 000 människor dog mellan 1980 och 2000 i den väpnade konflikten. 2014 öppnades LUM både för att minnas det förgångna och för att skapa ett frirum för försoning och tolerans.

Kärlekens park i Lima

Ge dig ut på en litterär pilgrimsresa när du flanerar genom Miraflores-kvarteret, som beskrivs i många av författaren Mario Vargas Llosas böcker. Vargas Llosa fick Nobelpriset i litteratur 2010 och anses vara en av Latin-Amerikas allra största författare. För inte länge sedan hade han fortfarande en bostad i grannkvarteret Barranco, där många av Perus konstnärer och författare bor bland små butiker, gallerier och barer.

Åk till bohem-distriktet Barranco och se några av modevärldens största fotografier på MATE-galleriet, som grundades av den berömde fotografen Mario Testino. Testino växte upp i Lima innan han flyttade till London och fick en strålande karriär i modebranschen. För några år sedan öppnade han MATE i en vacker byggnad från 1800-talet. Här kan du bl.a. se Testinos egna bilder, bland annat en rad porträtt han tog av prinsessan Diana 1997, inte lång tid före hennes död.

Shoppa loss i Limas mest exklusiva varuhus, Larcomar. Varuhuset har byggts in i klippväggen och har en fantastisk utsikt över Stilla havet och de oändliga vågorna som sköljer in mot kusten. När du har sett dig mätt på alpackakläder, friluftskläder, smycken och mycket mer, kan du stilla hungern på en av Larcomars trevliga restauranger.

En av Limas bästa restauranger ligger längst ut på en pir i havet. La Rosa Nautica har fantastisk mat och bra service, men det absolut bästa är den oslagbara utsikten – här kan man sitta länge och blicka över havet, och observera Limas många surfare betvinga Stillahavsvågorna. Om du inte är sugen på en fin middag kan du istället sitta i baren och njuta av Limas ikoniska, ljusgröna cocktail pisco sour – och kanske dela en tallrik ceviche, den lime-marinerade fiskrätten som stammar från just Limas spännande kök.

Peruresor

 • Peru – på väg till Machu Picchu

  Genom Anderna till Titicacasjön, Cusco och Lima, och naturligtvis magiska Machu Picchu

  4,6
  • 3 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 29 998:–
  från Stockholm
 • Max. 24 deltagare

  Peru – Inkarikets skatter

  Enastående naturscenerier och kulturell mångfald i det forna Inkarikets högborg, Peru.

  • 5 avgångar
  • 17 dagar
  • Från 42 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!