Expeditions­kryssningar

Ocean Atlantic utanför Svalbards kust
Upplev Grönlands alla isberg, Svalbards orörda natur, de små öarna i Nordatlanten och stora pingvinflockar på Antarktis med Albatros Travels expeditionskryssningar.

Att färdas på vatten är utan tvivel det bästa alternativet för att ta sig fram runt världens polarområden. De vanliga vägarna på land fungerar inte lika så bra i kombination med glaciärer och inlandsis och hundslädar å andrasidan blir bara lite för kallt efter ett tag i det kalla klimatet. Men i gengäld så är det lätt och trivsamt att resa runt med ett fartyg och samtidigt ger det möjlighet till några i särklass helt fantastiska naturupplevelser från fartygets däck. Med det i tankarna har vi sjösatt Albatros expeditionskryssningar: Omsorgsfullt planlagda äventyr på naturens villkor med våra alldeles egna enastående kryssningsfartyg.

Vi har byggt fartygen så de är små nog till att kunna lägga till i avlägsna hamnar och kasta ankare alldeles tätt inpå de mest spektakulära kusterna. Men stora nog till att du, tillsammans med de andra 150–200 passagerarna, maximerar ert naturäventyr med total komfort. Våra fartyg är specialbyggda till polaräventyr och naturligtvis också polargodkända. Vi bestämmer själva rutten, så vi kan gå i land nästan varje dag. Detta sker ofta med hjälp av zodiak-gummibåtar som vi också använder när vi närmare ska utforska glaciärer, fågelflockar eller spana efter sälar och valar.

Följ med på Albatros komfortabla kryssningar på kryssningsfartyg mellan Grönlands isberg, längs med Svalbards fantastiska orörda kuster, den sjunde kontinenten Antarktis, Nordatlantens gröna öar, Sydamerikas kanske vackraste kuststräcka i Chile eller en helt annan, sjätte destination.

Du kan läsa mer om våra expeditionsfartyg här:
Ocean Atlantic
Ocean Victory
Ocean Albatros (Från hösten 2022)

Här kan du läsa mer om (på danska) hur det är att vara med på Albatros expeditionskryssning: Hvad er Albatros ekspeditionskrydstogt?

Se alla aktuella polarkryssningar nedan eller gå direkt till din favoritdestination:
Kryssningar i GrönlandKryssningar på SvalbardKryssningar till Antarktis

Expeditions­kryssningar

 • Isbjörnarnas rike – expeditionskryssning på Svalbard

  Ombord på Albatros expeditionsfartyg Ocean Albatros ska vi ut på jakt efter isbjörnar. Vi börjar i Longyearbyen i Svalbard och reser runt i det arktiska riket

  • 05-06-2025
  • 9 dagar
  • 69 998:–
  från Stockholm
Kontakta oss

Ring till oss på
tel 08 – 52 50 38 68
så får du veta mer!