Vaccinationer Borneo

Nedan hittar du en översikt över de vaccinationer som rekommenderas vid resor till Borneo.

Vaccinationsrekommendationer uppdaterade november 2022.

Gul feber

Resenärer som kommer från, eller har besökt, ett område med gula febern måste ha med sig ett vaccinationsintyg för gula febern. Tidigare skulle vaccinationen mot gul feber förnyas vart tionde år. Detta har nu ändrats, så att en vaccination gör dig immun mot gul feber resten av livet.

Malaria

Viktigt: Malariamyggan sticker först i skymningen.

Det finns principiellt sett malaria i hela Malaysia, bortsett från de stora städerna. Ett högriskområde är den malaysiska delen av Borneo, särskilt Sabahprovinsen. Här bör man ta förebyggande medicin. I den övriga delen av Malaysia kan man ofta klara sig genom att vara noga med att förebygga myggstick (myggspray med DEET eller AUTAN, användning av impregnerat myggnät eller bo på hotell med luftkonditionering, så att man inte behöver öppna fönstren).

Denguefeber

Viktigt: Denguemyggan sticker oftast kring solnedgång och soluppgång.

Denguefeber förekommer i hela Malaysia, även i städerna. Det finns inget vaccin eller förebyggande medicin för denguefeber och man ska vara noggrann med att skydda sig mot myggstick med myggspray med DEET eller AUTAN.

Du kan även läsa mer på www.vaccin.se/resevaccin/

Långtidssemester till Malaysia och Borneo

Njut av tre veckor i Malaysia på en minirundresa på den malaysiska halvön och ön Penang samt nio dagar på en strandresort på Borneo

  • 2 avgångar
  • 21 dagar
  • Från 36 998:–
från Stockholm