Flod­kryssningar

Kryssning på Rhen
En kryssning längs en av världens floder är den perfekta resformen för den som vill kombinera kulturellt och historiskt innehåll med komfort och avkoppling.

Utsikten över Rysslands täta tallskog, Vietnams gröna risfält eller de mysiga medeltida städer längs Rhen avnjuts bäst från fartygsdäcket eller från restaurangen i ackompanjemang av en god middag.

En flod är ofta den bästa resvägen genom ett område. Det visste de norska vikingarna som gav sig ut på plundringståg i Konstantinopel, och naturligtvis valde Dneprfloden som transportväg genom Ukraina till Svarta havet. Och detta visste även den ryske tsaren Peter den Store som jobbade för en vattenväg mellan Moskva och den nya huvudstaden Sankt Petersburg. Rysslands Europavänliga tsar hann inte leva tillräckligt länge för att se avslutningen på hans stora projekt, men idag kan vi låta oss transporteras nedför tsarens historiska vattenväg.

En flodkryssning är en väldigt bekväm resform och just floden har ofta haft en enorm betydelse för ett lands historia och kultur. Följ romarrikets norra gräns längs Donaufloden, eller utforska tsarens Ryssland mellan Moskva och St: Petersburg.

Resan genom magisk natur och rik historia ledsagas av en besättning som mer än gärna skämmer bort sina passagerare. Flodkryssningsfartygen har både restaurang, bar, soldäck och allt som hör en bekväm resa till, och det finns plats för mellan 150 och 250 gäster.

Se alla våra aktuella flodkryssningar nedan eller gå direkt till din favoritdestination för flodkryssningar:
Flodkryssning på Rhen – Flodkryssning på Donau – Flodkryssning i Ryssland

Flod­kryssningar

 • An der schönen blauen Donau

  En förstklassig kryssning på Donau genom Europas hjärta

  4,4
  • 3 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 19 998:–
  från Stockholm
 • Livet på Nilen – Kairo och kryssning från Luxor till Assuan

  Följ med på rundresa till Egyptens höjdpunkter med fyra dagars kryssning på Nilen och besök i städerna Kairo, Luxor och Assuan.

  4,5
  • 5 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 26 998:–
  från Stockholm