Good morning, Vietnam

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kombinera Vietnams sjudande storstad Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna och Mekongdeltat med en veckas sol & bad

Mängder av upplevelser ackompanjeras av gott om tid till avkoppling på den här minirundresan i Vietnam med en veckas sol & bad.  Resan inleds i den moderna storstaden Ho Chi Minh City som du även hinner utforska på egen hand. Från storstaden ger vi oss ut på en utflykt till de berömda Cu Chi-tunnlarna, kända från Vietnamkriget, och ut i det grönskande Mekongdeltat där den mäktiga floden rinner ut i havet. 

Härifrån fortsätter turen österut till stränderna vid Phan Tiet där vi bor på en härlig 4-stjärnig resort. Här kan du under en veckas tid koppla av eller ge dig ut på utflykter i området. Årstiden är perfekt för en badresa.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City
Dag 2 Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City. Heldagsutflykt till Mekongdeltat
Dag 5 Ho Chi Minh City. Dagen på egen hand
Dag 6 Ho Chi Minh City – Phan Thiet
Dag 7–12 Phan Thiet. Avkoppling eller upplevelser på egen hand
Dag 13 Buss Phan Thiet – Ho Chi Minh City. Hemresa
Dag 14 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
16 998:–
Stockholm
16 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City

Vi flyger mot Vietnam och kommer fram nästa dag.

Dag 2
Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag
Trafikkaos – eller?

Vi landar i den hektiska metropolen Ho Chi Minh City i södra Vietnam. De senaste åren har staden genomgått en imponerande utveckling och gatubilden domineras av stora moderna byggnader, färgsprakande reklamskyltar, splitternya bilar och bokstavligt talat miljontals motorcyklar. Mitt i den moderna stadsbilden hittar vi spår av det fantastiska Vietnam och den franska kolonialtiden med breda alléer och vackra villor.

Vi kör direkt till vårt centralt belägna hotell där vi hinner fräscha upp oss innan vi går till en lokal restaurang där vi avnjuter en välkomstmiddag. Om du orkar kan du besöka den livliga nattmarknaden på väg tillbaka till hotellet. 

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Cu Chi-tunnlarna

Efter en god natts sömn är vi redo att kasta oss ut på äventyr. Vi inleder med en kort resa till de berömda Cu Chi-tunnlarna som byggdes av Viet Cong mellan 1940 och 1960. Inledningsvis för att hjälpa den lilla landhären mot helikoptrar och annan modern krigsföring, men när Vietnamkriget var på sin topp sträckte tunnlarna sig hela vägen från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Bara i Cu Chin-distriktet finns det över 250 kilometer underjordiska tunnlar.

När vi är tillbaka i Ho Chi Minh City ger vi oss ut på en stadsrundtur för att kika på några av Ho Chi Minh Citys många historiska sevärdheter. Vi besöker bland annat Återföreningspalatset som tidigare hette Presidentpalatset eller Självständighetspalatset. Palatset är en klassisk konstruktion som byggdes på 1960-talet när den sydvietnamesiska presidenten Ngo Dinh Diem bestämde sig för att byta ut den gamla franska guvernörsbostaden mot detta storslagna palats. Vi får verkligen känslan av svunna tiders storhet och rikedom när vi vandrar genom de stora salarna som ser exakt likadana ut som när de övergavs 1975.

Utflykten fortsätter till Notre Dame-katedralen som byggdes mellan 1877 och 1883. Katedralen har två 40 meter höga torn med järnspiror som kan ses på långt avstånd. Vi tittar på kyrkan från utsidan och njuter av utsikten mot det berömda posthuset som ligger mittemot kyrkan. Båda byggnaderna kommer från kolonialtiden. Vi besöker även krigsmuseet som berättar om Vietnams långa väg mot självständighet. Besökaren får lära sig mer om frihetskrigen mot Frankrike samt det amerikanska kriget, som Vietnamkriget kallas för här. Utställningen är rå och barsk precis som historiken, men väldig intressant och relevant för att förstå Vietnams historia.

Vi återvänder till vårt hotell och den som vill hinner strosa runt på Binh Tay-marknaden. På kvällen har reseledaren förslag på plats för en gemensam middag för den som vill. 

Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsutflykt till Mekongdeltat
Vi ger oss ut med båt på Mekongfloden

Idag ger vi oss ut på en spännande utflykt till Mekongdeltat, ett av världens frodigaste områden. Den mäktiga Mekongfloden, som börjar i södra Kina, sträcker sig nästan 5 000 kilometer genom fem länder tills den mynnar ut och förgrenar sig i deltat. Det här unika området kallas för Vietnams eget matförråd och man skördar ris 3-4 gånger om året. På morgonen kör vi till Vinh Long där vi byter ut bussen mot båt och ger oss ut på Mekongfloden via de många kanalerna. Vi går i land och besöker fruktträdgården där vi ser hur man jobbar med råvarorna. Vi får bland annat se hur man framställer kokoskarameller, rispopcorn och inte minst hembränt ormvin. Den modiga får ta sig en provslurk – skål!

Här råder en väldigt idyllisk stämning och det är ett sant nöje att strosa runt i de grönskande omgivningarna och hälsa på lokalinvånarna, för att inte tala om alla exotiska frukter vi får smaka. Vi äter lunch hos en familj i fruktträdgården och ros sedan i mindre båtar genom de smala kanalerna.

På eftermiddagen passerar vi den flytande marknaden i Cai Be där man handlar med frukt och grönt från båtarna. Vi går i land i Cai Be där vår buss väntar, och kör tillbaka till Ho Chi Minh City.

Dag 5
Ho Chi Minh City. Dagen på egen hand
Ho Chi Minh City by night

Vi har en hel dag på oss att gå på upptäcktsfärd i den spännande och hektiska storstaden. Det finns massor att uppleva och om du vill veta var du hittar de riktigt bra shoppinggatorna eller vill se fler av de historiska sevärdheterna hjälper reseledaren gärna dig med tips och goda råd.

Dag 6
Ho Chi Minh City – Phan Thiet
Kritvita stränder i Mui Ne

Efter frukost lämnar vi storstaden och kör nordösterut mot stränderna vid Phan Thiet. Resan tar cirka 4-5 timmar. Traditionellt har Phan Thiet varit känt bland vietnameserna för sin fisksås men när turisterna började strömma till landet fick de snabbt upp ögonen för den långa inbjudande stranden vid den lilla kuststaden Mui Ne cirka 10 kilometer från själva staden Phan Thiet.

Här i den lilla kuststaden Mui Ne checkar vi in på en fin 4-stjärnig resort som sträcker sig hela vägen ut till den härliga sandstranden. Läs mer om hotellet Allezboo Beach Resort & Spa längre ner på sidan.

Vänligen notera att reseledaren stannar kvar i Ho Chi Minh City. Gruppen får sällskap av en lokalguide till Phan Theit där dagen tillbringas på egen hand.

Dag 7–12
Phan Thiet. Avkoppling eller upplevelser på egen hand
Fiskebåtar i Mui Ne

Du har en hel vecka på dig att njuta av det fridfulla strandlivet. Längs stranden trängs hotellen bredvid varandra och det finns massor av små butiker och restauranger längs huvudgatan som löper parallellt med stranden. Du hinner läsa en bra bok vid den inbjudande poolen eller avnjuta en färskpressad juice eller drink.

Om du vill gå på upptäcktsfärd i området vid Mui Ne kan du följa med på en jeepsafari till de stora sanddynorna som omger Mui Ne. Du kan även se Vietnams största Buddhastaty cirka 25 kilometer sydväst om Phan Thiet. Statyn är 49 meter lång, ligger på toppen av en stor kulle och är ett viktigt centrum för landets buddhister.

Du kan även besöka själva Phan Tiet som är en större, traditionell vietnamesisk stad som sjuder av liv och aktivitet (10 kilometer från Mui Ne). Mest intressant är stadens marknad och livet vid Phan Thiet-floden som rinner genom centrum. I stadens hamn guppar många små färgsprakande fiskebåtar som varje morgon kommer in med dagens fångst.

Det finns ett stort och lättillgängligt utbud av spännande utflykter och aktiviteter.

Dag 13
Buss Phan Thiet – Ho Chi Minh City. Hemresa

Alla goda ting har sitt slut och idag tar vi farväl av Vietnam. Vi åker till flygplatsen i Ho Chi Minh City och härifrån flyger vi hem igen.

Dag 14
Hemkomst

Vi kommer landar hemma igen med resväskan full av minnen från en händelserik resa till Vietnam.

Utflyktspaket Phan Thiet

Under din vistelse vid stranden i Phan Thiet har du möjlighet för att att delta i två halvdagsutflykter som vi har arrangerat för Albatros gäster. Den ena utflykten är med vår svenska reseledare och den andra är med den engelsktalande lokalguiden. Utflykterna bokas som ett samlat paket och ska bokas senast 45 dagar före avresa.

Pris per person:  598 kr 

Phan Thiet med omgivningar - med svensk reseledare

Dagens utflykt ger oss ett intryck av staden Phan Thiet med de vackra omgivningarna. Vi börjar dagen med att se lämningar från den gamla cham-perioden och lär oss mer chamfolket som härskade här innan vietnameserna kom hit. Det inte många lämningar från den här perioden som har anor från 800-talet. Poshanu Cham-tornet står som ett majestätiskt monument vid havet. Vi besöker en fruktträdgård och lär oss mer om områdets specialitet, nämligen drakfrukten. Naturligtvis får vi även lov att provsmaka. Vi fortsätter till Ta Cu-berget som ligger cirka 40 km från Phan Thiet. Här ska vi med linbana till toppen - härifrån kan vi njuta av den vackra utsikten över landskapet, kusten och havet. På väg tillbaka till vårt hotell besöker vi den lokala marknaden i Phan Thiet.

Jeeputflykt i Mui Ne, sanddyner, fiskeodling och Lilla Grand Canyon. Med engelsktalande lokalguide

Dagens utflykt genomförs med jeep. Vi kör längs med stranden och ska även ut i några av de många sanddynerna i området. Under färden njuter vi av utsikten från toppen av sanddynerna. Vi besöker även fiskeodling och lär oss mer om hur det går till. Utflykten avslutas med ”The Fairy Stream”, som är ett gammalt vattendrag som under miljontals år har ringlat sig fram genom klipprona och bildar ett sagolikt landskap.  Invånarna kallar de ofta ”Lilla Grand Canyon”, eftersom det påminner om de berömda klippformationerna i USA, odck i några mindre skepnad.

Prisinformation

Resans pris

Från 16 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 798:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare under vistelsen i Ho Chi Minh City (dag 2-5)
 • Flyg Stockholm - Ho Chi Minh City t/r med mellanlandning
 • Utflykter och inträden, se program.
 • Boende på ett bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 3 och 4
 • 2 middagar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer, räkna med cirka 30 USD per person
 • Eventuella extraarrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Klimat

Sommaren är den bästa årstiden i Vietnam, och kallas för den gröna årstiden. I södra och norra Vietnam förekommer sommarregnet oftast som korta skyfall sent på eftermiddagen, kvällen eller på natten Temperaturen pendlar mellan 25 och 30 grader.

Visum

Det krävs inget visum för den här resan eftersom vårt besök i Vietnam inte överstiger 15 dagar, du ombeds däremot att skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel. (Gäller för svenskt pass, kontakta Albatros Travel för ytterligare information.

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor”  är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Mer om Vietnam

Här kan du läsa mer om Vietnam: www.albatros-travel.se/resmal/asien/vietnam

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from En resa som innehöll många intressanta utflykter Våra duktiga guider gjorde resan till en upplevelse utöver det vanliga. Vistelsen i Saigon kunde ha varit längre.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from Ho Chi Minh en fantastiskt upplevelse Resans upplägg passar oss väldigt bra, upplevelser och sedan sol och bad. Saigon var verkligen en upplevelse. Det enda tråkiga var att det tyvärr inte gick att bada i havet, vilket vi sett framemot. Stora vågor och svart flagg varje dag, kanske för att det inte är högsäsong denna tid. Men hotellpoolen var helt ok den också. Sammantaget, en jättefin resa med många upplevelser och rekommenderas verkligen.
Date published: 2018-08-05
Rated 3 out of 5 by from Saigon- delen var mkt bra, vistelsen i hotellet utanför Phan Thiet inte bra Mkt bra reseledare. Bra utflykter i Saigon med sevärda besök där det fanns en hel del att lära sig också, och att förstå. Uppskattade särskilt det vackra posthuset och mer ljus över Amerika- kriget; Historiska museet och Krigshistoriska museet osv. Utflykten i Mekong- deltat. Enda invändningen är att det hade behövts en dag till där under vilken vi kunnat agera själva. Sympatiska guider. Tyvärr, vistelsen vid havet inte bra. Alla dagar utom en var svart flagg på stranden = förbjudet att bada! Stora, blåsvarta väggar av vatten som dundrade in. Ni sa i broschyren: "Sol och bad". ABSOLUT INTE BAD! Det gick inte att bada. Det fick jag göra när jag kom hem i stället. Man frågar sig, Varför låg hotellet så avskilt? Stor sysslolöshet 4 dgr av 6. ---> betr rekommendera, Nej- et beror på badfrågan. Beklagar detta. Om det inte vore för detta hade totalbetyget blivit 4 . (Inte bra meny på hotellet, och guide med kunskaper i Engelska nära noll, men det kan jag överse med. Det är värre med det andra jag kritiserade)
Date published: 2018-07-17
 • y_2019, m_4, d_25, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_sv_SE, sid_VNRTR11, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20VNRTR11DSE1902